Octav Toader
7 aprobate
octavtoader@yahoo.com
86.120.147.102
Scriu aceste randuri pentru cei care cred ca populatia Romaniei a uitat definitia GENOCIDULUI si ca nu vede in spatele unor “masuri severe” actiunile care ne decimeaza cu buna stiinta. Nu se mai plateste pentru genocid cu plutonul de executie dar… nu inseamna ca nu se plateste deloc.

Sa trecem peste faptul ca autoritatile, la cel mai inalt nivel, au fost instiintate de pericolul Covid19 inca din 2019, sa trecem peste faptul ca, cu buna stiinta, politicienii nostrii si Presedintele faceau jocuri politice pt alegeri anticipate in loc sa faca stocuri pentru a infrunta pandemia, sa trecem peste faptul ca au lasat la granite sa intre multe persoane care au fentat carantina din “zonele rosii” – persoane care umbla acum brambura prin tara fara nici o opreliste (cazul Tandarei ar fi un ex ).
Sa admitem ca 2, 3, 4 saptamani am fost buimaci si nu stim ce sa facem altceva …decat sa scoatem armata cu armament antitank pe strazi facand CIRC cu amenzile date aiurea pt ca un oarecare nu trece testul de ortografie si caligrafie cerut de politie la verificarea documentelor .
DAR AJUNGE. Masurile ce trebuiesc luate in caz de pandemie trebuie sa aiba 3 directii :
1. Izolarea virusului, incetarea raspandirii acestuia
2. Salvarea/izolarea batranilor si persoanelor ce au problem medicale grave
3. Continuarea mersului economiei
Echilibrul intre aceste 3 directii e essential, oricare exagerare a masurilor pe una dintre cele 3 directii poate duce la colaps, haos social si incele din urma la violente, hotii si atat dorita de unii – revolta sociala.
1. Izolarea virusului, incetarea raspandirii acestuia :
– Este clar pentru orice specialist ca tratarea coronavirusului in spital se poate face doar o perioada scurta, de urgenta (1-4 saptamani ) si pana la umplerea a 50-75 % din spatiile de boli infectioase aflate in fiecare spital. Dupa acest nivel nu mai putem vorbi de “lupta cu coronavirusul” ci de insamantare a coronavirusului, de contaminare incrucisata.
Virusul trebuia scos din spitale de mult … trebuiau scoase de la naftalin aspitalele de campanie (nu pot sa cred ca armata are doar un spital …si ala folosit pt. ublicitatea mediatica a Presedintelui Iohanis), trebuiau gasite spatii largi care sa devina dedicate luptei cu covid19. A fost o propunere de utilizare a complexului expozitional pt transformarea in spital – din motive nestiute nu s-a concretizat. Credeti ca chinezii au construit un spital cu mii de locuri dintr-un moft, intr-o campanie mediatica ? NU, cu siguranta NU.
Avantajele unor spitale dedicate covid19 :
Un singur set de proceduri, cu oameni instruiti si dedicati luptei contra covid19, un singur traseu de tratament al bolnavilor fara intersectare cu alti pacienti ce au alte suferinte.
Lipsa contaminarii incrucisate – unde un bolnav de alta natura decat covid19 trece prin spatii contaminate si ia contact cu oameni care pot transmite virusul . Acest aspect il repet pt ca este essential pentru pastrarea sub control a deceselor, covid 19 fiind fatal in primul rand celor ce au si alte afectiuni. Si, sunt activitati medicale pe care nu le putem stopa intr-un spital : dializele – actiuni strict necesare celor a caror viata depind de asta, fracturile si alte problem rezultate din accidente (avem exemple de oameni morti de la o fractura din cauza nebuniei covid19), problemele urgente de inima sau cele respiratoriii – altele decat covid19, NASTERILE – si aici avem exemplul de contaminare incrucisata a bebelusilor din Timisoara care n-au apucat sa iasa din spital cu hartie pt politie dar sunt deja infectati – toate acestea nu pot fi oprite prin “ordonanta militara”.
In toate aceste cazuri lipsa de organizare si zgarcenia guvernantilor care spera sa rezolve COVID19 doar cu “stati acasa” poate fi interpretata clar ca GENOCID – mai ales in cazul nasterilor art 438 litera d).
Lipsa unor spatii medicale dedicate covid 19 in afara spitalelor a dus si la infectarea masiva cadrelor medicale. – Ce facem ? Nu mai avem nevoie de medici ? Ii sacrificam atat de usor si pe cei tineri dar mai ales pe cei batrani, cu experienta ? Le sacrificam familiile ?
DE CE ?? Pentru ca in loc sa scoatem spitalele de campanie ale armatei, sa dedicam spatiile largi si izolate cum e complexul expozitional din Bucuresti, si alte spatii identice in fiecare judet, noi face economie ca sa ajunga banii de alegeri si program electoral ??
DA, COVID19 costa si va costa – dar scapam daca gestionam correct situatia pe toate cele 3 directii – nu daca scoatem fortele de ordine pe strada sa se comporte ca armata de ocupatie vanand cat mai multe amenzi… Asta nu e o lupta contra covid19 – e mai degraba un teatru guvernamental ieftin, sustinut de pupincuristi, pe de-o parte si o lupta reala cu covid19 dusa de profesionistii locali, aia care mai sunt…

Ma opresc aici pt ca am vazut ca exista si oameni cu inima de roman si ca, ceea ce ieri era doar o discutie cu prietenii, azi devine realitate. Lucratorii MAI se implica in desfasurarea sarbatorilor Pascale intr-o actiune crestineasca, romaneasca, prin care “pastele” si “lumina” vin cu ajutorul politistilor si vom auzi din portavocea de pe masina cu girofar :
“bade Ioane, maica Irina, veniti la poarta de luati LUMINA “ – ce frumos ar fi…

Numai ca Sparanghel-voda are alte planuri si interzice aceasta initiativa, interzice acest acord intre Biserica Ortodoxa Romana si Ministerul de Interne, in speranta idioata ca se va produce haosul/macelul de care are nevoie. In loc sa fie de acord cu o masura ce controleaza sarbatorile pascale unde politia si armata ar fi fost primite cu aplauze de romani Sparanghel-voda doreste contrapunerea pe strada a politiei cu oamenii care nu vor putea fi tinuti 100% in case… Proasta alegere, prost conducator…