- No issue detected
Răspunsul:
Domnule Surena, v-am spus clar că vă suspend de pe blog pentru reaua credință arătată. Se pare că ați făcut o fixație împotriva mea, a textelor mele, pe care le citiți vânând greșelile sau, mai grav, minciunile mele. V-am cerut să fiți mai explicit și să le identificați pentru a fi mai convingător, dar n-ați venit cu lista „aiurelilor” mele și v-am invitat să părăsiți ringul, recurgeți la lovituri nepermise și v-ați descalificat . Ca și-n textul de mai sus, în care mă acuzați din nou că răspândesc informații false. Vă răspund la fiecare acuzație pe rând:
1. În noiembrie 1989 nu am fost în Piața Roșie din Moscova să văd cum a decurs manifestarea, dar am auzit la vreme aceea o relatare la Europa Liberă, de acolo am luat informația că a fost purtată de unii manifestanți pancarda cu lozinca „Proletari din toate țările, iertați-ne!” Am citat această informație de mai multe ori în texte scrise după 1990. Nu știu cum ați putut afla că această informație este greșită? Aveți filmul întregii manifestații? Pe ce vă bazați când mă contraziceți? Eu pot doar să precizez sursa, mai departe, dacă sursa este în culpă, nu-i vina mea. Dar repet: cum v-ați putut da seama? Ce sursă aveți pentru această informație ciudată pe care o furnizați, cum că povestea cu lozinca nu este adevărată?
2. Obiecția legată de 7 Noiembrie zi națională a URSS, iar nu a Rusiei, denotă clar că ați citit textul meu căutându-mi nod în papură. Eu nu v-am citit niciodată textele în această manieră și nici măcar greșelile de ortografie nu m-au deranjat. Se întâmplă și la case mai mari. Nu ați înțeles spiritul în care se produce colaborarea cititorilor de pe acest site. Sunteți un corp străin…
3. N-ați înțeles nici comparația între revoluția franceză și epoca de absolutism regal. Din informații care circulă în cărțile dedicate subiectului, se știe că numărul condamnărilor la moarte pronunțate de toți regii Franței la un loc n-au depășit suta, în vreme ce victimele revoluției se numără cu miile, cu zecile de mii!
4. Că ziua de 23 august 1944 este o zi rușinoasă nu este părerea mea, de comentator izolat, cu idei trăznite, de nimeni împărtășite. Dvs aveți un fix cu regele Mihai, că este o mare personalitate istorică. Nu sunteți singurul român care gândește așa! La fel cum nici eu nu sunt singurul român care are o părere proastă despre regele Mihai. Nu puteți spune că „nu știți de unde am scos că 23 august e o zi rușinoasă”. Sunt milioane de români care cred așa, iar printre ei mari istorici și mari oameni politici, nu ca amărâții de noi doi.
5. A cincea obiecție (sau comentariu) denotă aceeași preocupare de a inventa afirmații ale preopinentului pe care apoi le combateți cu argumente care nu mai contează cât sunt de corecte. Nu sunt la obiect!
Cum nu se poate referi la textul meu nici ultima frază din textul dvs, complet nepotrivită! Dvs ignorați că nu sunt singurul care am această atitudine față de ziua de 14 iulie 1789. Nu cu mine trebuie să vă războiți, ci cu o sumedenie de mari istorici franțuji sau de altă etnie!
Am uitat care mare francez (interbelic?) și-a exprimat repulsia față de cei trei R: Reforma, Revoluția, Romantismul. Eu nu merg așa de departe. N-am cu ce!…
În concluzie: eu vă mai spun o dată că vă consider un comentator incorect. Destul de informat, dar rareori informația pusă în comentariile dvs are legătură cu subiectul. Ați formulat, indirect, îndoieli legate de holocaustul din Transnistria. N-ați avut onestitatea de a o face pe față. Vă consider că v-ați descalificat pentru demnitatea de a fi colaborator al acestui site. Unde pluralitatea și diversitatea opiniilor este cultivată și încurajată, dar nu și ranchiuna și reaua credință de care vă faceți vinovat. Nu jucați cinstit. Trebuie să recunosc, dl Florin Croitoru este mic copil pe lângă dvs, drept care din momentul de față se ridică suspendarea dlui Florin Croitoru. A dvs rămâne în vigoare, dar nu sunt convins că o veți respecta. Se pare că este rațiunea existenței dumneavoastră să denigrați acest site. Dacă din asta trăiți, vă înțeleg! Trăim vremuri grele!
ion coja
PS Aud prima oară de felul cum la Chișinău a fost deturnată sărbătoarea lui 7 noiembrie 1989. Dacă ați știut de această întâmplare, de ce nu ați comentat-o pe site? Ați făcut-o în alt spațiu? Pare să fie o poveste frumoasă, care se înscrie în colecția intitulată „excelența românilor”!