caroline gunderode
446 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
Alexandru Rafila, reclamat la ANI. Deputatul Emanuel Ungureanu, DEZVĂLUIRE BOMBĂ despre contractul cu OMS

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății
Alexandru Rafila, ministrul Sănătății

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a depus, miercuri, la Agenția Națională pentru Integritate, o reclamație care-l vizează pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Parlamentarul a solicitat verificarea averii lui Rafila, sugerând că acesta ar fi obținut sume nejustificate, în mod netransparent. Un exemplu oferit de Ungureanu ar fi un contract de peste 21 de milioane de euro încheiat cu Organizația Mondială a Sănătății.
MIERCURI, 24 AUGUST 2022, 11:34
SURSĂ: realitatea net AUTOR: REALITATEA.NET

„Sunt niște cifre ciudate în declarația sa de avere, pentru un bugetar care a lucrat doar la stat nu se justifică sumele care apar în declarație și nu se prezintă detalii clare pentru public privind contractele de consultanță pe care le-a avut de-a lungul timpului. Este cunoscută colaborarea din ultimii 8 ani a lui Alexandru Rafila cu OMU, o „prietenie” care s-a lăsat cu un contract de 21 de milioane de euro. ANI trebuie să verifice acest document, am depus si memorandumul în baza căruia s-a semnat contractul în valoare de peste 21 de milioane de euro. Trebuie verificate 2 elemente esențiale: contractele de consultanță cu divers instituții și companii din industria big pharma, pentru a se stabili dacă nu se află în conflict de interese când semnează anumite contracte cu instituții cu care a avut colaborări în trecut. Vă pot oferi, ÎN PREMIERĂ, știrea că Alexandru Rafila A SEMNAT CONTACTUL CU OMS de unul singur, nu mai există nicio altă semnătură a altor departamente de specialitate din M.S.”, a afirmat Emanuel Ungureanu, după ce a depus la ANI reclamația.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu l-a mai acuzat pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că ar fi alocat un milion euro pentru servicii de sănătate pe care ar trebui să le facă instituții ale statului român. Într-o intervenție în direct la „Legile Puterii”, Ungureanu a afirmat că o astfel de demers poate fi catalogat drept act de corupție.

Rafila si paraindaraturile ??? Sa nu mai vorbim despre pastilele cu iod si isteria provocata tot de el !!!

sursa :
https://www.realitatea.net/stiri/actual/alexandru-rafila-reclamat-la-ani-deputatul-emanuel-ungureanu-dezvluire-bomba-despre-contractul-cu-oms_6305e283fbec8603e31132c9

Alexandru Rafila, reclamat la ANI. Deputatul Emanuel Ungureanu, DEZVĂLUIRE BOMBĂ despre contractul cu OMS

*

Nota redacției – Se pare că lucrurile nu stau chiar așa. În programul de reziliență, redactat de membrii USR, este prevăzut-o o consultanță tehnică de 50 de milioane euro, un fel de șpagă plătită de România către OMS, aceasta urmând să deseneze o firmă de consultanță care va încasa cele 50 de milioane. O firmă care va da parandărătul către funcționarii de la OMS care au desemnat firma respectivă. Un fel de hoție pe față, cu acoperire legală! Ungureanu, ca de obicei, are dreptate numai pe jumătate, jumătatea care nu-i privește pe USRiști.