Răzvan Dumitrescu:
AUR devine primul partid al țării. Se confirmă din două surse!

Răzvan Dumitrescu: AUR devine primul partid al țării. Se confirmă din două surse!
Photo of Cimpoi Adrian Cimpoi Adrian

Se confirma din doua surse. Aici nu este vorba despre BUNI sau RAI ci despre situatia de fapt! AUR, primul partid al tarii?

Doua sondaje de opinie facute in aceeasi perioada arata lucruri extrem de interesante care ne ajuta sa obtinem indirect raspunsul la o intrebare importanta: ce i-a apucat pe cei de la PSD sa mearga pe liste comune cu PNL la EUROPARLAMENTARE?

Un sondaj INSOMAR ne spune ca impreuna, PSD si PNL ar obtine 40,8% iar AUR 30,5%.

Rezultatele sunt practic confirmate si de sondajul SOCIOPOL care da PSD si PNL la 42% si AUR la 28%. Avand in vedere marja de eroare, rezultatele sunt practic identice.

Ce ne spune asta? Ne spune ca daca la alegerile Europarlamentare se va intampla fix ca in aceste cercetari sociologice, AUR va pretinde ca a castigat!.

De ce? Pentru ca are in jur de 30% singur in timp ce PSD si PNL au impreuna in jur de 40%!

Sa ne imaginam un pic cum ar suna mesajele celor de la AUR(specialisti in mediatizare cu accente ascutite!) dupa niste alegeri care s-ar termina asa cum arata sondajele…

Pana la toamna ar rostogoli din plin idei precum:

noi suntem primul partid al tarii;

celor de la Putere le este frica, de aia s-au unit;

hotii se agata cu orice pret de putere;

PNL era pe duca si trebuia salvat cu orice pret. PSD e la cheremul PNL-Iohannis din moment ce au acceptat asta!

Inutil de spus ca astfel de idei bine impachetate pot eroda continuu pana in toamna scorul celor doua partide aflate acum la putere…

Pentru cel din urma posibil mesaj pledeaza tot cercetarea SOCIOPOL care mai arata ceva foarte interesant: daca PNL si PSD ar merge separat la EUROPARLAMENTARE, social-democratii ar lua 31% iar liberalii, 17% . Mai mult decat pe listele comune!

Sa nu stie pesedistii acest lucru sau este vorba de un “to do list”?

AUR ar avea in aceste conditii doar 24%. De unde rezulta ca scorul mare pe care partidul lui Simion il poate obtine in varianta PSD-PNL liste comune, poate fi cauzat si de nemultumirea unei parti din electorat cu privire la candidaturile la comun ale PSD-PNL!

Sigur, mai sunt trei luni pana la alegerile din data de 9 iunie. Pana atunci se pot intampla multe. Dar daca trendul se mentine…decontul pentru actuala COALITIE va fi usturator!