Raluca Patazi versus Alba Popescu

2022-05-07T10:26:35+03:007 mai 2022|Doctrină naţionalistă, Textele altora|

Familia Pan-ta-zi a dat startul cenzurii: prima victimă, conf. univ. Alba Popescu

Visul lui Raed Arafat cu „Platforma Adevărului” și modificarea recentă a Codului penal, referitoare la incitarea la ură, ambele situații avînd drept scop limitarea libertății de opinie, încep să prindă contur și, în lipsa de reacție a societății, ele vor sfîrși într-o cenzură oribilă, căreia îi va cădea victimă chiar societatea.

Primul caz de punere la zid a unei personalități pentru opiniile sale este conf. univ. Alba Iulia Catrinel Popescu de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, specialist în geopolitică, autoarea mai multor volume pe această temă. Aceasta a postat pe pagina sa de Facebook din 5 martie a.c. un text referitor la războiul din Ucraina, în care scrie și despre partea de vină a lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, pentru situația de acum, luînd, de fapt, apărarea NATO, acuzată constant de Zelenski că nu intervine militar împotriva Rusiei:

Iată textul integral al postării conf. univ. Alba Iulia Catrinel Popescu din 5 martie a.c., care a generat reacții dintre cele mai ciudate și periculoase:

Cu toată compasiunea pentru populația amărîtă a Ucrainei, cred că domnul Zelenski NU are nici un drept să critice NATO! NATO nu are nici un fel de angajament față de Ucraina! Punct! Iar popoarele acestor state NU VOR SĂ INTRE ÎN RĂZBOI NUCLEAR CU RUSIA PENTRU UCRAINA! Punct!

În altă ordine de idei, consider că acest domn a favorizat RUSIA prin următoarele fapte:

1. Orice lider care își iubește țara și înțelege legitățile geopolitice și, mai ales, înțelege contextul militar, NU își expune populația unor suferințe inutile! Pentru că tot ce se întîmplă acum reprezintă o suferință inutilă! Ucraina nu aparține nici unei alianțe militare și nu are o armată capabilă să îi țină piept lui Putin! Cu toți mercenarii aduși din toată lumea! Prin urmare, orice lider lucid ar fi făcut ceea ce ambasadorul Ucrainei la Londra a încercat să facă, dar a fost redus la tăcere de acest domn Zelenski: ADICĂ ÎȘI DECLARA IMEDIAT NEUTRALITATEA, OPREA ATACURILE ASUPRA SEPARATIȘTILOR DIN DONETK, RECUNOȘTEA ACORDURILE DE LA MINSK ȘI ÎNCHEIA CRIZA. Zelenski NU a făcut-o.

2. A tergiversat negocierile de pace, pe motiv de eroism personal, aflîndu-se într-o campanie personală de imagine cum nu am mai vazut! Tergiversarea negocierilor a însemnat TERGIVERSAREA UNUI ACORD DE ARMISTIȚIU. Pentru că, un lider lucid, care își iubește poporul, caută să oprească OFENSIVA! REFUZUL DIALOGULUI din primele zile a permis RUSIEI să își atingă obiectivele strategice! Uitați-vă pe hartă și urmariți cît au avansat rușii și unde!

3. A cerut Turciei închiderea Strîmtorilor. Dar închiderea Strîmtorilor SERVEȘTE RUSIEI! Rusie care, la momentul cererii acestui „erou” avea deja concentrate semnificative forțe navale sosite din Mediterana și Baltica, la care s-a adăugat flotila din Marea Caspică!

4. Știa cu siguranță ce înseamnă, din punct de vedere strategic, INSULA ȘERPILOR! Știa că va fi atacată! Este un punct strategic în „buza” bazei NATO de la M. K. De ce nu a discutat cu România o formulă de condominium prin care Insula ar fi trecut sub protecție NATO? Cui a servit lăsarea de izbeliște a unui obiectiv de importanță strategică a Insulei Șerpilor? RUSIEI! RUSIEI I-A SERVIT!

