Război civil în Europa?
De către George Panait -5 mai, 20241

Elon Musk spune că războiul civil este inevitabil în Europa. Are dreptate pentru o asemenea profeție? De fapt, la o privire mai atentă, războiul pare a fi în plină desfășurare, iar taberele sunt deja bine conturate.

Pe de o parte clasa conducătoare, elita care și-a pierdut orice legitimitate și care guvernează aprope exclusiv prin constrângere și inducând frica. Alegerile, libertatea de gândire și exprimare, ca și democrația au fost golite de conținut. Alegi ceea ce și se dă, gândești ceea ce ți se cere, exprimi ceea ce ai voi.

De cealaltă parte marea masă este dominată de insecuritate socială, care este generalizată. Clasa de mijloc, în special, baza unui regim democratic, a fost practic desființată. Cei puțini, din vârful piramidei economice, devin tot mai bogați și puternici, în vreme ce baza piramidei se lărgește. Conflictul este inevitabil, de vreme ce baza devine tot mai conștientă de fenomen.

Mai mult, masei largi a cetățenilor în lipsește orice perspectivă economică de redresare, pe fondul dezindustrializării, a lipsei resurselor, a pierderii lanțurilor de producție și a posbilităților de aprovizionare, și cu atât mai mult odată cu tot mai accentuata criză migraționistă și rasială, care pune presiune atât pe piața muncii, dar și pe posibilitățile de spijin ale statului, devenit complet lipsit de autoritate acolo unde migranții se instalează și se guvernează după legi proprii.

Popoarele europene au fost deculturalizate și reduse la statutul de spectatori al circului oferit de „cultura spectacolului” americană, lipsită de substanță, sexualziată și supusă permanent evenimențialului. Elitele culturale nu mai există, reperele morale au dispărut demult.

Și toate aceste fenomene ajunse greu de ignorat par ireversibile. Până când?

„Războiul va începe oricum, indiferent dacă vrem sau nu”

Așa a răspuns Musk unei postări a profesorului canadian Gad Saad, în care omul de știință avertizează că calea sinuciderii civilizaționale aleasă de Occident, asociată cu un aflux nereglementat de migranți, va duce mai devreme sau mai târziu la faptul că locuitorii din țările occidentale se vor revolta și va începe un război civil.

„Războiul va începe oricum, indiferent dacă vrem sau nu”, a scris Musk.

Așa a răspuns Musk unei postări a profesorului canadian Gad Saad, în care omul de știință avertizează că calea sinuciderii civilizaționale aleasă de Occident, asociată cu un aflux nereglementat de migranți, va duce mai devreme sau mai târziu la faptul că locuitorii din Țările occidentale se vor revolta și va începe un război civil.