Raport Președinte AUR 27 noiembrie – 3 decembrie

Mesaje primite

George Simion

11:06 (acum 2 ore)

către eu

Împreună cu suveraniștii europeni în Italia
La sfârșitul săptămânii trecute, am fost în Italia, unde am participat la dezbaterea cu tema ”The first ecologists. The role of farmers, breeders and fishermen in the link between nature and development”. Printre participanții la eveniment s-au aflat copreședintele Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, Nicola Procaccini, și ministrul Agriculturii din Italia, Francesco Lollobrigida.

În cadrul intervenției am subliniat că noi, Conservatorii și Reformiștii Europeni, trebuie să ne unim pentru a apăra fermierii, crescătorii, pescarii, vânătorii, în toate statele Uniunii Europene. Dacă nu ne unim eforturile, dacă nu formăm următoarea Comisie și următoarea majoritate în Parlamentul European, ei vor merge mai departe cu toate planurile lor nebunești despre cum trebuie să arate societatea.

Intervenția mea din cadrul dezbaterii poate fi văzută aici: https://www.facebook.com/watch/?v=380161764368893

De asemenea, m-am întâlnit și cu președintele partidului Lega, Matteo Salvini, iar ulterior am susținut un discurs în fața a peste 2000 de suveraniști europeni, unde am transmis un mesaj clar: ne dorim o Europă a popoarelor.

Patrioții din statele Uniunii Europene trebuie să fie uniți pentru alegerile europene de anul viitor. Trebuie să luptăm împreună pentru apărarea valorilor noastre naționale, a valorilor comune, pentru patrie, familie, Dumnezeu și pentru libertate.

Discursul meu poate fi văzut aici: https://www.facebook.com/partidulAUR/videos/753158009973408

4 ani de AUR: În luptă pentru români, pentru România
Pe 1 decembrie 2019 apărea pe scena politică din România o mișcare ce avea să schimbe cu totul peisajul politic, o mișcare ce avea să dea o nouă speranță românilor: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

La patru ani distanță, am sărbătorit alături de cei care au fost implicați în proiect încă de la început. În cadrul unui eveniment special organizat la Alba Iulia, împreună cu colegii mei am conferit mai multe distincții membrilor, dar și unor personalități ale societății românești, al căror rol este acela de a recunoaște atitudinea meritorie prin care au sprijinit cele patru valori fundamentale din doctrina AUR.

Pentru că vin din ce în ce mai mulți membri în AUR și ne apropiem de numărul de 100.000 de membri, pe 1 decembrie am semnat și 5.000 de diplome de membri fondatori, oameni care neștiind că AUR va intra în Parlament, neștiind că AUR va fi principala forță politică a românilor, neștiind care va fi viitorul, și-au jertfit timpul, și-au jertfit resursele pentru un ideal, pentru un crez.

Suntem într-o misiune de luptă. Vrem să învingem pentru România. Asta avem de făcut și nu avem odihnă nicio clipă. Vezi aici parcursul nostru: https://www.facebook.com/george.simion.unire/videos/1552247732255979

Mii de români la Alba Iulia, de Ziua Marii Uniri
Peste 15.000 de români din toate colțurile țării, dar și din diaspora, s-au reunit de 1 decembrie la Alba Iulia, capitala tuturor românilor, într-un marș spectaculos al Unirii organizat de noi, cei de la AUR.

Am arătat cum ar trebui să se comporte fiecare partid de Ziua Națională: fără ură, discriminare și dezbinare, așa cum s-a întâmplat la București. Am intonat cântece patriotice și am scandat în cor „România n-a avut graniță la Prut” și „Trăiască, trăiască, trăiască și-nflorească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”.

Totodată, am prezentat celor din Alba Iulia candidații pentru alegerile europarlamentare din 2024. Facem acest demers în toată țara, deoarece ne dorim ca toți cetățenii, precum și societatea civilă, să cunoască candidații pe care îi propunem.

Video eveniment: https://www.facebook.com/partidulAUR/videos/654712903523130

Congresul extraordinar AUR, organizat în Cetatea Unirii
Peste 500 de membri și simpatizanți ai AUR din toată județele țării au participat, săptămâna trecută, la Congresul Extraordinar al partidului, în cadrul căruia au fost adoptate o serie de rezoluții importante privind alegerile din 2024, susținerea producătorilor români și sănătatea. De asemenea, s-a decis formarea Comisiei Naționale pentru Minorități, care va fi coordonată de domnul Timotei Onoriu, etnic rom.

