Raport Președinte AUR 23 – 29 octombrie

George Simion

11:22 (acum 42 de minute)

către eu

Fără amante, sinecuri și pile în funcții publice!
Din cauza primarului Emil Boc, orașul Cluj-Napoca a ajuns plin de nepoți, rude și amante în administrația publică, de şantiere deschise şi nefinalizate, cu trafic infernal de care toţi locuitorii se plâng, și construcţii de blocuri care înghit oraşul.

În acest context, săptămâna trecută, alături de peste 200 de clujeni nemulţumiţi de modul în care este condus orașul de Emil Boc şi de gaşca PNL Cluj, am organizat un protest în fața primăriei din Cluj-Napoca. În primul rând, i-am strigat primarului că face un abuz acordând locuinţe sociale amantelor de la PNL în condițiile în care există atât de mulți oameni nevoiași ignorați de autoritățile locale.

Am avut și câteva mesaje scrise pe care am ținut neapărat să i le arătăm: „Tinerii Clujului nu contează pentru Boc – doar Loredana Pop – amanta de la partid”, „BOC – ZERO locuințe sociale construite”, „Jos cu Amantele PNL Cluj” sau „BOC distruge Cluj-Napoca – orașul speculei imobiliare”.

Nu este orașul lui Emil Boc! E orașul tuturor și clujenii merită să fie tratați cu respect și fără discriminări. Este timpul să luăm atitudine și să luptăm pentru dreptul nostru de a fi români la noi acasă. Împreună suntem o putere!

În vizită la „Sanimed”, o companie românească hăituită de Kövesi
Zilele trecute am vizitat compania Sanimed din Călugăreni, județul Giurgiu, care a accesat 3 milioane de euro din fonduri europene, pentru a vedea care este situația la fața locului și a descoperi eu însumi de ce firma românească are un proces în derulare cu procurorul european Laura Codruța Kövesi.

Am discutat cu proprietarul și cu angajații companiei, care mi-au spus că bănuiesc că se vrea închiderea acesteia, în pofida faptului că firma dispune de echipamente performante care ar putea schimba modul în care sunt analizate alimentele, și de produse inovative pentru bolnavi și arși.

Numai noi, românii, putem să acceptăm așa ceva. Din cauza unora ca cei precum Kövesi nu am reușit să folosim fondurile europene pentru a ne ridica țara, ci pentru a ne îngloda și mai mult, deoarece jumătate din firmele care au accesat fonduri europene au fost băgate în insolvență sau falimentate. Voi continua să demasc aceste abuzuri și să mă asigur că antreprenorii români sunt lăsați să producă și să genereze locuri de muncă în țară.

Caravana medicală AUR își continuă drumul prin satele României
Caravana medicală AUR își continuă drumul în zonele României în care nu există medici. În această săptămână suntem în Olt, în Dobrețu, Ghimpețeni și Vădăstrița.

După luni de zile în care ni s-a spus că nu putem, nu avem voie și nu e bine să dăm oamenilor înapoi ceva din taxele și impozitele pe care le-au plătit la stat, am ajuns să le oferim cel mai prețios dar pe care îl poate primi cineva: speranța.
În fiecare comunitate unde ajungem cu Caravana Medicală AUR simțim cât de mare este prăpastia căscată în 33 de ani între români și guvernanți. Cu fiecare zi în care vedem în ochii oamenilor o rază de încredere în ziua de mâine suntem și mai siguri că drumul pe care am plecat cu mulți ani înainte este chiar drumul cel bun.

Caravana medicală AUR este șansa unor oameni care au primit până acum doar scuze și explicații de a beneficia de servicii medicale chiar în localitățile in care locuiesc. Le mulțumesc și de această dată eroilor noștri, doctorii și asistenții medicali care ni s-au alăturat și care dau dovadă de omenie prin implicarea lor ca voluntari.

Vezi aici ce ne-au spus românii din Vâlcea: https://www.facebook.com/partidulAUR/videos/320464257274488

AUR, dezbatere privind schimbările climatice
Săptămâna trecută, împreună cu parlamentarii AUR am găzduit o dezbatere pe tema schimbărilor climatice. Sub genericul „România la răscruce: Schimbările climatice – o problemă reală sau o strategie de control politic?”, alături de profesori universitari, cercetători și activiști de mediu am adus în prim-plan perspective diverse și soluții inovatoare privind acest fenomen.

