Radu
185 aprobate
radu.g@yahoo.com

CELE TREI MESAJE CHEIE DE LA ST. PETERSBURG PENTRU MAJORITATEA GLOBALĂ
De Pepe Escobar

În anul președinției ruse a BRICS, Forumul Economic Internațional din Sankt Petersburg (SPIEF) a trebuit să ofere ceva special.
Și a făcut-o: peste 21.000 de oameni reprezentând nu mai puțin de 139 de națiuni – un adevărat microcosmos al Majorității Globale, care discută fiecare fațetă a conducerii către o lume multipolară, multinodală policentrică.

Sankt Petersburg, dincolo de toate rețelele și de încheierea frenetică a înțelegerilor – în valoare de 78 de miliarde de dolari încheiate în doar trei zile – a creat trei mesaje cheie împletite care deja rezonează în întreaga Majoritate Globală.
„Într-un discurs extraordinar de încrezător, amplu și detaliat, președintele Putin a expus realitatea unei economii ruse care a sfidat sancțiunile, crește mai repede decât cea occidentală… pic.twitter.com/wbkMw84fEY

Mesajul numărul unu:
Președintele Putin, un „rus european” și adevărat fiu al acestei minuni istorice uluitoare și dinamice a Nevei, a ținut un discurs extrem de detaliat de o oră despre economia rusă în sesiunea plenară a forumului.
Principala concluzie: pe măsură ce Occidentul colectiv a lansat un război economic total împotriva Rusiei, statul-civilizație a întors situația și s-a poziționat ca a patra cea mai mare economie a lumii prin paritatea puterii de cumpărare (PPP).

Putin a arătat că Rusia încă mai are potențialul de a lansa nu mai puțin de nouă schimbări structurale majore – globale –, un impuls total care implică sfera federală, regională și municipală.
Totul este în joc – de la comerțul global și piața muncii până la platforme digitale, tehnologii moderne, consolidarea întreprinderilor mici și mijlocii și explorarea potențialului fenomenal încă neexploatat al regiunilor Rusiei.

Ceea ce a fost clar este modul în care Rusia a reușit să se repoziționeze dincolo de ocolirea tsunamiului – ilegitim – de sancțiuni pentru a stabili un sistem solid, diversificat, orientat spre comerțul global – și complet legat de extinderea BRICS. Statele prietenoase cu Rusia reprezintă deja trei sferturi din cifra de afaceri comercială a Moscovei.
Accentul pus de Putin pe eforturile accelerate ale Majorității Globale de a întări suveranitatea a fost direct legat de faptul că Occidentul colectiv face tot posibilul – mai degrabă, cel mai rău – pentru a submina încrederea în propria infrastructură de plăți.

Mesajul numărul doi:
Acesta a fost, fără îndoială, descoperirea majoră din Sankt Petersburg. Putin a declarat cum BRICS lucrează la propria infrastructură de plăți, independent de presiunile/sancțiunile Occidentului colectiv.
Putin a avut o întâlnire specială cu Dilma Rousseff, președintele Noii Bănci de Dezvoltare BRICS (NDB). Ei au vorbit în detaliu despre dezvoltarea băncii – și mai ales, după cum a confirmat ulterior de Rousseff, despre Unitate[moneda virtual a BRICS+, o formă apolitică, tranzacțională de plăți transfrontaliere, ancorată în aur (40). %) și monedele BRICS+ (60%)].

A doua zi după întâlnirea cu Putin, președintele Dilma a avut o întâlnire și mai importantă la ora 10 dimineața, într-o sală privată de la SPIEF, cu Sergey Glazyev, ministrul Macroeconomiei la Uniunea Economică Eurasia (EAEU) și membru al Academiei Ruse de Științe.
Glazyev, care anterior a oferit susținere academică completă conceptului de unitate, a explicat toate detaliile președintelui Dilma. Amândoi au fost extrem de mulțumiți de întâlnire. O Rousseff radiantă a dezvăluit că a discutat deja despre Unitate cu Putin. S-a convenit că va avea loc o conferință specială la NDB din Shanghai despre Unitate în septembrie.

Acest lucru înseamnă că noul sistem de plată – Unitate – are toate șansele să fie la masă în timpul summitului BRICS din octombrie de la Kazan și să fie adoptat de actualul BRICS 10 și în viitorul apropiat, BRICS+ extins.

Mesajul numărul trei:
Trebuia să fie, desigur, despre BRICS – despre care toată lumea, inclusiv Putin, a subliniat că va fi extins semnificativ. Calitatea sesiunilor legate de BRICS de la Sankt Petersburg a demonstrat cum Majoritatea Globală se confruntă acum cu o conjunctură istorică unică – cu o posibilitate reală, pentru prima dată în ultimii 250 de ani, de a face tot posibilul pentru o schimbare structurală a lumii. -sistem.
Și nu este vorba doar despre BRICS.

La Sankt Petersburg s-a confirmat că nu mai puțin de 59 de națiuni – și chiar mai multe – plănuiesc să se alăture nu numai BRICS, ci și Organizației de Cooperare din Shanghai (SCO) și Uniunii Economice Eurasia (EAEU).
Nu e de mirare: aceste organizații multilaterale s-au impus acum în sfârșit în fruntea acțiunii către multimodala– și ca să-l citez pe Putin în discursul său – „lume multipolară armonică”.

