Loc pentru fotografie loc pentru fotografie

Stimaţi alegători,

În colegiul Dumneavoastră candidează domnul …………………………., candidat propus de noi, de VATRA ROMÂNEASCĂ.

În cadrul unui parteneriat cu Partidul ROMÂNIA MARE, Uniunea VATRA ROMÂNEASCĂ a alcătuit o listă de candidaţi independenţi care întrunesc, după aprecierea noastră, următoarele criterii:

patriotism şi sensibilitate pentru comunitatea naţională şi locală, pentru nevoile Neamului nostru românesc;

competenţă profesională;

moralitate şi onestitate în familie şi în societate.

Suntem convinşi că aceste criterii satisfac exigenţele Dumneavoastră.

Eu, ION COJA, preşedinte al Uniunii VATRA ROMÂNEASCĂ, filiala Bucureşti, şi iniţiator al acestei Liste, vă recomand cu toată căldura pe colegul nostru ……………………………………., ca pe o persoană care satisface criteriile mai sus menţionate, care merită deci votul şi încrederea Dumneavoastră. Domnul …………………, eminent ………………, este bine cunoscut ca………………………………………………………………………………………….. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Nu-i cunosc pe candidaţii cu care concurează colegii mei din VATRA ROMÂNEASCĂ. M-aş bucura să ştiu că sunt mai buni, mai merituoşi, dar mă îndoiesc de calitatea lor dacă este vorba de candidaţi ai partidelor care s-au perindat la guvernarea României după 1990.

Ca atare, stimaţi alegători vă rog să-mi permiteţi câteva sfaturi:

Nu vă lăsaţi încă o dată păcăliţi de partidele care au guvernat România şi au adus-o pe marginea prăpastiei! Feriţi-vă să vă daţi votul candidatului propus de PSD sau PNL ori PDL şi eternul lor asociat UDMR! Sunt toţi o apă şi un pământ!

În mod deosebit feriţi-vă să daţi votul dumneavoastră foştilor miniştri şi demnitarilor, celor care au mai fost în Parlament şi nu au făcut nimic ca să merite să mai calce pe acolo, celor pe care îi ştiţi că ne sfidează cu bogăţia lor furată din munca Dumneavoastră, din avuţia statului român!

Daţi votul dumneavoastră mai degrabă unui candidat independent care vă inspiră încredere sau candidatului aflat pe lista unui partid care nu a participat la guvernare, care nu se face vinovat de dezastrul produs în România după 1990.

Printre puţinii candidaţi îndreptăţiţi să merite încrederea electoratului din România se numără şi domnul ……………………………………………. Iar în colegiul Dumneavoastră, unde candidează domnul ………………………………………., vi se oferă astfel ocazia istorică de a susţine intrarea în Senatul României a unui om onest, energic, capabil să se opună corupţiei clasei noastre politice, capabil să dea un curs nou vieţii noastre parlamentare.

VATRA ROMÂNEASCĂ a avut un rol important în primii ani de după aşa zisa revoluţie, când România a fost în pericol de dezintegrare politică.

În jurul nostru şi al preocupărilor noastre, ca şi în jurul ADEVĂRULUI, presa şi televiziunea din România au instituit un veritabil boicot al tăcerii, suntem supuşi unei blocade mediatice necruţătoare, mai cinică şi mai nedreaptă decât cenzura comunistă. Nu vor ca vocea noastră să se audă!

De aceea am luat hotărîrea de a trimite oameni de-ai noştri în Parlament, prin care să se facă auzită vocea grijii şi a răspunderii pentru viitorul României, al copiilor noştri!

În acest scop am încheiat un protocol de partenerit cu Partidul ROMÂNIA MARE. Indiferent de ce spun unii critici la adresa PRM-ului şi chiar dacă deseori aceştia au dreptate, noi reţinem în legătură cu Partidul ROMÂNIA MARE două elemente esenţiale:

(a)Partidul ROMÂNIA MARE este singurul partid parlamentar care nu poartă vina şi răspunderea participării la guvernarea catastrofală a României de după 1990,

(b) Partidul ROMÂNIA MARE a dus mereu o politică a interesului Naţional.

Vrem ca prin acest parteneriat între VATRA ROMÂNEASCĂ şi partidul ROMÂNIA MARE să dăm semnalul unei grabnice coalizări a forţelor naţionaliste din România.

Dacă eşti patriot, dacă te simţi în stare să fii naţionalist, vino alături de noi, şi votează candidaţii naţionalişti. Pe cei mai mulţi dintre ei îi găseşti pe lista VATRA ROMÂNEASCĂ, pe lista PRM.

                                                            *

Textul de mai sus a fost un text de campanie electorală la alegerile din 2008. Aflasem că undeva, acolo sus, se luase decizia ca PRM să nu mai treacă pragul de 5% și să rămână pe dinafara vieții politice, iar la alegerile din 2012 același lucru să-l pățească și UDMR…

M-am dus la Vadim să văd în ce ape se scaldă. Aveam informații că întâmpina mari greutăți cu alcătuirea listei de candidați. Din discuția cu Vadim mi-am dat seama că a abandonat lupta, că i s-a comunicat decizia luată și s-a împăcat cu ea. M-am făcut că nu știu nimic și i-am propus o colaboraare electorală cu Vatra Româneacă, adică i-am propus să venim cu candidați din Vatră, câți are nevoie. Am bătut palma și am semnat un protocol de colaborare care s-a publicat în „România Mare”. După ce i-am prezentat o listă cu candidații noștri mi-a trimis vorbă că nu mă poate pune pe listă deoarece i-ar supăra pe evrei!… Colegii mei au vrut să se retragă dacă eu nu candidam, i-am convins să rămână pe liste și să candideze cu toată credința. Au lipsit câteva sutimi ca să se treacă pragul. Am avut informații că am fost furați la numărătoarea voturilor, i-am cerut lui Vadum să facă contestație, dar a refuzat!

La scurt timp după aceea au fost alegerile pentru Parlamentul European la care PRM a obținut un scor bun și așa a ajuns Vadim parlamentar la Bruxelles. Am considerat că s-au ținut de cuvînt cei care s-au înțeles cu Vadim ca PRM să iasă din joc, din Parlament.

Ce s-a întâmplat cu UDMR? La alegerile din 2012, informațiile culese la exitpol dădeau UDMR-ului un scor sub 5%. După închiderea urnelor, la 10 minute a ieșit pe posturile TV Victor Ponta și a făcut intempestiv anunțul următor: „îi felicit pe colegii din UDMR pentru trecerea pragului de 5%”! Am înțeles că Ponta a trădat decizia luată „acolo sus”, de statul paralel, le-a forțat mâna și așa am rămas până în zilele noastre cu pacostea de UDMR pe cap.

Nota bene: după cum se vede, statul paralel este capabil să ia și măsuri bune. Dar nu are destulă autoritate! L-a costat cumva pe Ponta actul său de indisciplină? N-ar fi cazul și de o corecție penală?