Ministerul Justiției

Registratura generală

Nr. 27.402/25 Mar.2019

 

Scrisoare deschisă domnului Tudorel Toader, ministrul Justiției

Procurorul general adjunct Dimitrie Bogdan Licu trebuie băgat la pușcărie!

Stimate domnule ministru Tudorel Toader,

Vă rog să adăugați la cele 20 de motive publicate, referitoare la necesitatea revocării și a demiterii procurorului general Augustin Lazăr, și motivul că l-a preluat și l-a menținut în funcție pe prim-adjunctul procurorului general Dimitrie Bogdan Licu.

Acest prim-adjunct al procurorului general Dimitrie Bogdan Licu este un plagiator ordinar, demascat de presă încă din 2013. Recent, cînd s-a denunțat protocolul ilegal încheiat între M.Ap.N. și Parchetul General de pe lîngă Înalta Curte de Casație și Justiție (Î.C.C.J.), s-a precizat mereu că acest protocol a fost semnat de către șeful Direcției de Informații a Armatei, generalul Gheorghe Savu, și de prim-adjunctul procurorului general al Parchetului General al Î.C.C.J., dar niciodată nu s-a dezvăluit care este numele acelui prim-adjunct! Acest prim-adjunct al procurorului general al Î.C.C.J. este Dimitrie Bogdan Licu!

De ce Dimitrie Bogdan Licu este protejat prin omiterea numelui său?! Acest impostor cu tupeu, deși fusese demascat din vreme că este hoț și deși instituțiile sunt „înțepenite“ și nu au acționat contra lui − cum remarcase Emilia Șercan în emisiunea X-PRESS, din 5 martie 2017, de la B1 TV1 – este exemplul cel mai periculos de plagiator. Deoarece, ca magistrat, ca specialist cunoscător al „Legii“ este vinovat în mod absolut: el trebuie să cunoască Legea, să o apere și să o impună prin funcția pe care o ocupă și nu să o încalce deliberat! Culmea este că diploma de doctorat2 în „științe militare și informații“ (?!) a procurorului-magistrat Dimitrie Bogdan Licu are tema „Corupția, risc major la adresa securității naționale“!!! Altfel spus, s-a specializat în aspectele teoretice ale corupției ca să nu fie prins într-ale practicării corupției3! Emilia Șercan s-a remarcat în vînarea și demascarea plagiatorilor, precum prim-procurorul general adjunct Dimitrie Bogdan Licu4.

Faptul că prim-procurorul general adjunct Dimitrie Bogdan Licu a recunoscut că a plagiat și a mai și declarat că vrea să i se RETRAGĂ5 titlul de doctor, nu îl absolvă de pușcărie și de restituirea banilor încasați necuvenit. Iar Ministerul Învățămîntului a declarat sentențios că lui Dimitrie Bogdan Licu nu i se poate retrage titlul de doctor! Deci, să și-l mențină, să ia bani necuveniți în plus la salariu pe un fals și să se împăuneze cu acest titlu dobîndit ilicit. Așadar, D.B. Licu comite un fals – care constituie faptă penală pentru care trebuie pedepsit cu pușcăria! –, recunoaște falsul doar după ce fusese, deja, demascat, solicită să i se retragă titlul de doctor, dar sistemul mafiot, prin Ministerul Învățămîntului, menține statu quo-ul: nu acționează pentru eliminarea falsului, pentru anularea titlului de doctor în drept. Și de ce Ministerul Învățămîntului nu poate să îi retragă titlul de doctor procurorului general adjunct Dimitrie Bogdan Licu, dar a putut să le retragă titlul de doctor altora care își plagiaseră lucrarea?! Ministerul Învățămîntului are un dublu standard de măsurare?!

Normal ar fi ca și procurorul general adjunct-secund Dimitrie Bogdan Licu să fie băgat la închisoare pentru plagiatul comis – și încă în domeniul lucrărilor teoretice ale Justiției, în care trebuie să fie un model de moralitate și de corectitudine profesională!

Ca atare, vă solicit să-i adresați președintelui Klaus Iohannis o nouă cerere de demitere a lui Augustin Lazăr, precum și de punere sub acuzare penală a procurorului general adjunct-secund Dimitrie Bogdan Licu, în vederea trimiterii lui la închisoare.

25 Martie 2019, Buna Vestire

Colonel (rtg.) Vasile I. Zărnescu,

Redactor-șef al revistei JUSTIȚIARUL.

Adresa: Vasile I. Zărnescu, București, ……

1 Cf. prin Internet Explorer, emisiunea aici: http://inregistrari.b1.ro/view-05_Mar-2017-x_press-108.html; sau pe YouTube, aici: https://www.youtube.com/watch?v=8MI6hDbx8-U

2 Emilia Șercan, „Al treilea plagiat coordonat de Gabriel Oprea: Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Romaniei“, HoitNews.ro, 31 august 2015, pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20390210-exclusiv-treilea-plagiat-coordonat-gabriel-oprea-bogdan-licu-prim-adjunct-procurorului-general-romaniei.htm

3 Ion Spânu, „Nu se mai uită nimeni pe dosarul de cadre? / Procurorul general interimar Licu – prea bogat și plagiator“, Cotidianul, 3 februarie 2016“, pe http://www.cotidianul.ro/template/article.php?id=275608&skip=1

4 Emilia Șercan, FABRICA DE DOCTORATE sau cum se surpă fundamentele unei nații. Editura Humanitas, 2017, p. 142-148.

5 Vezi: „EXPLOZIV/ Procurorul general interimar Bogdan Licu cere să i se RETRAGĂ titlul de doctor!“, comisarul.ro, 29 martie 2016, pe http://www.comisarul.ro/articol/exploziv/procurorul-general-interimar-bogdan-licu-_729798.html