Sesiunile de top pentru referințe suplimentare
Toate cele de mai sus au putut fi urmărite, în direct, în timpul celor două zile și jumătate de sesiuni ale forumului. Acesta este un eșantion din ceea ce au fost, probabil, cele mai captivante. Emisiunile ar trebui să fie foarte utile ca referințe în viitor – până la summitul BRICS din octombrie și mai departe.

Pe Ruta Mării Nordului (NSR) și extinderea arctică. Cel mai bun motto al sesiunii: „Avem nevoie de spărgătoare de gheață!” Discuția esențială pentru a înțelege cum actualele lanțuri de aprovizionare comerciale globale nu mai sunt de încredere și cum NSR este mai rapid, mai ieftin și de încredere.

Despre extinderea afacerilor BRICS.
Despre obiectivele BRICS pentru o adevărată nouă ordine mondială.
Pe cei 10 ani ai EAEU.
Cu privire la integrarea mai strânsă între EAEU și ASEAN.
Masa rotundă BRICS+ privind Coridorul Internațional de Transport Nord-Sud (INSTC).

Această sesiune a fost deosebit de crucială. Actorii cheie ai INSTC sunt Rusia, Iran și India – toți membri BRICS. Actorii de pe margine care vor profita de pe urma INSTC – din Caucaz până în Asia Centrală și de Sud – sunt deja interesați să facă parte din BRICS+. Igor Levitin, un consilier de top al lui Putin, a fost o figură cheie în această sesiune.

Parteneriatul Eurasia Mare (GEP).
Aceasta a fost o discuție esențială asupra a ceea ce este eminamente un proiect civilizațional – în contrast cu abordarea exclusive a Occidentului colectiv. Discuția arată modul în care GEP se interacționează cu SCO, EAEU și ASEAN și subliniază complementaritatea inevitabilă a structurii de transport, logistică, energie și plăți în toată Eurasia.

Glazyev, viceprim-ministrul Alexey Overchuk și fostul ministru austriac de externe Karin Kneissl – întotdeauna ultra-ascuțiți – sunt participanții cheie. Bonus suplimentar – uimitor: Adul Umari, ministrul Muncii în exercițiu în Afganistanul taliban, interacționând cu partenerii săi din Eurasia.

Despre filosofia multipolaritatii.
Conceptual, această sesiune interacționează cu sesiunea GEP. Oferă perspectiva unui dialog inter-civilizațional concis în cadrul BRICs+. Printre participanți se numără Alexander Dugin, ireprimabila Maria Zakharova și profesorul Zhang Weiwei de la Universitatea Fudan.

Despre Policentricitate.
Aceasta implică toate instituțiile majorității globale: BRICS, SCO, EAEU, CSI, CSTO, CICA, Uniunea Africană, Mișcarea Nealiniată (NAM) reînnoită.
Glazyev, Maria Zakharova, senatorul Pușkov și Alexey Maslov – directorul Institutului de Studii Asiatice și Africane de la Universitatea de Stat din Moscova – discută despre cum să construim un sistem policentric de relații internaționale.

În timp ce Proiectul Ucraina se confruntă cu blestem…
În cele din urmă, este inevitabil să contrastăm starea de spirit – plină de speranță, de bun augur – la SPIEF cu isteria colectivă a Occidentului, în timp ce Proiectul Ucraina se confruntă cu pieirea. Putin a spus destul de clar: Rusia va prevala, indiferent de situație. Occidentul colectiv poate reaprinde „soluția de la Istanbul”, așa cum a remarcat Putin, dar modificată „pe baza noii realități” pe câmpul de luptă.
Putin a dezamorsat cu îndemânare toate paranoia nucleară prefabricată, fără sens, care infesta cercurile atlantiste.

Totuși, asta nu va fi suficient. Pe coridoarele pline de la SPIEF și în cadrul întâlnirilor informale, a existat o conștientizare totală cu privire la războiul alimentat de disperare a Hegemonului, mascat ca „apărare”.
Nu s-au făcut iluzii că actuala demență care se prezintă drept „politică externă” pariază pe un genocid nu numai de dragul „portavionului” din Asia de Vest, ci mai ales pentru a convinge Majoritatea Globală să se supună.
Mass-media occidentală mestecă discursul „încrezător” al lui Putin la SPIEF

Organele mass-media occidentale au preluat pe scară largă „încrederea” pe care președintele Rusiei și-a proiectat-o atunci când s-a adresat unei sesiuni plenare la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg (SPIEF).
Asta ar ridica posibilitatea serioasă ca Majoritatea Globală să aibă nevoie de a construi o alianță militară pentru a descuraja acest – planificat – Război Global.
Rusia-China, desigur, plus Iran și descurajare arabă credibilă – cu Yemenul arătând calea: toate acestea pot deveni o necesitate.

O alianță militară a majorității globale va trebui să apară într-un fel sau altul: fie înainte de dezastrul care vine, cel planificat – pentru a-l atenua; sau după ce a cuprins Asia de Vest într-un război monstruos și vicios.
În mod amenințător, s-ar putea să fim aproape acolo.
Dar cel puțin Sankt Petersburg oferea licăriri de speranță.
Putin: „Rusia va fi inima lumii armonice multipolare”, așa a încheiat el un discurs de o oră.