Trump pleacă de la Washington și spune susținătorilor: „Ne vom întoarce într-o oarecare formă”

20 ianuarie 2021 Actualizat: 20 ianuarie 2021
mai mare mai mic

Președintele Donald Trump, pe 20 ianuarie, a părăsit Washingtonul spre Florida, cu câteva ore înainte ca președintele ales Joe Biden să depună jurământul.

„A fost o mare onoare. Onoarea unei vieți. Cei mai mari oameni din lume, cea mai mare casă din lume. Am avut patru ani uimitori. Am realizat multe. Iubim poporul american și, din nou, a fost ceva foarte special ”, a declarat Trump reporterilor în afara Casei Albe.

„Vreau doar să-mi iau rămas bun, dar sperăm că nu este un rămas bun pe termen lung. Ne vom revedea. ”

Trump și prima doamnă Melania Trump au ieșit din Casa Albă la aproximativ 8 dimineața. Se îndreptau către stațiunea Trump din Mar-a-Lago din Palm Beach.

În timpul unei opriri la Joint Base Andrews din Maryland, unde Trump s-a transferat de la Marine One la Air Force One, președintele a spus unei mulțimi de susținători: „Te iubim. Ne vom întoarce într-o anumită formă. ”

„Voi lupta mereu pentru tine. Mă voi uita mereu. Voi asculta ”, a adăugat el.

Trump anunțase anterior că va sări peste inaugurarea lui Biden . Nu a dat un motiv pentru care.

Foto Epoch Times
Marine One zboară lângă Monumentul Washington (L) în drum spre Casa Albă din Washington pe 20 ianuarie 2021. (Caroline Brehman / Pool / AFP prin Getty Images)
Foto Epoch Times
Președintele Donald Trump și Prima Doamnă Melania se îndreaptă spre bordul Marine One înainte de a pleca din peluza sudică a Casei Albe din Washington pe 20 ianuarie 2021. (Mandel Ngan / AFP prin Getty Images)
Foto Epoch Times
Susținătorii președintelui Donald Trump se adună la baza comună Andrews din Maryland pentru plecarea lui Trump pe 20 ianuarie 2021. (Alex Edelman / AFP prin Getty Images)
Foto Epoch Times
Președintele Donald Trump și prima doamnă Melania Trump coboară Marine One la baza comună Andrews din Md., Pe 20 ianuarie 2021. (Alex Edelman / AFP prin Getty Images)
Foto Epoch Times
Președintele Donald Trump și Prima Doamnă Melania Trump sunt întâmpinate de Ivanka Trump (a 2-a R), soțul Jared Kushner (R), copiii lor, Eric (CR) și Donald Jr. (CL), Tiffany Trump și alți membri ai familiei Trump pe asfalt la Joint Base Andrews din Maryland pe 20 ianuarie 2021. (Alex Edelman / AFP prin Getty Images)

Trump va fi primul președinte de ședință de la Andrew Johnson care va sări peste toate ceremoniile inaugurale ale succesorului său, potrivit Asociației Istorice a Casei Albe. Președintele Woodrow Wilson a sărit peste ceremonia publică pentru succesorul său, dar l-a însoțit pe succesor, Warren Harding, la Capitol.

Inaugurarea redusă a lui Biden va avea puțini invitați. Organizatorii spun că micul eveniment se datorează pandemiei COVID-19.

Trump a spus la Washington și Maryland că funcția de președinte a fost „onoarea unei vieți”.

El a respins ceea ce vede drept realizările semnăturii administrației sale, inclusiv crearea Forței Spațiale, o nouă ramură a armatei SUA, aducând șomajul la niveluri minime nevăzute în deceniile anterioare pandemiei și turnând bani în armată. El a menționat, de asemenea, că mai multe vaccinuri COVID-19 au fost dezvoltate în mai puțin de un an, grație sprijinului și finanțării din partea administrației sale.

Trump a mulțumit susținătorilor, familiei sale, prietenilor și personalului. În Maryland, el a spus mulțimii: „Oamenii nu au nicio idee cât de mult a muncit această familie și au lucrat pentru tine. Ar fi putut avea o viață mult mai ușoară. ”

„Sa ai o viata buna. Ne vedem în curând ”, a spus el, ieșind de pe scenă.