Raport Președinte AUR 29 ianuarie – 4 februarie
Mesaje primite

George Simion
18:53 (acum 3 ore)
către eu

Planul PSD și PNL pentru fraudarea alegerilor: comasarea europarlamentarelor cu localele. Ne opunem cu toate forțele!
Comasarea alegerilor este un nou tertip găsit de Ciolacu și Ciucă în încercarea de a salva anul electoral pentru PSD și PNL, partidele care ne-au distrus țara în ultimii 34 de ani. Noi, cei de la AUR, spunem un NU clar pentru comasarea alegerilor!

Acești așa numiți lideri ai Coaliției de Guvernare încearcă, cu ultimele puteri, să se salveze. Vor să folosească primarii pentru a obține mai multe mandate la europarlamentare. Nu, români, nu îi lăsăm! Nu vrem să participăm la o reprezentare macabră a unei drame în care democrația și statul de drept sunt denigrate și supuse controlului unui grup infracțional, care pune în aplicare o lovitură de stat reală.

Alături de parlamentarii AUR am protestat în sala de grup a PSD împotriva intenției Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale. Nu putem să îi lăsăm să încalce dreptul cetățenilor de a vota liber, de aceea vom face tot ce ţine de noi pentru ca acest drept să fie restituit românilor.

De aceea vă invit miercuri, 7 februarie, la ora 18:00, în stradă, în fiecare județ, în fața sediilor județene ale PSD acolo unde aprindem lumânări pentru democrația moartă din România. Apoi, sâmbătă, pe 10 februarie, de la ora 14:00, în fața sediului din București al PSD!Mai multe detalii despre evenimentul din județul tău găsești în aplicația Platforma AUR, acolo unde trebuie să îți confirmi prezența.De asemenea, poți lua legătura și cu coordonatorul din județul tău: https://partidulaur.ro/echipa/
Caravana Medicală AUR își continuă drumul prin țară
Caravana Medicală AUR, un proiect de amploare inițiat împreună cu colegii din AUR, a încheiat cu succes încă o săptămână de activitate, cu peste 27 de județe vizitate.

Caravana Medicală AUR reprezintă îndeplinirea unei promisiuni pe care AUR a făcut-o românilor în 2020, de a aduce servicii medicale esențiale mai aproape de cetățenii care locuiesc în zonele care nu au acces la un spital. Cu fiecare oprire, caravana aduce speranță și ajutor celor care au nevoie.

Începând din 2 iulie 2023, alături de voluntari ne-am propus să oferim servicii medicale gratuite pentru toți românii care nu au posibilitate materială sau de altă natură să ajungă la spitalele din proximitate. Pe lângă sănătate, aducem în aceste zone ale țării inclusiv servicii de consultanță juridică gratuite. Împreună facem bine România!

Vezi aici cum am fost întâmpinați la Brașov: https://www.facebook.com/partidulAUR/videos/7644228408945143

Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor să instaureze dictatura în Parlament
În urma protestului pașnic pe care l-am avut săptămâna trecută în Parlament față de comasarea alegerilor, Alfred Simonis, PSD și PNL au hotărât să restricționeze accesul în Parlament pentru membrii, colaboratorii și invitații AUR. Încă un pas spre dictatura mult visată de Ciolacu, Ciucă, Iohannis și securistul Simonis.

Este pentru prima dată când în Parlamentul României unui partid de opoziție îi sunt limitate o serie de drepturi în urma unei decizii luate de o majoritate parlamentară. Când USR organiza manifestații în cadrul Parlamentului în timpul legislaturii 2016-2020, democrația funcționa, portavocile, bannerele și materialele fiind la ordinea zilei. Dar atunci când AUR îi apără pe români, când apără Constituția țării, infractorii ne pun pumnul în gură.

Le transmit pe această cale acestor pui de dictatori că nu vom ceda, nu vom face niciun pas înapoi. Vom continua să îi apăram pe români, vom continua să ne respectăm jurămintele și să apărăm Constituția țării, vom continua să luptăm pentru a apăra democrația din România. Degeaba încearcă ei să ne reducă la tăcere, noi avem avem milioane de români alături.