În tot acest timp, în care rușii s-au făcut că atacă dar nu atacă dar totuși atacă Kievul, LOVITURA PRINCIPALĂ S-A DAT ÎN SUD! ÎN PREZENT, RUSIA A STABILIT CORIDORUL CRIMEEA – DONETK, A OCUPAT KHERSONUL ȘI URCĂ PE ALINIAMENTUL NIPRULUI ȘI A ÎNCEPUT OFENSIVA SPRE NISTRU.

Vă întreb, CE URMĂREȘTE DOMNUL ZELENSKI, de nu CERE RUSIEI UN ACORD URGENT DE ARMISTIȚIU CU SPECIFICĂRI CLARE ÎN PRIVINȚA CRIMEII ȘI A CELOR DOUĂ TERITORII SEPARATISTE – ADICĂ UN NOU ACORD MINSK? ADICĂ NU ÎI BAGĂ ÎN CORZI PE PUTIN? Pentru că o astfel de cerere este echivalentă cu o cedare parțială din partea Ucrainei și un refuz din partea rusului nu mai poate fi justificat de nimic. Ce urmărește, de fapt, acest domn Zelenski? Să atragă în vîltoare și MOLDOVA? ADICĂ ROMÂNIA? ADICĂ NATO?

Și, încă ceva. De ce a eliberat pușcăriașii cu experiență militară și i-a înarmat? Unde se află și ce fac pușcăriașii ăia? Unde se află armele alea? Prin niște state UE care trebuie destabilizate de ruși, cumva?

Și UNDE ESTE ȘEFUL ARMATEI UCRAINENE? Eu știu că în vreme de război, cel puțin în primele ore ale războiului, președintele stă alături de ȘEFUL ARMATEI! UMĂR LÎNGA UMĂR! Dacă tot supune populația unui astfel de coșmar, dacă tot a dat drumul pușcăriașilor și i-a înarmat, astfel încît infracționalitatea să crească exponențial, măcar să stea alături de MILITARI! UNDE SUNT MILITARII DIN JURUL SĂU? Vă las să ghiciți singuri răspunsul.

SAU, CU ALTE CUVINTE, MODUL ÎN CARE A FOST GESTIONAT PÎNĂ ACUM ACEST CONFLICT A SERVIT INTERESELOR RUSIEI ȘI ATÎT! ATÎT ȘI NIMIC ALTCEVA! INSULA ȘERPILOR, CORIDORUL CRIMEEA-DONETSK, ÎNAINTAREA PE ALINIAMENTUL NIPRULUI ȘI, ÎN CURÎND ATACUL ASUPRA BUGEACULUI PÎNĂ LA BRAȚUL CHILIA ȘI DEZENCLAVIZAREA TRANSNISTRIEI! MĂ AȘTEPT CA ACTUALUL ALINIAMENT GÎNDIT DE PUTIN SĂ FIE KALINIGRAD-TRANSNISTRIA – CHILIA. CA SĂ FIE CLAR TUTUROR! DACĂ ACEST DOMN ZELENSKI NU CERE UN NOU ACORD MINSK SAU GENEVA SAU CUM O VREA EL SĂ-I SPUNĂ!

Și, în final cîteva cuvinte despre separatiști și despre tragediile umane.

NU EXISTĂ SEPARATIȘTI BUNI și SEPARATIȘTI RĂI! Exista separatiști și atît! Adică VIOLATORI ai dreptului internațional. NU EXISTĂ SEPARATISM ACCEPTABIL! KOSOVO a fost ticăloșia care a deschis cutia Pandorei! A fost urmat de TRANSNISTRIA, GĂGĂUZIA, ADJARIA, OSETIA DE SUD, LUHANSK, DONETSK! Făcături de state, menite să rupă echilibrul geopolitic și să ruineze națiuni!

