George Simion: AUR propune premier independent, Călin Georgescu, care să facă tranziția către alegeri anticipate. Dacă Iohannis îl propune din nou pe Cîțu, AUR va iniția procedurile de suspendare a președintelui
Radu Ursan
11/10/2021

Co-președintele AUR, George Simion, a declarat luni, înainte de consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, că formațiunea politică pe care o conduce propune un premier independent, iar dacă Iohannis îl va propune din nou pe Florin Cîțu în funcția de prim-ministru, „în acel moment, AUR va iniția procedurile de suspendare a președintelui”.

„AUR propune premier independent, care să facă tranziția către alegeri anticipate. În momentul ăsta am purtat discuții și cu celelalte formațiuni, nu există o altă majoritate parlamentară. Dar AUR își oferă sprijinul pentru stabilitate.

Noi ne dorim un premier independent precum Călin Gerorgescu, așteptăm și celelalte formațiuni să vină cu nume pe care-l să-l agreem”.

Îi semnalăm președintelui Iohannis că această întârziere și temporizare nu poate să se prelungească. Klaus Iohannis trebuie să facă azi o nominalizare în urma discuțiilor pe care le purtăm, altfel dacă va merge cu propunerea să pună un om de paie, să facă figurație, și apoi să vină premier Florin Cîțu nu este acceptabil. În acel moment, AUR va iniția procedurile de suspendare a președintelui. Am pierdut o săptămână degeaba, ce am așteptat, să joace președintele golf, să meargă la Sibiu, să se întoarcă”, a afirmat Simion.

„Orice tergiversare va fi interpretată de noi ca o încercare de a-l menține pe Florin Cîțu la Palatul Victoria. Noi în acest moment venim cu o propunere care sperăm să găsească o majoritate, un protocol pentru alegeri anticipate, până atunci țara să fie condusă de un premier independent. Ne trebuie 155 de semnături (pentru suspendare) dacă tergiversează, vom începe și vom găsi semnăturile necesare. Nu e nimeni mulțumit cum gesionează președintele Klaus Iohannis această criză. E timpul să se grăbească președintele Iohannis, să lase somnul de frumusețe și partidele de golf”, a mai spus liderul AUR.