Iulian MARES
139 aprobate

iuliuss_m@yahoo.ca
86.34.175.10
Ca sa fiu principial, nu ar trebui sa raspund unor initiale! Eu sunt sus, dumneata te ascunzi jos! Astazi este ziua norocoasa pentru dumneata asa ca-ti raspund, dupa priceperea mea si cat mai laconic pot:
-raul pentru noi, in forma brută a venit, vine si va veni dinspre RuSSia (ca a venit si de la altii nu exclude subiectul in cauza);
-pregnant, la toate tarile varsoviste am remarcat o teama, o retinere, in a-si prezenta pozitia oficiala fata de RuSSia si kiar ”un respect” nepermis-poate doar Polonia sa fi punctat altfel;
-exemplul UKR, sustinut de Vest si US (de fapt de majoritatea tarilor lumii) este cum nu se poate mai edificator: o natiune vrea un drum, crede in el, in fapt nu vrea sub RuSSia;
-nu va faceti ca sunteti tare de cap: va luminez instant- 2 Armate de Arme Întrunite, *create dupa 2014, la ordinul conducerii *Presedintelui Pe Veci au agresat o tara independenta, membra ONU, careia îi garantasera frontierele, farsa niciun incident de frontiera, dupa ce concentrase mari unitati pe Baze de plecare la invazie, sub acoperirea unor aplicatii de antrenament, contrar declaratiilor mincinoase al aceluias Presedinte, pe care îl suspectez de skizofrenie!
-va reamintesc ca suntem in deceniul 3 din mileniu III! Ati mai auzit de agresiuni militare in Europa, mai ales fratricid? Ati mai auzit de Mobilizare partiala din 45 incoace? Ar mai fi una, dar cu scop de aparare: in 68, in ROU, mascata, la ordinul sublim al lui Ceausescu, pentru aparare!
-in apararea existentei statale a unei tari, a unui popor, nu exista loc pentru sentimentalisme: credeti ca, daca ar fi la o adica, barbatii din alte nationalitati, de la noi (turci, tatari, bulgari, țigani, cehi, unguri,…etc), nu ar fi mobilizati? Adica apararea țarii se face dupa ADN?
-ti-ai permis sa scrii urat, neverificand pe cine ataci! Eu iti spun ca pe tragaci se apasa cu inima plina de ura, nu cu empatie si sentimentalisme! Cine trage okit primul, ramane in picioare si nu plange ma-sa! Clar ca dl. Marga are dreptate, domnia sa mai si teoretizeaza ca orice filozof, adevarurile istorice spuse acum poate ranesc cumplit un popor aflat in mare suferinta, poate trebuiau spuse dupa razboi, poate aveau sa fie sunînțelese…el nu este istoric, nu mai este nici politician…
*Pentru mine si altii, nu spun multi sau putini, lectia de demnitate naționala servita de UKR, repet in mileniul III, nu poate fi decat benefica si se numeste ISTORIE RECENTA IN PICIOARE! Toti ar trebui sa invatam ceva si sa intelegem ca *acea împacare (armistitiu, pace, declaratii finale, acorduri, linie de demarcatie…etc) este de fapt parte a razboiului si razboiul este ceva ORIBIL, insa tine cu cel care iarta cel mai putin si nu cu cel ce face penitenta si canta psalmi.
Acolo, Sus, poate ne va ierta El, aici jos NOI ne facem legea si apararea tarii se face cu *glontul pe teava si okii in cele 4 zari!
Eu altceva nu cunosc, nu am invatat, poate politicienii actuali, magistratii-neparticipanti efectiv la apararea tarii, ”parlamentarii contrabandisti”, ”ministri vanduti pe 2 lei”, oamenii de afaceri, epigonii ăștia, aflati intr-o ”hemoragie morala” au invatat altceva….(cred ca stii pe cine am dorit sa parafrazez, din memorie?)

PS-La afirmatia dumitale: ”Daca Romania ar fi fost o forta ca Russia sunt sigur ca ai fi vrut(daca esti patriot) ca guvernul roman sa porneasca si el o Misiune Speciala impotriva Ukrainei ca sa-si recupereze teritoriile de sub ukrainieni si sa-si elibareze conationalii romani din Ukraina: sau nu?
Ai fi lasat minoritatea romana sa fie umilita si strivita de ultranationalistii iudeo-nazisti ukrainieni?”
raspund așa: ÎNTREABĂ-L PE EMIL CONSTANTINESCU, PE AL SAU MINISTRU DE EXTERNE SI KIAR PE PREȘEDINȚII CD ȘI SENATULUI! Posibil sa fi avut și motive…alogenii!