xyz

25.11.2013 la 1:33 pm  (Editează)

PROPUNERE PENTRU UN MUZEU VIRTUAL AL ANTIROMÂNISMULUI

Eu văd posibil un muzeu al antiromânsmului.Deocamdată virtual,pe internet, întrucât fizic e nevoie de mulţi bani.Să cuprindă documente din care generaţiile viitoare de români să ştie cine ne-au fost duşmanii şi, poate, vor învăţa ceva.Secţia otomană, secţia rusească, secţia maghiară, secţia evreiască…Nu e nevoie neapărat de specialişti muzeografi ci doar de români patrioţi care să poată alege grâul de neghină.Şi câţiva lei ptr. întreţinerea sitului.Textul lui Gheorghe Mateevici poate fi unul din miile de documente din respectivul muzeu virtual.

 

 

 

Trimis în 25 Noi 2013 la 4:26 pm  M.S.

Foarte buna propunerea d-lui xyz. Este absolut necesar acest Muzeu si niste internauti priceputi il pot face, urmand ca noi toti, ceilalti, sa-l imbogatim cu documente. Fotografiile de la Ip si Treznea, documentarele despre genocidul din Basarabia, atrocitatile din 1989 si altele de acest gen si-ar gasi locul acolo.
Nu mai vorbesc de ce se intampla azi. Aurul si gazele de sist nu sunt miza principala, acestea sunt doar promo-ul pentru actiune. Scopul este desertificarea Romaniei. Urmeaza o cumplita criza alimentara, cea mai ingrozitoare, iar Romania cu potentialul sau agricol ar domina lumea, iar aceasta nu le pica bine celor ce ne impun “binele” cu forta. In Muzeul Antiromanismului vor trebui pastrate pentru posteritate dovezile acesor acte criminale.
Romania se afla azi in cel mai dramatic moment al existentei ei. Nici parasirea Daciei de administratia si armata romana, nici mia de ani de navaliri, nici transarea ei si rapirea pe bucati de catre imperiile vecine nu se pot compara cu ce se intampla azi. Pentru ca toate acele tragedii i-au atacat statutul dar nu au afectat-o pe ea insasi in esenta ei. E ca un om. Acesta poate fi legat, rapit, facut sclav, bagat la inchisoare, dar daca psihicul si fizicul sau sunt valide, el isi poate oricand reveni. E cu totul altceva daca i se ataca trupul si mintea, daca i se administreaza mercur precum lui Eminescu, daca e iradiat sau mutilat in atatea alte moduri. Atunci el e irecuoperabil.
Asa e cu Romania. I s-a luata Ardealul, Basarabia, dar acelea continuau sa existe si cand ceasul cosmic a sunat ele au revenit la Matca lor. Poporul roman a fost facut rob la turci, la unguri, la rusi, dar el continua sa existe si cu robustetea lui sufleteasca si trupeasca, atunci cand imprejurarile au permis, s-a ridicat in picioare si si-a luat locul meritat in istorie. Acum insa Romania e atacata in esenta ei, marea de cianura si bombardamentele de sist, otravirea solului si a apelor o imbolnavesc pe dinauntru, o transforma intr-un invalid inspaimantator, de care sa fugi cand il vezi.
Pentru ca monstruozitatea sa se poata savrsi, romanii, prin mijloace la vedere sau mai pe ascuns, au fost scufundati intr-un somn (“somnul cel de moarte”) din care nu reusesc sa se trezeasca. Protestele de doua luni au fost o incercare de trezire, dar inca palida.
Dar va veni si acel Arhanghel care cu trambita lui va risipi somnul in care ne-adancira barbarii de tirani. Mai inainte ca Tara-Muma sa fie redusa la o tara-zombi.