Ce face un preot militar

*

într-o biserică de lemn din Focșani

preot-ionel-vranceanuby Mihaela Stoica

35 de elevi învaţă română într-o biserică de lemn din Focşani, nu pentru că nu au unde studia, ci pentru că aici beneficiază de meditaţii gratuite pentru examenul de Bacalaureat. Autorul acestei acţiuni este un preot militar, care a participat la patru misiuni în teatre de operaţii externe – Kosovo, Irak şi Afganistan. El a pus la dispoziţia elevilor şi a cinci profesori voluntari biserica de lemn în care slujeşte, pentru al doilea an consecutiv.

Preotului militar Ionel Vrînceanu i-a venit ideea de a organiza meditaţii gratuite pentru o parte dintre elevii de clasa a XII-a după ce a văzut rezultatele de acum doi ani de la examenul de maturitate. „Văzând rezultatele, am spus că trebuie să facem ceva. Noi am vrut ca ceea ce facem să fie mai discret. Nu este nimic spectaculos, e ceva normal. Prima dată am cooptat copii de la casele de copii din Focşani şi din familiile fără posbilităţi materiale. Important este ca aceşti elevi să şi dorească să înveţe. Sunt unii de la care nu prea ai ce scoate din ei”, afirmă el, contactat de gândul.

În acest proiect este ajutat de Mihaela Tătaru, contabil la unul dintre liceele din Focşani.

La început credeam că nu o să găsim nici profesori, nici elevi, pentru că lumea este refractară, dar nu din răutate, de multe ori din cauza lipsei timpului. Însă, spre bucuria mea, toate persoanele pe care le-am contactat şi rugat să mă ajute în acest proiect au acordat sprijin”, afirmă ea.

Satisfacţiile au venit şi pentru preot şi pentru profesori. Un număr de 19 tineri dintre cei 25 care şi-au suplimentat anul trecut cunoştinţele în biserica de lemn au luat Bacalaureatul, iar 14 dintre ei au intrat la facultate. “Ceilalţi şase nu aveau şanse. La facultate, avem o fetiţă care este la Academia de Poliţie. Doamnele, pe care i-au văzut că sunt foarte silitori, i-au mai pregătit şi separat fără un sfanţ. Sunt elevi care ar fi vrut să înveţe, au sclipiri, dar nu îi ajută nimeni. La clasă ora este mică”, consideră preotul Ionel Vrînceanu.

Cititi in continuare AICI.

Sursa: http://www.gandul.info/stiri/ce-face-acest-preot-militar-in-biserica-a-impresionat-romania-imagini-inedite-dintr-o-altfel-de-comunitate-11974965