Toți cei prezenți au ajuns la concluzia că, sprijinit de români, AUR trebuie să preia guvernarea în 2024. Nu mai avem timp de pierdut, pentru că blocul antiromânesc PSD-PNL, ajutat de UDMR, răspunde rapid la ordinele din afară împotriva intereselor naționale. În câțiva ani, dacă vor rămâne la putere, nu va mai exista speranță în România și nu vom mai avea ce salva.

Acum e momentul să redăm României locul de cinste în Europa, să redăm românilor locul de cinste în Uniunea Europeană. Să le arătăm tuturor că țara asta poate fi guvernată de noi, de români, și că putem fi cinstiți și muncitori, fără a avea interese ascunse precum ceilalți de până acum.

Un patriot pentru Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea
Săptămâna trecută, alături de colegi, membri și simpatizanți ai AUR, am fost la Râmnicu Vâlcea, unde a avut loc prezentarea listei candidaților pe care îi propunem pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. Avem alături de noi profesioniști, oameni care și-au demonstrat fidelitatea pentru România și care au luptat pentru interesele românilor. Avem pe listă mai multe cadre didactice, mai mulți șefi de promoție, mai mulți oameni care și-au luat pe bune doctoratul decât au toate celelalte partide împreună.

De asemenea, în cadrul evenimentului am anunțat candidatul pentru primăria municipiului în persoana omului de afaceri vâlcean Vicențiu Mocanu, un antreprenor care a realizat ceva, care a plătit taxe, care vrea să schimbe România în bine.

Așa cum am promis, pentru 2024 vom aduce în fața românilor oameni care nu au venit să se îmbogățească din politică, oameni care au făcut ceva în comunitățile lor, care au realizat că nu e suficient să fie bine doar în ograda lor. România are nevoie să fie reprezentată de patrioți, nu de slugi ale sistemului!

Mare bucurie într-o zi de mare sărbătoare
De Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi Chemat, Ocrotitorul României, am fost onorat să primesc din partea Mitropolitului Ardealului, Înaltpreasfinția Sa Laurențiu, „Crucea Șaguniană”, o înaltă recunoaștere destinată mirenilor.

Suntem conștienți de lupta pe care o avem de dus în continuare pentru promovarea valorilor creștine și a identității națioanle românești și vom depune toate eforturile pentru ca truda noastră să nu fie în zadar.

AUR a donat peste 3000 de cărți românilor din Ucraina
De Ziua Unirii Bucovinei cu Țara-Mamă, împreună cu colegii mei am donat peste 3000 de cărți în limba română etnicilor români din Ucraina. Acțiunea a venit ca răspuns față de neseriozitatea președintelui Zelenski care nu și-a respectat promisiunea prin care va recunoaște limba română pe teritoriul Ucrainei.

Fondul de carte transmis marți pe la vama Siret a fost recepționat de domnul Vasile Răuț, președintele societății Golgota, la Palatul Național al Românilor din Cernăuți. De asemenea, membrii AUR au fost întâmpinați de reprezentanți ai societății Mihai Eminescu și Societatea Femeilor Bucovinene.

Pe această cale, le mulțumesc românilor din Ucraina pentru puterea lor de a-și menține vie în inimi flacăra românității. Sunt eroii noștri de fiecare zi, iar gestul lor de a lupta pentru identitatea și valorile noastre comune nu trece neobservat aici la București. AUR rămâne consecvent promovării și apărării identității noastre naționale în toate zonele istorice și diaspora.

Opriți distrugerea sistemului energetic românesc, păstrați minele deschise!
Săptămâna trecută, în Camera Deputaților s-a dezbătut proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.79/2023 privind acordarea unui ajutor de stat Complexului Energetic Valea Jiului pentru închiderea şi punerea în siguranţă a extracţiei de huilă din cadrul exploatărilor miniere Lonea, Lupeni, Livezeni şi Vulcan.

