Schimb de păreri

1. Ion Coja
8 ian. (Acum 4 zile)

către Dan
Rușii au pregătit decembrie 1989! Asta să nu uitați! De profitat nu au profitat numai rușii, este adevărat! Intențiile rușilor ca ruși le pricepi la nivel religios, ortodox: vezi poziția Moscovei fațăde Basarabia!

2. Dan Cristian Ionescu
8 ian. (Acum 4 zile)

către mine
Ehei, domnule Coja, ma atrageti intr-o discutie mult prea lunga, mult prea ampla, mult prea plina de necunoscute pentru starea mea foarte proasta din aceste zile. Sint multe intrebari al caror raspuns vom muri fara sa il aflam.
De pilda, eu ma intreb de peste un sfert de veac daca Gorbaciov a fost ucenicul vrajitor care din naivitate a deschis cutia Pandorei, sau a fost participant constient la complotul care a dus la distrugerea lagarului socialist, nu pentru a ni se aduce democratie, libertate, drepturile omului, etc. dar care in final a predat economia acestor tari americanilor, vest-europenilor, evreilor, cit si destramarea si jefuirean de catre evrei a fostului URSS. Actiunea deschisa inceputa de Gorbaciov a fost urmata de cele subversive organizate de americani si evrei, care au dus Rusia in timpul lui Eltin la colaps. Nu stiu daca Gorbaciov a stiut sau a prevazut ce urmeaza.
Nu uit ca sovieticii (nu rusii) au participat impreuna cu alte servicii straine la organizarea „revolutiei” si ca au avut din punct de vedere uman, cea mai mare participare de forte pe teritoriul nostru (avind si victime).
Ma uit insa la Putin si il vad pe cel care:
– a reusit sa redreseze situatia jalnica a Rusiei si sa readuca increderea mujicilor (citi or mai fi mujici) in „Maica Rusia”;
– a reusit, asteptand cu rabdare momentul potrivit, sa ii pocneasca pe americani peste bot si, spre uimirea lor, sa le stopeze dorintele de expansiune (atragerea Ucrainei in NATO, inlocuirea lui Bashar al Assad urmata, conform tipicului, de uciderea sa de catre „poporul revoltat”);
– a reusit sa coaguleze acest BRICS care inseamna tari puternic industrializate si cu bogatii naturale enorme de pe patru continente, cu armate considerabil superioare (cel putin numeric) fata de cele ale statelor NATO, cu servicii de infiormatii net superioare celor americane.
Pentru mine, BRICS este speranta in viitorul omenirii. Inchei, intrucit nu mi-am propus sa fac o teza de doctorat despre Putin. Dar de un Putin aveam si noi nevoie – este adevarat ca si daca l-am fi avut, nu cred ca ajungea presedinte.
Am auzit de curind o teza halucinanta, ca ceea ce a facut Gorbaciov, ar fi fost pregatit cu citiva ani inainte de KGB, chiar de Andropov. Ma mai gindesc la asta.

3. Ion Coja
Nu vă mai gândiți că așa este! KGB l-a urît pe Ceaușescu și pe români. De ce oare?