Așadar, schismă mare în coaliția de guvernare pe subiectul legii of shore. Așa cum bănuiam în alte texte publicate pe acest site, aceasta este miza pentru care presa mercenară trage în Liviu Dragnea din toate pozițiile. Este însăși miza guvernării PSD-iste. Dacă Dragnea reușește să dea legii off shore înfățișarea promisă în fața întregii țări, va intra în istorie! Dacă cedează, devine suspect de toate păcatele!

PSD are de dat socoteala pentru o mulțime de „privatizări” care au devalizat țara. Îndeosebi cele făcute sub guvernarea lui Adrian Năstase și a ministrului industriei Popescu, cu contribuția entuziastă a unui Mușetescu parcă, un alt neica nimeni care a avut răspunderi colosale și a jucat mereu împotriva intereselor românești. PSD are o șansă unică de a-și spăla păcatele cu care a făcut atâta rău României. Șansa PSD-ului se numește legea off shore, care trebuie să iasă cel puțin ca-n prima variantă, trimisă neamțului spre promulgare. Varianta respectivă mai poate fi ajustată pe ici, pe colo, ca să fie și mai aproape de o lege care apără interesele românilor. Le propun domnilor care negociază cu partenerii americani să ia în considerație, în tratativele cu EXON, și câștigul enorm pe care EXON îl va avea la bursă de pe urma contractului de exploatare a celui mai mare zăcămînt de gaze din Europa! Un câștig pe care nu-l va împărți cu nimeni!

Călin Popescu Tăriceanu a intrat în divergență cu Liviu Dragnea, UDMR joacă la șantaj, ca de obicei, iar opoziția este acum pe punctul de a câștiga la cel mai important vot din actuala legislatură! Un vot care ne va lămuri definitiv asupra partidelor parlamentare, care sunt sau nu legate de politica interesului național. Va fi trist să constatăm că în Parlament se constituie astfel o nouă majoritate, majoritatea care îi adună sub același stindard pe parlamentarii trădători ai Neamului! În frunte cu primii doi politicieni: președintele Țării și președintele Senatului.

Da, este suspectă poziția lui Călin Popescu Tăriceanu. Domnia sa a fost implicat în câteva aranjamente extrem de păguboase pentru statul român! Legea off shore este acum o ocazie excelentă pentru parlamentarii care, aidoma lui Tăriceanu, au ceva pe suflet, care au ceva „tinichele” la dosar, să ne ofere prin conduita lor, prin votul lor, motivul pentru a le face uitate „derapajele” din trecut! Prelungitele discuții pe seama acestei legi, discuții provocate de varianta Dragnea a legii, variantă care a fost trimisă la promulgare și a fost returnată de Johanis, oferă ocazia tuturor parlamentarilor să-și cântărească bine votul, sper că nu va fi un vot dat prin ordin de la șeful de grup parlamentar. Sper că disciplina de partid să nu joace niciun rol, grupurile parlamentare să nu voteze ca oile, ci fiecare parlamentar să-și facă un proces intim, de conștiință înainte de a vota. Cu votul din comisii și din Cameră fiecare deputat va intra în istorie, înscris în tabăra pe care o va alege fiecare.

Este votul la legea cea mai importantă privitoare la viitorul României. Este votul vieții fiecărui parlamentar! Un vot pentru care le va fi rușine toată viața sau, dimpotrivă, se vor mândri, cu tot neamul, inclusiv strănepoții !

Doamne, ajută!

 

Ion Coja