Punem pe prima pagină comentariul, atât de provocator, de incitant, făcut de colegul nostru Călin Kasper pe marginea materialului intitulat „Un proiect de țară are și domnul George Maior”.


Trimis în 9 Oct 2014 la 11:53 am

*

Nu sunt asa de prapastios, ca majoritatea comentatorilor la acest articol, care scriu, unii chiar fara sa fi citit, cum unul din ei singur recunoaste. Ceva de genul, hai sa vorbim, sa n-adormim.

Trebuie sa intelegem ca un sef SRI nu poate sa vorbeasca in clartext, ci doar sa sugereze, pe ici, pe colo, adevaruri pe care, cine e atent, le poate sesiza. Fiindca nu ceea ce afirma tare si cu forta GM e important (de ex. mersul Romaniei alaturi de NATO si UE: cum ar fi putut o persoana oficiala declara altceva?), ci ce ne sopteste, incifrat si molfait, ca o poveste spusa la gura sobei de un bunic a carui proteza clampane in gura.

Haideti sa descifram atent mesajele ascunse. Ce spune domnul George Maior pe ocolite, fiindca nu poate s-o spuna de-a dreptul?

1)”În cadrul unei prezentări succinte, George Maior a subliniat importanța cunoașterii trecutului, în scopul înțelegerii mai nuanțate a prezentului și pentru o mai eficientă definire a viitorului.” Asta si face domnul profesor Ion Coja de 7 ani aici, si pe langa dansul si noi: incercam sa scoatem de la naftalina adevarata istorie a romanilor, in ultima suta de ani! E o actiune extrem de importanta, pe care nici nu putem s-o mentionam de atatea ori, de cate ori ar merita.

2)În contextul acestor referiri, George Maior a apreciat și că este important ca intelectualii să răspundă vocației politice, pentru a se implica în binele comunității. „Într-o societate postmodernă pe care unii o apreciază drept post-eroică, având în vedere aversiunea acesteia față de asumarea de riscuri și sacrificii, acceptarea principiului incertitudinii pare să fie o condiție esențială pentru soarta unei națiuni”

Eu vad aici o foarte clara, cel putin pentru mine, referire la doctrina legionara si la legionari. Fiindca singura data cand intelectualitatea s-a implicat in binele comunitatii, a fost in perioada legionara. Nu credeti? Iata doar cateva fapte, pescuite rapid din internet, ca tot ne laudam ca vrem sa scoatem istoria de la naftalina:

