Președintele pro-occidental al Republicii Moldova a fost reales din cauza diasporei
Andrew Korybko
7 noiembrie
CITEȘTE ÎN APLICAȚIE
Viitorul Moldovei este de așteptat să fie unul foarte întunecat a cărui traiectorie este deja stabilită și ar putea fi imposibil de compensat.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost reales duminică după ce a câștigat 55,35% din voturi, deși opoziția a refuzat să recunoască rezultatele, deoarece candidatul lor, Alexandr Stoianoglo, ar fi primit 51% din voturile exprimate acasă, înainte ca diaspora să se adună în jurul miezului nopții. El a obținut doar 25,98% din voturi în primul tur de scrutin la sfârșitul lunii trecute, comparativ cu 42,45% a lui Sandu, dar alegătorii celorlalte partide parcă s-au adunat în spatele lui în timpul turului de scrutin, doar pentru a fi învins de diaspora.
Acest rezultat era previzibil, deoarece membrii europeni ai acelui electorat tind să fie în mare parte pro-occidentali și, în consecință, au avut în spate sprijinul deplin al statului, în timp ce omologii lor mai echilibrați din Rusia, unde trăiesc o jumătate de milion, aveau doar două secții de votare deschise cu doar 10.000 tipărite. buletine de vot. Aceasta a fost aceeași stare de lucruri care a afectat primul tur, care a coincis și cu un referendum privind apartenența la UE care a trecut cu doar 12.000 de voturi sau o marjă de 0,78%, așa cum se explica aici la acea vreme.
În consecință, adâncirea diviziunilor socio-politice ale Moldovei, care depășește cu mult conflictul său nerezolvat cu regiunea separatistă Transnistria, care găzduiește aproximativ 1.500 de soldați ruși de menținere a păcii, ar putea duce în mod periculos ca această țară să urmeze calea Ucrainei vecine. Ceea ce a avut loc în timpul recentului referendum și al celui de-al doilea tur prezidențial a fost o lovitură de stat constituțională prin care liberalii – globaliștii de conducere au fraudat alegătorii pentru a-și legitima în mod fals politicile radicale pro-occidentale.
În toate scopurile, Moldova este deja un membru de facto al NATO ale cărui legături cu blocul ar putea fi chiar oficializate printr-un viitor referendum pentru eliminarea clauzei de neutralitate constituțională a țării, totul în numele „învățării Rusiei o lecție”. Despre asta, ambele voturi au fost afectate de afirmații neîntemeiate de amestec rusesc, ceea ce a făcut ca Occidentul să prezinte greșit rezultatele lor drept „victorii asupra Rusiei” pentru a ridica moralul în mijlocul câștigurilor Rusiei pe teren în Ucraina .
Având în vedere aceste realizări ignobile, prin urmare, nu ar fi surprinzător dacă își repetă schema de fraudă pentru a treia oară pentru a aduce Moldova în NATO, care ar putea fi transformată ca o altă „înfrângere pentru Rusia” după ce Finlanda și Suedia și-au oficializat recent deceniile. -relații îndelungate cu blocul. Ca și în cazul Moldovei, ei erau deja membri de facto, dar aderarea oficială la NATO era menită să dea Rusiei o lovitură psihologică și politică. Același lucru se poate spune și despre motivele Moldovei pentru aderare.
Riscul este însă ca orice astfel de mișcare să provoace opoziția să recurgă la „proteste extreme” din disperarea de a păstra independența din ce în ce mai nominală a țării lor. Sechestrarea clădirilor guvernamentale și comiterea actelor de violență nu pot fi excluse, dar, în acest scenariu, încercările lor speculative de a orchestra un „Maidan multipolar” ar fi încadrate drept „intervenție rusă”. Ar putea urma o represiune puternică, iar trupele române ar putea fi solicitate să asiste în cazul în care scăpa de sub control.
Prognoza menționată mai sus nu este împărtășită pentru a demoraliza opoziția, ci pur și simplu pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la cât de mult sunt stivuite șansele împotriva lor. Liberal-globaliștii la conducere au monopolul utilizării forței și se bucură de sprijinul Occidentului. Prin urmare, ei ar putea folosi forța letală împotriva demonstranților răvășiți, fără să se teamă de condamnări sau sancțiuni occidentale. Viitorul Moldovei este astfel de așteptat să fie unul foarte întunecat a cărui traiectorie este deja stabilită și ar putea fi imposibil de compensat.
A câștigat după modelul Băsescu….și era pregizibil de la referendum. Problema este că „diaspora” moldovenească nu are nicio treabă cu cetățenii din Moldova ce au votat majoritar cu…găgăuzul. Ca și în cazul referendumului cu aderarea la UE voturile umflate de Securistan &Co nu pot farda situația reală din Moldova.
In momentul in care colapsul economic al României nu mai poate fi evitat și se termină ajutorul către Moldova, aceasta nu va avea alternative… Poziționarea Moldovei în tabăra ucraineană, pro europeană, pro americană și anti românească (Moldova lui Maia Sandu a respins și respinge orice demers unional cu România) va duce împărțirea de iure a acesteia (Gagăuzia și Transnistria) întrucât de facto e divizată.