NU EXISTĂ AGRESOR BUN și AGRESOR RĂU! ORICE INVAZIE A UNUI STAT SUVERAN, pe motiv ca nu știu ce laboratoare sau nu știu ce discriminări sau nu știu ce libertăți, ca naziști, ca fasciști, ESTE AGRESIUNE! Și orice agresiune produce suferința civililor, indiferent de etnie, rasă, confesiune. La fel suferă sirianul, yemenitul, sîrbul, irakianul, libianul, georgianul, românul din Moldova, azerul. Exact la fel ca ucraineanul! Nu poți fi cu unii mumă și cu alții ciumă! Sau, cu alte cuvinte, dubla masură! Sigur, glorie Ucrainei. Dar de ce nu și glorie Serbiei?

Citit cu atenție, textul acesta este mai degrabă scris în apărarea NATO decît împotriva lui Zelenski, iar Alba Popescu o spune răspicat chiar de la început: „NATO nu are nici un fel de angajament față de Ucraina! Punct! Iar popoarele acestor state nu vor să intre în război nuclear cu Rusia pentru Ucraina! Punct!

INTRĂ ÎN SCENĂ DOMNUL ȘI DOAMNA PAN-TAA-ZII

O vreme, postarea pe Facebook a Albei Popescu n-a făcut valuri, totul derulîndu-se pe pagina sa, prin comentariile celor care au citit-o. Însă, ieri, dintr-o dată, a fost descoperită de „Familia Pantazi” sau, cum silabisea Klaus Iohannis la Casa Albă, „Pan-taaa-ziii”. Iar ce a urmat este de noaptea minții.

Mai întîi, site-ul „G4Media”, condus de redactorul șef Cristian Pantazi, a publicat pe 17 martie a.c. acest articol, semnat de Sorin Semeniuc:

După cum se observă, autorul articolului nu este nicidecum preocupat să combată cu argumentele sale postarea doamnei Alba Popescu, care este, în fond, specialistă în geopolitică, ci doar să eticheteze tezele acesteia ca fiind „teorii conspiraționiste anti-Zelenski”!

În plus, o și pîrăsc la universitatea unde predă, obținînd de la conducerea acesteia o „delimitare” inutilă, căci Alba Popescu postase textul pe pagina sa de Facebook, nu pe site-ul Armatei sau al Universității „Carol I”. Site-ul lui Pantazi se întreabă cum de a fost lăsată pagina de Facebook a Albei Popescu, în timp ce alte site-uri „conspiraționiste” au fost închise. Cu alte cuvinte, șo pe ea! Mai ales că Alba Popescu este acuzată de site-ul G4Media că ar fi încercat, printr-un coleg de la Universitate, s-o intimeze pe… soția lui Pantazi!

După cum se știe, site-ul G4Media a fost creat de doi jurnaliști de la HotNews, Cristian Pantazi și Dan Tăpălagă, fiind în timpul Guvernului PNL-USR un site „guvernamental”, iar după ruperea acelei coaliții, o vreme devenise anti-Iohannis, trădîndu-se ca fiind mai degrabă USR-ist.

Culmea este însă că acest atac la opiniile absolut pertinente ale Albei Popescu, etichetate ca fiind „conspiraționiste” doar pentru că nu coincid cu trend-ul politicii actuale, este găzduit de site-ul G4Media, între obiectivele căruia citim: „Afirmarea și apărarea libertății presei în fața oricăror forme de intimidare, cenzură și presiune. Apărarea și consolidarea unei prese independente, libere și care respectă standardele profesionale.” Să nu știe cei de la G4Media că libertatea presei nu este altceva decît o parte din libertatea generală de opinie?

Dar atacul de la G4Media nu a fost singular. În aceeași zi de 17 martie a.c., un alt site, „Edupedu”, publică un articol semnat de Raluca Pantazi, plecată tot de la HotNews, avînd ca subiect tot punerea la zid a doamnei profesoare Alba Popescu tot pentru postarea sa de pe Facebook! Că este o campanie a familiei Pantazi nu mai este nici o îndoială, chiar dacă citim doar titlul articolului:

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top