Pixelu Albastru
mariusneh@yahoo.com
109.97.87.6
N-am o problemă cu știința. Am la bază pregătire de inginer. Facultate începută înainte de 89, pe vremea când se făcea carte la modul serios. În schimb, am o problemă cu ticăloșia, mai exact cu ticăloșia comercială a unei industrii extrem de profitabile și anume industria farmaceutică. De la oameni care lucrează în cercetare în această industrie am informația că aproximativ 40% din medicamentele comercializate pe tot globul sunt nonactive, nu-ți fac bine dar nici rău! În ceea ce privește serurile experimentale anti-covid cred că avem de-a face cu loturi cu conținut diferit de la același producător.
Oricât de ticăloase sunt concernele farmaceutice cred că principiul ouălelor în mai multe coșuri este respectat și de acestea, deci mă gândesc că nu supun întreaga planetă la un experiment. Ce-mi ridică nenumărate semne de întrebare este cârdășia industriei cu politicienii actuali. Nu mai pot avea încredere oarbă nici în politicieni nici în onestitatea unei industrii extrem de profitabilă. Nu sunt un fan Gigi Becali, dar în privința fermității cu care-și susține punctul de vedere, îl admir.

*
Nota redacției – Textul de mai sus este, pentru mine personal, important pentru sintagma decupată și pusă în titlu: principiul ouălelor. Așadar de la cuvîntul „ou” genitivul plural este „ouălelor”, iar nu „ouălor”, cum recomandă unii lingviști dintre cei mai academici. Am discutat pe site această poveste, voi reveni cu textul respectiv cât de curând! Îi mulțumesc Pixelului albastru pentru acest text.