Demisia de urgență a lui Iulian Dumitrescu din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova!
Putregaiul sistemului politic și administrativ gestionat de PNL și PSD continuă să iasă la suprafață. Cazul baronului PNL de Prahova, Iulian Dumitrescu, cel care primea mită de zeci de milioane de lei, reprezintă imaginea perfectă a unui sistem corupt pe care l-au creat și moșit liberalii și social-democrații în decursul a 34 de ani.

Se pare că cu cât ești mai penal, mai arogant față de lege și societate, cu cât transformi instituția publică și banul public în moșie proprie, cu atât ești mai bun pentru administrația locală și județeană pentru PNL. Împreună cu colegii din AUR am solicitat coaliției toxice PNL-PSD delimitarea fără ezitare de faptele de corupție ale unui reprezentant al lor, iar baronului Iulian Dumitrescu i-am cerut de urgență demisia din funcția pe care o deține.

Un personaj suspectat pentru fapte de corupție, pentru luare de mită, nu are ce să caute în funcția publică pe care o deține și nu mai poate fi parte a deciziei la nivelul administrației județene prahovene.

AUR, dezbatere privind păstrarea identității naționale a românilor din diaspora
Săptămâna trecută, alături de colegii din AUR am discutat despre problema identității naționale a românilor din diaspora, comunitate care în prezent numără peste 6.000.000 de surori și frați plecați din țară. Am ajuns la concluzia că aceștia nu sunt reprezentați și sprijiniți așa cum ar trebui de instituțiile statului, precum ambasade, consulate și institute culturale. Gestiunea slabă a realizării actelor, carențele mari în programări îndepărtează și mai mult cetățenii români.

Ne-au scris foarte mulți oameni că nu își pot face certificat de naștere pentru copii din cauza acestor probleme. În programul de guvernare AUR anunțăm clar că protejăm și promovăm interesele comunităților românești istorice și ale românilor din diaspora. De altfel, o prioritate guvernamentală pentru ca toți românii de peste hotare să aibă acte valabile românești este primul punct în strategia noastră pentru diaspora: restabilirea legăturii României cu cetățenii săi, oriunde locuiesc ei.

Pentru a veni în ajutorul românilor, noi, cei de la AUR, am înființat „Linia Verde”, menită să ajute românii din afara granițelor care întâmpinat probleme la consulatele României de pe teritoriul statelor în care locuiesc. Dacă ești peste hotare și te confrunți cu astfel de situații, ne poți transmite în continuare sesizările prin intermediul numărului de WhatsApp +40 (754) 503 762 şi pe site-ul partidului, la adresa https://partidulaur.ro/liniaverde/.

Continuăm să prezentăm românilor exponatele Muzeului Risipirii Banului Public
Colegul meu Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București, a prezentat cel de-al doilea exponat din cadrul Muzeului Risipirii Banului Public, și anume patinoarul Mihai Flamaropol, situat în Complexul Lia Manoliu. Alături i-au fost Alexandru Hălăucă, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, și Monica Iagăr, campioană europeană la săritura în înălțime.

Deși i-a costat pe bucureșteni 6 milioane de euro, ceea ce trebuia să fie astăzi un patinoar olimpic este doar o structură ruginită. După 10 ani pierduți pentru sporturile de iarnă în București, dar și pentru copiii care puteau face performanță, după 3 mandate a 3 primari generali mincinoși, Bucureștiul este în continuare singura capitală europeană care nu deține un patinoar de competiție.

Muzeul Risipirii Banului Public include proiecte în care au fost cheltuiți banii bucureștenilor și care au eșuat în anii de mandat ai lui Sorin Oprescu, Gabriela Firea și Nicușor Dan. Primul exponat al muzeului a fost trotuarul rulant pentru stația intermodală Basarab – Gara de Nord.

Poți vedea aici prezentarea: https://www.facebook.com/enachemihaiadrian/videos/1065046021449102