CD
1.295 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
.
.
DISCURSUL DE URGENȚĂ AL LUI PUTIN
– urmată de acțiunea împotriva „amenințării mortale”
de Kyle Becker

Președintele rus Vladimir Putin, aflat în fața unei revolte interne împotriva conducerii militare ruse din partea șefului forțelor mercenare Wagner, Evgheni Prigojin, a ținut sâmbătă un discurs de urgență în care a denunțat „amenințarea mortală” la adresa statului rus.

„Orice tulburare internă este o amenințare de moarte pentru statul nostru, pentru noi ca națiune. Aceasta este o lovitură pentru Rusia și pentru poporul nostru. Și acțiunile noastre de a proteja Patria de o astfel de amenințare vor fi severe.”
Putin ține un discurs de urgență denunțând rebeliunea grupului de mercenari Wagner. pic.twitter.com/TfZ0fKEcQH
— Becker News (@NewsBecker) 24 iunie 2023

Fac un apel către cetățenii Rusiei, către personalul Forțelor Armate, al agențiilor de drept și al serviciilor speciale, către soldații și comandanții care acum luptă în pozițiile lor de luptă, respingând atacurile inamice, făcând asta eroic – știu că am vorbit din nou în această noapte cu comandanții tuturor unitatilor. Fac apel și la cei care, prin înșelăciune sau amenințări, au fost târâți într-o aventură criminală, împinși pe calea unei crime grave – rebeliunea armată.

Rusia de astăzi duce o luptă dificilă pentru viitorul său, respingând agresiunea neonaziştilor şi a stăpânilor lor. Practic, întreaga mașină militară, economică și informațională a Occidentului este îndreptată împotriva noastră. Luptăm pentru viața și securitatea poporului nostru, pentru suveranitatea și independența noastră.

Pentru dreptul de a fi și de a rămâne Rusia – un stat cu o istorie de o mie de ani.
Această bătălie, când se decide soarta poporului nostru, necesită unitatea tuturor forțelor, unitate, consolidare și responsabilitate. Tot ceea ce ne slăbește trebuie dat deoparte; orice ceartă pe care dușmanii noștri externi pot și vor fi folosiți pentru a ne submina din interior.

De aceea, acțiunile care ne despart unitatea sunt, de fapt, dezertare de la poporul nostru, de la camarazii noștri de arme care acum luptă pe front. Aceasta este o lovitură în spatele țării noastre și al poporului nostru.
A fost o astfel de lovitură dată Rusiei în 1917, când țara ducea Primul Război Mondial. Dar victoria i-a fost furată. Intrigile, certuri, politicienii pe spatele armatei și ale oamenilor s-au transformat în cel mai mare șoc, distrugerea armatei și prăbușirea statului, pierderea unor teritorii vaste. Ca urmare, tragedia războiului civil.

Rușii au ucis ruși, frații au ucis frați și tot felul de aventurieri politici și forțe străine care au divizat țara și au sfâșiat-o au extras beneficii egoiste. Nu vom lăsa acest lucru să se întâmple din nou. Ne vom proteja atât poporul, cât și statalitatea de orice amenințări. Inclusiv – de trădarea internă.

Și cu ce ne confruntăm este tocmai trădarea. Ambițiile exorbitante și interesele personale au dus la trădare. Pentru trădarea țării și a poporului lor și a cauzei pentru care, alături de celelalte unități și subunități ale noastre, luptătorii și comandanții Grupului Wagner au luptat și au murit.

Eroii care au eliberat Soledar și Artyomovsk, orașele și orașele Donbass, au luptat și și-au dat viața pentru Novorossiya, pentru unitatea lumii ruse. Numele și gloria lor au fost trădate și de cei care încearcă să organizeze o revoltă, împingând țara spre anarhie și fratricid.

Repet, orice tulburare internă este o amenințare de moarte pentru statalitatea noastră, pentru noi ca națiune. Aceasta este o lovitură pentru Rusia, pentru poporul nostru. Și acțiunile noastre de a proteja Patria de o astfel de amenințare vor fi severe. Toți cei care s-au apucat deliberat pe calea trădării, care au pregătit o rebeliune armată, au pornit pe calea șantajului și a metodelor teroriste, vor fi inevitabil pedepsiți, vor răspunde atât în fața legii, cât și în fața poporului nostru.

Forțele armate și alte organe ale statului au primit ordinele necesare, iar la Moscova, regiunea Moscova și o serie de alte regiuni sunt introduse măsuri suplimentare antiteroriste. De asemenea, vor fi luate măsuri decisive pentru stabilizarea situației din Rostov-pe-Don. Rămâne complexă, de fapt, activitatea autorităților civile și militare este blocată.

În calitate de președinte al Rusiei și comandant șef suprem, în calitate de cetățean al Rusiei, voi face totul pentru a apăra țara, a proteja ordinea constituțională, viața, securitatea și libertatea cetățenilor.
Cei care au organizat și au pregătit o rebeliune militară, care au luat armele împotriva camarazilor lor de arme, au trădat Rusia. Și vor răspunde pentru asta.

Și îi îndemn pe cei care încearcă să fie atrași în această crimă să nu facă o greșeală fatală și tragică, unică, ci să facă singura alegere corectă – să nu mai participe la acțiuni criminale.
Cred că vom păstra și apăra ceea ce ne este drag și sacru și împreună cu Patria noastră vom depăși orice încercare, vom deveni și mai puternici.”

Discursul lui Putin a precedat loviturile aeriene raportate și atacurile armate asupra forțelor Wagner în afara orașului Voronezh, care se află pe drumul spre nord spre Moscova de la Rostov-pe-Don, unde forțele Wagner au preluat anterior controlul asupra cartierului general al Districtului Militar de Sud.

Sursa: https://beckernews.com/vladimir-putin-gives-emergency-speech-vowing-to-take-action-against-mortal-threat-to-russia-50803

Traducerea: CD
NOTA traducatorului:
nu cred ca este o reala lovitura militara, care vrea sa elimine pe necredinciosii din jurul lui Putin, nu uitati Marsul contra Moscovei nu este impotriva lui Putin, el ramane pe soclu, iar razvratitii vor sa-i curate pe cei care impedica mersul razboiului si impiedica bunul mers logistic al armatei pe frontul de vest – Z(zapad).
Ocazie cu care Putin declara stare de urgenta si poate declansa o actiune serioasa de filtrare a serviciile si parghiile statului, taind orice vis al CIA. O cernere serioasa va duce la o remaniere serioasa si la clarificarel/impezire a situatiei. Iar CIA si oculta khazara sunt specialisti doar in ape tulburi. Iata la ce sunt buni al’de Prigojin.