Alex
7 aprobate

zalooodoo@yahoo.com
37.251.223.41
O lume apusa a erorilor care nu promovau prin slogane valori, ci erau valori, si o lume „pragmatica”, dar mereu sclava lui „de azi pe maine”.
O lume a coerentei principiilor etice, si o lume a deep state, total opusa sfintilor inchisorilor. E deosebirea intre a ne vinde cat mai ieftin si pe nimic, si a rezista in chinuri inimaginabile.
O lume in care detinutii comunicau intre ei, se invatau reciproc, pe soptite, si o lume a blog-urilor, forum-urilor in care fiecare scrie ce-l doare, indiferent la ceilalti, desi aflati in culmea asa-zisei libertati de exprimare.
Puteam baga multe fraze care sa inceapa cu „o lume in care…”. Sa juxtapun epoci diferite, dar am sarit la concluzie: fiecare cu ce-l doare. Nu mai e comunicare. Rareori unii raspund altora si fac referire la raspunsuri adevarate, baze ale unui posibil dialog de tip maieutic, nu replici scoase din joben.
Eroii din inchisori nu si-au ispasit niciodata sentinta, fiind observati pana la moarte. Haituiti pana si la Memorialul Sighet, impanat de tortionari care sfidau victimele, 50 de ani mai tarziu( ma refer la anii 2000). Cand mi-am intesectat privirea cu unul dintre ei, a fost un schimb ultrarapid de informatii/mesaje prin priviri, zeci de mesaje in cateva secunde. M-a evitat dupa aia. Era ferm convind ca noile generatii sunt la fel de visatoare ca cele de acum 70 de ani, incapabile sa discearna intre patrotism real si inscenare securistica.
Una dintre loviturile finale date fostilor detinuti n-a avut legatura cu indemnizatiile de mizerie, ci cu confiscarea suferintei doar de catre unii, care si-au tras brevet si „patent” (neomologabil nicaieri, juridic, si istoric vorbind) privind „dreptul la suferinta”. Sionismul merge pana la capat. Nici in prezent victimele actualului genocid n-au voie sa compare merele cu perele.
Dar sionismul si alte -isme sunt sclavii pure, absolute. Liber e omul cand (teoretic vorbind) poate decide, alege, avand acel liber arbitru. A respecta un plan nu tine de libertate ci de iluzia ca sclavia asumata va duce la un viitor dezirabil pentru unii. Formele de sclavie specifice fiecarei categorii, de la melteni pana la sionisti se contracteaza rapid.
Scade distanta radiala in cadrul aceluiasi infern concentric. Radius-ul e tot mai mic intre sferele-inchisori. Asta amplifica disperarea elitelor, si razbuna dincolo de moarte suferintele ingerilor inchisorilor.
https://www.activenews.ro/opinii/Zoe-Dantes-Puscaria-numita-pamant-176046
Pertinente observatii, aparent caduce raportat la ce va urma. Din articol am observat un traseu director: vecinul turnator prefera sa nu se incalzeasca de la cele cateva grade in plus furnizate de tovarasul poluant, ci sa-l dea in gat si sa ramana (oare?) in acelasi frig. In inchisorile politice de rescriere a constiintei, se „apela” la frig, batai, posturi obligatorii imposibil de mentinut cu orele, si caralii care cu randul pazeau vreo miscare involuntara in timpul somnului si asa chinuit. As da sute de nume de sute de caralii care au actionat pe vremuri, dar trebuie dovezi, nu? De la franghia uda si bataia cu saculetul, au trecut la tastatura. Eficienta ridicata, efort fizic mult mai mic. Atunci bateau si nu oboseau, acum scriu zilnic si tot nu obosesc. Totala iluzie: roman cu roman moare, si opozitia supravietuieste, ca si institutiile, de altfel. Unii ar zice ca sunt protejati de ingeri. As zice eu ceva, lung de tot.
Inca odata, Radu Ciuceanu ne-a parasit, scapand din infern.