CD
1.422 aprobate

denitsoc@gmail.com
149.102.242.213

 

Poate gasesti si dumneata domnule Virgil inca alti oameni cinstiti in tara aia fara constitutie.
De ce nu cauti?

MEIR BARUCHIN
– Faceți cunoștință cu profesorul de istorie israelian arestat și încarcerat pentru postări pe Facebook care se opun uciderii palestinienilor
Editorial + video pe siteul indicat la sursa

Pe 9 noiembrie, poliția israeliană l-a arestat pe profesorul de istorie și civică la Universitatea Ierusalimului, Meir Baruchin, după ce a postat un mesaj pe Facebook despre opoziția sa față de uciderea unor civili palestinieni nevinovați.
Polițiștii i-au confiscat telefonul și două laptopuri înainte de a-l interoga sub suspiciunea că ar fi săvârșit un act de trădare și intenționează să perturbe ordinea publică.

După ce a fost în închisoare timp de patru zile, Baruchin a fost eliberat, dar și-a pierdut slujba ca profesor și se confruntă în continuare cu acuzații. „În ziua de azi, cetățenii israelieni care manifestă cel mai mic sentiment față de poporul din Gaza, se opun uciderii de civili nevinovați, sunt persecutați politic, trec prin rușine publică, își pierd locurile de muncă, sunt puși în închisoare”, spune Baruchin. , care spune că dacă ar fi fost palestinian, s-ar fi confruntat cu mai multe violențe.

Sursa: https://www.democracynow.org/2023/11/22/meir_baruchin?utm_source=Democracy+Now%21&utm_campaign=16e10d519a-Daily_Digest_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_fa2346a853-16e10d519a-192400997

Traducerea:CD