În acest context, noi, cei de la AUR, ne-am asumat misiunea de a planta, în viitoarea guvernare AUR, 1 milion de hectare de pădure, dar și a reindustrializa România.

Este timpul să acționăm și să ne preocupăm de viitor și de sănătatea noastră. Schimbările climatice ne afectează pe toți, iar soluțiile există, noi le avem și le vom implementa.

Soluția pentru a rezolva criza bugetară
Ultimele mișcări ale Guvernului antiromânesc PSD-PNL denotă disperarea actualei coaliții și gravitatea situației privind deficitul bugetar. Deși taie și spânzură prin măsurile fiscale anunțate în ultima vreme, gaura din bugetul de stat continuă să crească la 56 de miliarde de lei în primele nouă luni ale anului.

În septembrie, România a plătit o sumă-record de 2,6 miliarde de lei ca dobânzi la împrumuturi. În plus, numărul posturilor ocupate în instituțiile și autoritățile publice din România a crescut semnificativ. Reforma aparatului bugetar în viziunea PSD-PNL s-a făcut cu 19 angajări pe zi, adăugând 4.000 de noi angajați în primele luni din 2023 și 64.000 în ultimii cinci ani.

Această situație nu mai poate continua. Soluția pe care o popunem noi, cei de la AUR, este reforma administrativă prin reducerea cu două treimi a numărului de instituții. Acest lucru ar aduce economii de miliarde de euro la bugetul de stat. Este o reformă pe care PSD și PNL refuză să o facă, preferând să păstreze sinecurile și să paraziteze statul.

Reforma AUR pentru Primării: 1.300 de primari în loc de 3.300 și reorganizare, nu regionalizare
În lunile august și septembrie, primăriile din România trec printr-o criză sistemică, fiind în incapacitate de plată din cauză că există orașe și comune cu puțini locuitori și un întreg aparat birocratic de întreținut din bani publici.

Soluția pe care ne-am asumat-o ca obiectiv în programul de guvernare este reducerea de la 3.300 de unități administrativ-teritoriale, câte există în prezent, la circa 1.200 – 1.300. Astfel, în loc de o comună vom avea două sau trei la un primar. Păstrăm actualele primării, care vor fi transformate în birouri unice pentru lucrul cu cetățenii, așa că singurii care pierd sunt primarii, viceprimarii și consilierii locali și județeni.

În acest context, am făcut un apel către toate partidele politice să lase ipocrizia și să accepte o formă de reorgnizare administrativ-teritorială prin semnarea unui pact pentru viitorul României. Este nevoie de inițiativă și noi suntem cei care facem primul pas!

Obiectivul AUR pentru alegerile din 2024: VICTORIA!
Anul 2024 va fi unul greu, cu obstacole și provocări care ne vor întări pe fiecare și care ne vor aduce, în final, conducători așa cum merităm: patrioți, muncitori, onești și cu credință în Dumnezeu. Pentru alegerile locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale de anul viitor AUR își propune să devină prima forță politică a țării.

Am discutat despre obiectivele noastre în cadrul unei ședințe de lucru a Consiliului Național de Conducere al AUR, unde am stabilit și acțiunile noastre de Ziua României. Astfel, pe 1 decembrie, alături de reprezentanții AUR vom participa la cea mai mare manifestație dedicată Zilei Naționale a României la Alba Iulia, capitala de suflet a românilor. Pe 2 decembrie vom organiza Congresul extraordinar al AUR, iar pe 3 decembrie vom prezenta în fața publicului din Ardeal candidații la alegerile europarlamentare.

În 2024 avem nevoie de ajutorul, votul și implicarea fiecăruia dintre voi pentru a putea reconstrui România împreună!

În aceste zile am creat și un canal de WhatsApp, unde veți afla mai ușor noutăți legate de activitățile mele și ale partidului AUR în lupta pentru dreptate. Pentru a nu rata nicio noutate despre lupta pe care o ducem zi de zi, te invit să accesezi link-ul de mai jos, să apeși pe „Urmăriți” și apoi pe clopoțel 🔔, în partea din dreapta sus a ecranului.

https://whatsapp.com/channel/0029VaDSsML6BIEqfJuLZW23