RUSIA – RAIUL PE PĂMÂNT
Sofia Radetchi.
E bine de stiut!! CIG
Constantin Borovoy, bussinesman, om politic legendar, fost deputat, cel mai bun prieten al Valeriei Novodvorskaya și aliatul lui Boris Nemtsov. “Prietenii mei, am ceva să vă spun. Din tot sufletul meu mare. Deci iată cum stau lucrurile. M-am săturat de diferiți „binevoitori” care mă tot prind cu mesaje în privat — acei 85% care stau de gardă, susținându-l și protejându-l pe Putin — și din această cauză îmi voi expune poziția aici, în câteva fraze.
1. Rusia este o țară agresoare și așa a fost pe tot parcursul istoriei, de pe vremea lui Ivan cel Groaznic.
2. URSS-ul s-a destrămat pentru că nimeni nu mai credea în măreția lui și nimeni nu mai dorea să fie sub puterea Moscovei. Au fost ținuți cu forță. Pe măsură ce curentul forței a dispărut, s-a dovedit că tot frecușul ăsta numit „frăția popoarelor” nu a existat. Niciodată.
3. Este imposibil să refaci din nou URSS-ul, nu mai merge sub niciun sos. Prin urmare, se poate da uitării pentru totdeauna și nici măcar nu merită efortul de a începe. Orice fostă republică sau satelit sovietic fuge urgent în NATO pentru că ei nu mai știu cu ce fel de gard să vă blocheze, stimabililor. Atât de mult s-au saturat de toată duhoarea aia care vine de la Kremlin în ultimii cel puțin 100 de ani.
4. Nimeni nu se teme de armele nucleare rusești și de diversele isterici ale “poț”rioțior ei care, în continuare, așa și nărăvesc s-o arate unuia sau altuia, în toată splendoarea sa rusească, pe “mama lui Kuzkin”.Aș vrea să vă reamintesc că pentru o oricare, cât de mică, tentație de a atinge butonul nuclear – Rusia nu va mai fi Rusie în 30 de minute. Fără prea multă vorbă, fără explicații și împărțire de runde din amabilitatea aristocrată.
Vă este clar? În afară de a distruge întreaga lume, voi altceva nu puteți face și nici nu oferiți nimic.
De aceea, hai, continuați să vă cântați singuri dithyrambe.
Toată lumea înțelege perfect ce prezentați voi cu adevărat – o comunitate de papuași, niște înapoiați sălbatici din lumea a treia care pretind măreție. Iar runda balului universal cu participarea voastră s-a terminat, demult.
5. Ucraina duce un război complet legal și corect pentru integritatea sa teritorială, pentru demnitatea și dreptul la autodeterminare. Nu știu dacă Ucraina va fi o țară occidentală model cu o economie puternică, dar va fi o țară independentă.
Și nimeni nu va cuceri Crimeea înapoi. Știți de ce – pentru că într-un fel sau altul, Crimeea ori va fi dată înapoi, ori această dispută se va soluționa cumva, cândva, prin compensație. Rusia n-o va putea reține. Între timp vă lăsăm să vă jucați, să cheltuiți câte 200 de miliarde de dolari pe această gaură și să vă umflați obrajii a importanță – sfârșitul este iminent și este inevitabil. E doar o chestiune de timp.
6. Putin și clica lui sunt intriganți destul de iscusiți, slujbași din KGB, foști comuniști, expropriatori ai bunurilor altora și, pe de-asupra, adevărați călăi și criminali.
Pot să vă spun ce nu au fost și ce nu vor fi, niciodată — constructori ai unei țări și a unei economii normale. Toate realizările lui Putin sunt, de fapt, o situație globală favorabilă lui, cu un consum mondial enorm de gaze și petrol — numa’ bună pentru economia lui învechită, ca de până la potop.
Acum conjuctura se schimbă văzând cu ochilor. De asta, miracolele s-au terminat sau în curând se vor sfârși.
