Calin Kasper
36 aprobate
calin.kasper@gmail.com
2.201.106.252

Mişcarea Legionară nu are nevoie sa fie reabilitată

De o vreme încoace, disperaţi că le fuge preşul de sub picioare, profitorii mai mari sau mai mici ai regimului Johannis, au pornit o cruciadă contra partidului AUR, încercând cu toate mijloacele ca să-i oprească ascensiunea fulminantă. Fiindcă nu sunt numai disperaţi, dar mai au şi minte puţină, ei mai cred că pot în continuare păcăli poporul român. Au trecut vremurile cu găleţile de plastic, domnilor!
Una din cele mai absurde acuzaţii este şi aceea, că partidul AUR vrea să reabiliteze Mişcarea Legionară.

Vreau să-i liniştesc pe nerozi spunându-le că AUR nici dacă ar vrea, nu are cum să reabiliteze Mişcarea Legionară pentru simplul motiv, că ea nu este condamnată de nici o instanţă internaţională, ca să aibă nevoie de reabilitare juridică.

A existat un tribunal, numit Tribunalul Internaţional de la Nuerenberg, care a judecat şi pedepsit pe toţi criminalii şi organizaţiile naziste, în urma celui de-al doilea război mondial. Deciziile acestui tribunal au fost şi sunt şi astăzi valabile, peste legislaţiile naţionale ale statelor, pentru că de aia i se spune internaţional.

În virtutea acestor decizii, Mossad-ul a vânat o serie de şefi nazişti, condamnaţi de acest tribunal, dar care s-au ascuns pe unde au putut. Cel mai mediatizat caz a fost cel al locotenent-colonelului Adolf Eichmann, coordonatorul genocidului nazist mai ales împotriva evreilor, dar şi împotriva altor minorităţi precum ţiganii.

Eichmann s-a refugiat în Argentina, de unde a fost extras de agenţii Mossad şi dus în Israel, unde a fost executat la data de 1 iunie 1962. Deci, un criminal nazist, condamnat de tribunalul internaţional, putea fi capturat de pe teritoriul oricărei alte ţări, ceea ce dovedeşte supremaţia desciziilor acestui tribunal faţă de legislaţiile naţionale. Cu crimele împotriva umanităţii nu se poate juca nimeni.

Dar, ar trebui şi reciproca să fie valabilă, ca cealaltă faţă a aceleiaşi monede. Ce nu a condamnat Tribunalul de la Nuerenberg, fie persoana sau organizaţie, nu poate nici un stat naţional condamna. Astfel, nici un conducător al Legiunii nu a fost condamnat pentru crime, nici macar Horia Sima şi nici Mişcarea Legionară ca organizaţie. Ea nu a fost acuzată că ar fi o mişcare antisemită, nazistă sau criminală.

Sigur că acestea sunt doar vorbe şi nu au impactul pe care ar trebui să-l aibă asupra cititorului. Ca totuşi să ne putem face o idee ce înseamnă antisemitism, reproduc un scurt pasaj de pe pagina

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ferenc_Sz%C3%A1lasi

La 15 octombrie 1944, Ferenc Szálasi a devenit conducătorul unic totalitar al Ungariei, aceasta petrecându-se în acord cu voința Germaniei, iar Horthy a părăsit țara. A doua zi, Szálasi a format un guvern dictatorial de „unitate națională”. Szálasi a fost un promotor al Holocaustului, sub dictatura sa fiind executați în modul cel mai brutal și barbar 200.000 de evrei în scurtul răstimp de patru luni. Sute de evrei au fost împușcați pe malul Dunării din Budapesta și aruncați în fluviu. Căderea guvernului fascist al lui Szálasi a intervenit după 24 decembrie 1944, când în Ungaria au intrat trupe sovietice, române și bulgare.

Câţi evreu a omorât Legiunea cât a fost la putere, între 6 septembrie 1940 şi 20 ianuarie 1941? Nici unul! Zero! Domnul Profesor Ion Coja a facut cercetări amănunţite şi a găsit doar un singur caz în care un legionar a dat un şut în fund unui evreu. Deci, sa comparam faptele: 200.000 de victime comise de partidul nazist Crucile cu Sageti maghiare şi Mişcarea Legionară, care fiind la putere, nu a ucis nici un evreu.
Evident că Tribunalul Internaţional a făcut diferenţa şi a interzis partidul maghiar, alături de Grupul Etnic German, Hlinka slovacă, ustaşii croaţi şi miscarea Rex a lui Degrelle în Belgia, exceptând Mişcarea Legionară de la vreo acuzaţie.
Deci, dacă cumva vreo instanţă românească ar avea nesocotinţa să condamne vreun cetăţean român pentru simpatii legionare, orice recurs la o instanţă internaţională ar infirma decizia.

Dar, de ce îi sperie pe ticăloşi atât de mult doctrina Mişcării Legionare? Pentru că prin moralitatea şi cinstea pe care au impus-o membrilor săi, Mişcarea Legionară a devenit o forţă pe care nici banul, nici alte acţiuni care erau contrare interesului naţional, nu au fost acceptate de legionari. Ei mergeau pe drumul neamului neabătut, aşa că singurul mod de a-i opri a fost crima ridicată la politică de stat.

Ascensunea partidului AUR este pusă de unii şi de alţii pe seama pandemiei, a conjuncturii, dar eu spun că adevărata cauză este deşteptarea neamului românesc. Am informaţii care se vor confirma în curând că diaspora românească se întoarce acasă, cu gandul de a schimba România din temelii. Oameni de caracter, oameni muncitori, cu frica lui Dumnezeu, adică, dacă e s-o spunem pe cea dreaptă, se întorc cei cu mentalitate de legionari. Cu aceştia nu va mai fi de glumit, pentru că ei nu vor mai tolera o clasă politică compromisă.

PS: Pentru partidul AUR şi în special pentru George SImion, am o propunere. Conform doctrinei partidului, AUR reprezintă interesul naţional. Dacă e aşa, atunci trebuie să spună răspicat că neamul românesc, care conform art. 2 din constituţie e suveran, a votat parlament unicameral, cu 300 de parlamentari. Au votat 8 milioane de romani, Curtea Constituţională a validat referendumul si politicienii noştri se fac ca plouă. Dacă AUR ar bate monedă pe acest subiect, ar avea sprijinul a milioane de români, care au votat referendumul, dar votul lor a fost călcat în picioare.