Președintele Serbiei, Vucici: Conflictele dintre Marile Puteri se vor agrava. În următoarele luni, lumea va trece prin cea mai grea situație de după Al doilea război mondial

Teodor Stan
15/04/2024

Sursa foto: Captura VIDEO
Președintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a comentat în termeni pesimiști evoluția relațiilor internaționale, prin prisma ultimelor evenimente din Orientul Mijlociu.

Vucici a spus că marile puteri își vor înteți conflictele și că planeta „a luat deja foc”. Președintele de la Belgrad a declarat că se așteaptă la cele mai grele vremuri de la al doilea război mondial încoace.

„Planeta este deja în flăcări. Nu văd o soluție pe termen lung, sunt numeroase violări ale dreptului internațional, doar unii dintre ei știau precis ce fac când violau carta ONU…Noi, cei mici, trebuie să aderăm la dreptul internațional și iar cei mari se vor lupta, se vor lupta mai greu și conflictul se va agrava…Mă aștept ca lunile următoare lumea să se confrunte cu cea mai dificilă situație de la Al Doilea Război Mondial încoace”, a declarat sârbul.