Punct și de la capăt!

Da, sunt dezamăgit de rezultatul alegerilor. Dar nu avem încotro! Ne lingem rănile și mergem mai departe!
În momentul de față sunt două lucruri importante: George Simion să înțeleagă unde a greșit, iar AUR să strângă rândurile pentru a face față situației în care se află în continuare: AUR este principalul partid de opoziție! Ceea ce presupune o serie întreagă de obligații!
După părerea mea cel puțin trei au fost greșelile care l-au costat pe George Simion nemeritat de mult. Mai întâi declarația nefericită despre cei 500.000 de mii de „paraziți” bugetivori. Trebuia să atingă acest subiect, dar mai pe ocolite și fără cifre exacte, bunăoară cu titlul neutru „reducerea aparatului administrativ”, prezentând situații clare de abuz. În felul cum a procedat i-a oferit adversarului un subiect consistent.
Nu trebuia să se dezică de proiectul locuinței de 35.000 de euro, ci să insiste și să-l detalieze, ca proiect de construire a unor locuințe mult mai ieftine, cu două, trei sau mai multe camere, gândit mai ales pentru familiile tinere, prin care să se stimuleze creșterea demografică.
În fine, greșeala de a lipsi de la dezbateri publice în prezența adversarului a contat și ea. Avea toate atuurile pentru a câștiga aceste confruntări.
Întrebarea momentului: ce-i de făcut? Sunt multe de făcut și nu-mi închipui că eu le-aș putea inventaria pe toate. Mai întâi de toate AUR va trebui să demonteze acuzațiile false, vecine cu ticăloșia, care i-au fost aduse: partid extremist, anti-european, anti-NATO, pro-rus, condus de un golan etc.
AUR va fi bine să vină cu propuneri legislative ușor de înțeles și pe placul publicului. Bunăoară să deschidă o discuție publică pentru a înregistra cât mai multe idei legislative venite din partea cetățenilor pentru a le transforma în proiecte legislative înaintate în Parlament.
Se înțelege de la sine că AUR va monitoriza cu atenție acțiunile guvernului și ale majorității guvernamentale din Parlament, de pe pozițiile a ceea ce se numește „critică constructivă”.
Nu știu dacă e cazul ca AUR să facă o analiză a muncii fiecărei organizații teritoriale, a fiecărui membru cu funcție importantă în partid. E cazul, poate, să se aplice sancțiuni pentru delăsare?
Pe termen scurt, AUR trebuie să se pregătească pentru alegerile unui nou primar în București. Identificarea unui candidat valabil, care să sporească prestigiul AURului se impune de la sine. Chiar și a unui candidat independent.
Poate n-ar strica să se organizeze periodic o întâlnire de discuții colegiale între conducerea AUR și câțiva dintre liderii de opinie care și-au arătat adeziunea la valorile promovate de AUR. Aș participa cu interes la asemena discuții.
Văzând și făcând, se vor ivi și alte idei pentru întărirea AURului. România are nevoie de un AUR puternic și eficient, bine organizat și combativ.
Doamne, ajută!
Ion Coja