Din iulie pânã în octombrie 1934, legionarii au lucrat 97 de zile la reconstruirea bisericii ruinate din Cotângenii-Mari, judetul Soroca.
În Tabãra de Muncã de la Drãgãsani, legionarii au lucrat de la 13 iunie pânã la 14 august 1935 – fabricând 100.000 de cãrãmizi destinate catedralei din acel oras.
De la 30 iunie pânã la 15 septembrie, legionarii au lucrat cãrãmizi si au clãdit mânãstirea Izbuc, judetul Bihor.
De la 1 iulie pânã la 16 septembrie 1935, legionarii au lucrat la Buga, judetul Lãpusna, la temelia unei mânãstiri.
De la 1 iulie pânã la 10 octombrie 1935, legionarii au clãdit o bisericã la Acilin, judetul Sibiu.
De la 8 iulie pânã la 15 septembrie 1935, legionarii conctruiesc un drum prin stâncã la Mânãstirea Arnota, judetul Vâlcea. Au lucrat 242 legionari.
De la 8 iulie pânã la 8 septembrie 1935, legionarii au lucrat 100.000 de cãrãmizi pentru construirea bisericii în comuna Marca, judetul Sãlaj.
De la 8 iulie pânã la 6 octombrie 1935, legionarii au lucrat 100.000 de cãrãmizi pentru a zidi o bisericã în comuna Valea-Mare, din judetul Bãlti (21).
De la 9 la 26 august 1935, legionarii au lzucrat la pietruirea curtii bisericii si la repararea bisericii din Baciu, judetul Brasov. (Ei stiam ca e vorba de Baciu de langa Cluj, dar n-are importanta)
La 17 august 1935, grupul legionarilor din Busteni ridicã o cruce pentrupomenirea lui VIRGIL TEODORESCU, primul legionar asasinat în lupta electoralã.
De la 6 septembrie pânã la 4 octombrie 1935, legionarii au construit sase diguri ca sã împiedice revãsarea apelor Oltului asupra avutului Mânãstirii Mamu din judetul Vâlcea.
Trebuie sã însemnãm si faptul dureros si cu anevoie de înteles cã la 4 octombrie 1935, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române interzice munca voluntarã a legionarilor pentru repararea si construirea de biserici.
La 22 martie 1936, legionarii ridicã o troitã la Oltet în judetul Fãgãras.
La 1 mai 1936 s-a deschis Tabãra legionarã din Rãdãuti, condusã de prof.univ. Traian Brãiloiu, care a construit în orasul Rãdãiti biserica Arhanghelului Mihail, pe care au demolat-o comunistii.
În lunile august si septembrie 1936, în Tabãra legionarã de la Susai – Predeal – legionarii adunã osemintele ostasilor români care rãmãseserã neîngropate si organizeazã un cimitir cre sã adãposteascã mormintele eroilor neamului. La 5 septembrie 1936 jandarmii nãvãlesc în Tabãrã, distrug mormintele si maltrateazã si alungã pe legionari.
La 5 octombrie 1936 se sfinteste la Azuga o triotã lucratã d legionari.
La 10 ianuarie 1937 profesorul Nae Ionescu deschide, la biserica Sfântul Anton din Bucuresti, un ciclu de conferinte cu tema largã : Stiinta si Credinta.
,
Au fest montionate doar cateva fapte (actiunile legionare au fost cu mult mai numeroase, ar trebui scrisa o carte despre asta!) dar si doua nume de mari intelectuali: Nae Ioescu si Traian Brailoiu. Dar daca as face afirmatia ca marea majoritate a intelectualilor din perioada interbelica erau legionari, ce-ati zice? Noca, Ion Barbu, Blaga, Mircea Eliade, Aron Cotrus, Radu Gyr, Nechifor Crainic si lista ar putea fi extinsa usor la 100 sau 200 de nume!

Deci, singura perioada istorica in care intelectualitatea a lucrat pentru binele comunitatii au fost in deceniul 30 al secolului trecut, deceniu in care Legiunea si-a exercitat influenta pozitiva asupra neamului romanesc, dandu-i o viziune, hai sa-i spunem de la inima spre cer. Despre ce viziune este vorba? Doctrina legionara a schimbat una din handicapurile gandirii egoist-conservative, aceea ca viata e cel mai scump bun pe care-l avem si pentru care merita sa facem orice sacrificii (mai bine zis, compromisuri). Legionarii s-au debarasat de acest gand, la ei neamul si tara erau puse doar putin mai jos decat Dumnezeu. Jertfa totala, demnitatea si grija de a nu fi misel, refuzul oricarui compromis, respectarea celor 6 legi legionare, au facut din Legiune o forta de neinvins, care a speriat de moarte dusmanii romanismului. De asta s-au coalizat cu totii contra legiunii.

Dar, sa revin la subiect. George Maior afirma ca in societatea actuala nimeni nu este dispus sa-si asume riscuri sau sacrificii. Nu vedeti cum seful SRI bate saua ca sa priceapa iapa? Cine si-a asumat intotdeauna, chiar cu pretul vietii, sacrificul si jertfa? Legionarul adevarat, si din astia au fost cu sutele de mii!

Ce voiati, sa va dea seful SRI mura-n gura si sa va spuna asa cum va spun eu acum: Fratilor, salvarea noastra sta in adoptarea doctrinei legionare ca baza morala in actiunile individuale, dar mai ales in relatiile sociale. Faceti-va autoeducatia in numele si cu ajutorul ei si veti deveni un popor invincibil iar Romania va deveni tara frumoasa si luminoasa, ca soarele cel sfant de pe cer.

3) Principiul incertitudinii. Aici ma opresc, fiindca cursul nostru de astazi s-a termiant. A sunat deja clopotelul. Luati insa subiectul ca tema de casa si exprimati-va in comentarii pertinente, ce se ascunde sub aceasta expresie. Eu va spun ca e un lucru foarte mare!!!