Candidații AUR pentru alegerile din 9 iunie, de vorbă cu românii din țară
În aceste zile, alături de candidații AUR la alegerile europarlamentare și locale, membri și simpatizanți AUR, am fost la Alba, Teiuș și Timișoara, unde i-am prezentat românilor pe cei pe care ne bazăm pe 9 iunie și planurile lor pentru România. De asemenea, Caravana „Patrioți în Europa” a ajuns și în județele Hunedoara, Mureș, Bistrița-Năsăud și Arad și vom continua să mergem în fiecare zi în alt județ pentru a ne face programul cunoscut.

Pe 9 iunie PSD, PNL, UDMR și USR vă spun să votați o listă de anonimi,o listă de cozi de topor. AUR vine în fața românilor cu o listă care reunește profesori universitari, doctori, intelectuali, scriitori, întreprinzători. La fel ca înaintașii noștri, trebuie să avem curaj și să facem alegerea corectă.

Pe data de 9 iunie avem 5 buletine de vot. Pe toate cele 5 buletine de vot puneți cu sete ștampila pe AUR! Atât trebuie să țineți minte și, mai departe, oastea de AUR o să lupte pentru voi și o să fie apărători ai patriei române.

Vezi aici cum am fost primiți: https://www.facebook.com/george.simion.unire/videos/857095506253182

Îndemn românii din Diaspora să vină acasă pe 9 iunie, să voteze!
Săptămâna trecută, alături de membri și simpatizanți AUR am organizat un protest în fața sediului Autorității Electorale Permanente împotriva măsurilor luate de PSD și PNL pentru a îngrădi dreptul la vot al românilor din Diaspora. Este revoltător cum partidul PSDNL calcă în picioare legile și drepturile fundamentale ale cetățenilor noștri care trăiesc peste hotare.

Șase milioane de români nu vor putea vota în 900 de secții, dacă nu sunt două zile de vot, dacă nu există vot prin corespondență, dacă nu au o secție măcar la 100 de km de casă. În aceste condiții, am făcut un apel la românii de peste hotare să vină în țară să voteze, pentru că vor fi iar cozi, pentru că le va fi limitat drastic dreptul.

Este timpul să spunem stop umilinței la care suntem supuși de autorități! Toți cei care au posibilitatea să vină acasă pe 9 iunie și să facă diferența și în localitățile lor.
5 buletine de vot, 5 voturi pentru AUR!

AUR face campanie electorală printre oameni
Săptămâna trecută, alături de colegul meu Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București, dar și de membri și simpatizanți AUR, am fost în Autobaza Floreasca și la Uzina de Reparații Ateliere Centrale unde lucrează 600 de muncitori, cu care am discutat despre așteptările lor cu privire la alegeri și despre propunerile pe care le au pentru noua guvernare.

De asemenea, am fost iarăși la metrou pentru a sta de vorbă cu bucureștenii și a le da câte un ziar în care prezentăm, pe scurt, programul AUR și candidații pentru alegerile din 9 iunie. I-am provocat pe politicieni să vină și ei, dar nu cred că au curajul să stea în fața românilor.

Noi continuăm să facem campanie în stradă, la firul ierbii, pentru că românii au nevoie de politicieni reali cu care să vorbească, nu de marionete la costum care apar doar la televizor.
Vezi aici ce nu se arată la televiziunile vândute: https://www.facebook.com/george.simion.unire/videos/733521768704017

DNA a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan după sesizările AUR
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de colegul meu Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară.

Am solicitat o anchetă cât mai rapidă, în așa fel încât să aflăm până la alegeri care este proveniența reală a banilor pe care îi cheltuiește Nicușor Dan în campania de publicitate outdoor. După părerea noastră, ar fi cheltuit aproximativ 500.000 de euro, bani pe care nu i-ar avea din donații, așa cum pretinde.

Fie a folosit pentru plata acestor servicii niște sume de bani pe care nu le-a declarat și pe care nu le vedem, fie a primit beneficii directe, constând în reduceri substanțiale de la singura societate comercială cu care a avut contracte, societatea controlată de Matei Păun. Oricum ar fi, bucureștenii merită să știe adevărul despre resursele financiare pe care le investește Nicușor Dan în campania agresivă și opulentă de publicitate exterioară.

AUR, gardian al valorilor și resurselor naționale
Recent, PSD și PNL au adoptat o inițiativă legislativă privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare și inovare, care, deși promite îmbunătățirea condițiilor pentru cercetători, în realitate, aceasta servește mai mult intereselor politice decât nevoilor reale ale sectorului de cercetare și dezvoltare din România.

Colegul meu Antonio Andrușceac a criticat modul în care directorii de institute de cercetare, adesea numiți pe criterii politice, sunt avantajați, în timp ce cercetătorii merituoși sunt neglijați sau chiar eliminați din sistem. Se pare că în România performanța nu este recompensată.

În Parlament, vocea AUR rămâne fermă și neclintită în apărarea intereselor naționale și a integrității în administrație. Este nevoie acută de transparență, meritocrație și integritate în sectorul cercetării din România și vom continua să luptăm pentru aceste valori în Parlament, asigurându-se că fiecare lege și inițiativă susține performanța și contribuie la progresul țării noastre.
Nu vrem ca România să devină un supermarket pentru hoți!
Legea promulgată de președintele Klaus Iohannis care dezincriminează evaziunea fiscală pentru sume sub un milion de euro dacă prejudiciul este restituit integral nu este altceva decât o formă de legalizare a hoției, permițându-le celor care comit evaziuni fiscale să scape nepedepsiți, atât timp cât înapoiază suma furată, plus un supliment de 15%, dobânzi și penalități.