Pe scurt, vor să închidă și puținele mine de huilă și lignit care au mai rămas funcționale în țara noastră, deși Marcel Ciolacu se laudă peste tot că nu va face acest lucru. Este incredibil cum coaliția de guvernare își bate joc de 23% din sistemul energetic național prin aceiași oameni care îl serveau și pe Virgil Popescu.

Noi, cei de la AUR, ne-am opus și ne vom opune în continuare închiderii tuturor minelor și termocentralelor, pentru că în momentul în care nu vom mai avea încălzire pe bază de cărbune extras din țara noastră vom deveni vulnerabili.

Cultivăm patriotismul românesc
Săptămâna trecută, alături de membri și simpatizanți ai AUR, precum și de reprezentanți din domeniul academic, cultural și politic, am organizat o dezbatere cu tema „Cultura și patriotismul românesc”.

Conferința a fost dedicată memoriei lui Corneliu Vadim Tudor, o personalitate marcantă a vieții politice și culturale românești. În cadrul evenimentului a fost prezentă și fiica sa Lidia Vadim Tudor, alături de care am amintit contribuția semnificativă a tatălui său la promovarea patriotismului și a valorilor românești, atât în țara noastră, cât și în străinătate.

Alături de cei prezenți am subliniat impotanța culturii în formarea identității naționale, a patriotismului în societatea contemporană și am reflectat la modul în care putem păstra și promova valorile românești generației viitoare într-o lume în continuă schimbare.

Oamenii PSD, disprețuitori și slobozi la gură
Ca urmare a comportamentului agresiv și a limbajului suburban pe care l-a avut Alfred Simonis săptămâna trecută și pe care îl manifestă în mod constant în plenul Camerei Deputaților la adresa parlamentarilor opoziției, i-am solicitat prim-ministrului Marcel Ciolacu să îi retragă sprijinul politic.

Este inacceptabil ca un individ care s-a remarcat de-a lungul carierei politice doar prin combinații să ocupe a treia funcție din statul român și să păteze imaginea funcției de reprezentant al românilor.

Am demonstrat în aceste zile că Altfel Simonis este un mincinos care și-a permis să îmi aducă injurii și i-am arătat adevărata față, aceea de interlop eșuat. Injuriile și atitudinea disprețuitoare a acestuia pot fi urmărite accesând acest link: https://vm.tiktok.com/ZGedBy148/

Tot mai multe personalități din România vin alături de AUR
Cunoscuta actriță Ramona Bădescu, o reprezentantă a românilor din afara granițelor, ni s-a alăturat în lupta pe care o ducem pentru țară și pentru românii de pretutindeni. Aceasta a subliniat că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa, pentru că românii care sunt în afara granițelor au nevoie de sprijin.

Trăind de 33 de ani la Roma, departe de țară, cunoaște foarte bine problemele pe care le întâmpină frații și surorile noastre peste hotare și este gata ca, alături de noi, să pună umărul la clădirea unei Românii unită, prosperă și pregătită să își recupereze milioanele de cetățeni plecați peste hotare.

Organizăm, în următoarea perioadă, un stagiu de pregătire în Parlament pentru tineri, așa că dacă ai între 18 și 30 de ani și ești curios să afli cum funcționează Parlamentul sau cum se adoptă o lege, înscrie-te aici: https://partidulaur.ro/internship și vino alături de noi.

De asemenea, organzăm Forumul Consilierilor Locali și Forumul Oamenilor de Afaceri, iar cei care doresc să se înscrie și să participe sunt rugați să îmi scrie un mesaj pe Facebook sau pe numărul de WhatsApp: +40720840378

Totodată, vă anunț cu plăcere că voi fi miercuri, 6 decembrie, și joi, 7 decembrie, la Bruxelles, iar sâmbătă, 9 decembrie, și duminică, 10 decembrie, în Austria.

De asemenea, duminică seara organizăm o cină festivă, prin care ne propunem să strângem fonduri pentru Caravana Medicală AUR. Cei care pot dona sunt rugați să o facă către Asociația Medici Pentru Satele Țării: cont bancar RO52CECEB00030RON2621933, cont deschis la CEC BANK, cu mențiunea „pentru proiectul AUR PENTRU SĂNĂTATEA ROMÂNILOR”.