Nu știu când și cum va exploda. Dar sigur va exploda. Aveți vreo îndoială? Întoarceți-vă și răsfoiți repede prin istorie, istoria contemporană, amintiți-vă de URSS-ul mort-agățat la sânul ei.
7. Nu, pe nimeni nu interesează Rusia.
Ea ocupă ultimele locuri în lista de interese a oamenilor normali.
De ce – pentru că țara asta nu se oferă lumii, cu nimic.
E un loc mare și gol, undeva în nordul îndepărtat, nordul extrem, cel cu urși și vodcă.
8. Măreția rusească în cultură, în economie, realizări științifice și oameni – nu există.
Au fost episoade și înaintări spectaculoase, dar la un preț îngrozitor, au existat scriitori și muzicieni, separați, oameni de știință și descoperiri importante… au fost .
Dar acestea sunt câteva episoade dintr-o poveste foarte lungă și neagră.
Poți să te lauzi toată viața cu Gagarin și Tolstoy, cu arhitectura Catedralei Sf. Vasile si “cotletul de Kiev” de la restaurantul National din Moscova. Însă asta a rămas în trecut, într-o colosală depărtare.
Dar lumea, pentru măreție, are nevoie de alimentare în fiecare zi, azi și acum.
Și nu e vina nimanui că măreția tărilor, în ziua de azi, se măsoară prin dependența intelectuală de iPhone și alte dispozitive performante și de mașini cât mai deștepte, dar nu prin urletele despre spiritualitate, emanate în eter de pe lacul Seliger.
9. Ca referință. Stalin a fost mult mai rău decât Hitler. Probabil a fost cel mai sângeros dictator din istoria omenirii.
A construit și a reușit să-și realizeze visul macabru prin distrugerea unei țări întregi. Și a celor mai buni oameni ai ei.
De aceea puteți continua să vă mândriți cu acest „manager eficient” ale cărui mâini sunt peste coate în sânge.
O mai mare manifestare a idioțeniei nici că poate exista. Doar că atunci să nu vă mirați că sunteți considerați sclavi.
10. Nu, nu e nimic interesant în Rusia nici pentru mine, nici pentru alții, mii… și nici nu va fi. De ce? De ce?! Pentru că nimic nu vi s-a schimbat în creieri, în mentalitate.
Ați construit câțiva zgârie-nori, v-ați pus niște haine mai la modă pe corpul murdar, ați urcat în mașini mai avansate, chiar v-ați instalat calculatoare, acasă.
Dar în creier, așa cum erați “fărașe sovietice”, așa ați rămas.
Și nu mă interesează deloc să privesc toate astea.
11. Da, anume militarii ruși și acoliții lor au doborât avionul malaezian cu olandezii la bord și da, Kremlinul și acoliții lui l-au ucis pe Nemtsov și alți opoziționiști, corespondenți, bancheri, pur și simplu oameni care visau la o Rusie liberă.
Voi și autoritățile voastre preferate urziți comploturi, voi otrăviți, împușcați, spânzurați oameni. Prăbușiți economii învecinate, doborâți avioane de pasageri la beție din neavând ce face și apoi două-trei săptămâni nici măcar nu-i lăsați să-și adune cadavrele putrezite ale morților lor. Și da, anume voi îi jefuiți pe acești pasageri uciși, ca să găsiți un iPhone întreg sau un inel pe vreun deget în putrefacție, drept suport material pentru alcoolicii și bandiții din Donețk.
12. Minciuna voastră o cunoaște și o înțelege deja toată lumea, așa că vouă nu mai trebuie să vi se dovedească nimic. Pentru că adevarul li se dovedește oamenilor capabili să înțeleagă aceste dovezi și care-s în stare să se căiască, atunci când faptele le sunt dovedite. Nu, voi nu ați fost atât de deformați de intelect ca să înțelegeți. Și, de aceea, nici nu face de pierdut timpul, cu voi.”