Colegul meu Sorn Lavric a condamnat colaborarea dintre Iohannis, Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu, acuzându-i că protejează interesele corupte și contribuie la transformarea României într-un paradis fiscal pentru infractori. Mai mult, considerăm că aceste măsuri favorizează rețelele de corupție din PSD și PNL, permițându-le să continue să fure fără riscul unor consecințe legale semnificative, atâta timp cât nu depășesc pragul stabilit de un milion de euro.

De aceea sunt cu atât mai importante alegerile din 9 iunie, pentru că astfel putem spune stop corupției. Fiecare vot pentru PSD și PNL este un vot pentru continuarea hoției. AUR este singurul partid care poate pune capăt acestei corupții care ne frânge țara.

Politica urii a început să dea rezultate
Vorbeam zilele trecute, în urma atacului brutal la adresa premierului slovac Robert Fico, despre faptul că politica urii a început să dea rezultate. Atât în Slovacia, cât și în UE și în România. Am generat fel și fel de discuții în presa din țară, mulți m-au acuzat că exagerez sau că încerc să mă victimizez. La doar câteva zile distanță, alți membri AUR erau atacați pe străzi în timp ce se aflau într-o acțiune electorală.

De data aceasta s-a întâmplat în Gorj, localitatea Băcești. Robert Ionuț Păiuși, primarul PSD al comunei Stejari, a intrat cu mașina într-un grup de susținători AUR, lovind o tânără în vârstă de 24 de ani care avea un copil în brațe. În urma impactului, tânăra a fost transportată de urgență la spital. Acum câteva săptămâni candidatul nostru la primăria Popești, județul Bihor, era arestat de Poliția Animalelor din Oradea imediat după ce și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar, în urma unui denunț făcut de apropiații primarului în funcție.

În aprilie, candidatul nostru pentru funcția de edil la Primăria Joița și-a văzut localul pe care îl deținea în zonă incendiat peste noapte. Nu pot să vă enumăr câți alții au primit amenințări în toată țara, inclusiv cu moartea, pentru a-și retrage candidaturile. În timp ce ei ne acuză pe noi de extremism, candidații noștri sunt agresați pe stradă, corturile noastre electorale sunt vandalizate peste noapte, ba chiar sunt furate de către angajații primăriei, așa cum s-a întâmplat în sectorul lui Negoiță din Capitală.

În România lui Ciolacu și Ciucă, violența devine, încetul cu încetul, armă politică. Și tocmai de aceea trebuie să ne împotrivim acum, cât mai avem timp. Pe data de 9 iunie, ripostați cu cea mai puternică armă pe care o aveți: votul vostru! Suntem mai mulți decât pot ei frauda!

Alături de lucrătorii din domeniul culturii
Sunt solidar cu protestul lucrătorilor din domeniul culturii, de la arheologi până la muzeografi. Mi se pare justificată această acțiune de protest și orice acțiune din partea celorlalte categorii sociale, de la profesori la polițiști, la militari și rezerviști, pentru că s-a scumpit mult viața în România, au crescut mult prețurile.

Guvernul, acum, face o chestie ipocrită: pe seama oamenilor și prin creșterea inflației bagă costurile din timpul pandemiei și din timpul acelei false crize energetice. PSD și PNL nu sunt în stare să conducă această țară, nu au un plan concret.Dacă românii nu îi vor taxa la vot pe 9 iunie toată țara va fi un muzeu închis, despre care ne vom aminti că a fost odată România.

L-am auzit pe Marcel Ciolacu spunând că el nu înțelege rostul grevei. Cu asemenea atitudini la vârful politicii, cum ne putem aștepta la un viitor mai bun în educație și cultură, în România, în general?!

Pe 9 iunie românii din Diaspora își vor face vocea auzită
Pentru mine și pentru AUR, Diaspora este de o importanță majoră! Acolo trăiesc frații și surorile noastre. Acolo este România de peste granițe, românii alungați din țară de regimurile politice cărora nu le-a păsat de ei. Românii care merită și trebuie să se întoarcă în Țară! Alegerile din 9 iunie sunt un moment definitoriu nu doar pentru cei care trăiesc în România, dar și pentru cei aproape 6 milioane de conaționali care trăiesc în afara țării.

Este timpul să arătăm că Diaspora nu este uitată și că poate avea un rol decisiv în schimbarea pe care mulți o doresc și o așteaptă. Împreună, putem contribui la reîntoarcerea la o Românie în care să nu mai domine neglijența și corupția, o Românie în care fiecare cetățean, indiferent unde se află, este valorizat și respectat. Haideți să votăm pentru dreptate, pentru progres, și pentru un viitor în care toți românii, de acasă și din Diaspora, pot trăi cu demnitate și speranță!

Pe 9 iunie punem ștampila pe buletinul de vot la alegerile europarlamentare pe AUR.
Găsești lista secțiilor de vot din Diaspora AICI.

E timpul să strângem rândurile! Am dat startul înscrierilor în Oastea AUR. Dacă vrei și tu să faci parte din oastea AUR, să fii Comandant și, pe 9 iunie, să îți asumi cel puțin o secție de vot pentru a da cu comasații de pământ, înregistrează-te aici: https://semnezsivotez.ro/vot/