„Soția mea Carmen și cu mine ne-am gândit de multe ori, în viața noastră anterioară, cum ar fi să venim la Ierusalim …

O analiză a site-ului președinției relevă o realitate tulburătoare. Președintele în funcție a avut mai puține zile în care a lucrat decât cele în care nu a muncit. În medie, Klaus Iohannis a muncit mai puțin de 3 zile pe săptămână!Astfel, dacă adunăm zilele nelucrate din 2015, 2016, 2017 și 2018 cu zilele în care n-a făcut mare lucru (semnând doar decrete), rezultă 570 de zile din totalul de 1.041 de zile lucrătoare.

Așadar, statistic vorbind, în primii 4 ani de mandat, Klaus Iohannis a muncit doar în 45% din numărul total de zile lucrătoare. În restul de 55%, președintele a prestat activități formale sau a fost plecat în concediu.Numărul de zile nelucrate de Klaus Iohannis, respectiv cele în care pe site-ul președinției nu apare nicio activitate în calitate de președinte, a crescut an de an: 23 de zile nelucrate în 2015, 25 de zile nelucrate în 2016, 56 de zile nelucrate în 2017 și 108 zile nelucrate în 2018.

Dintre zilele în care apar activități prezidențiale, aproape jumătate sunt zile de semnat decrete și alte activități neprecizate. Cu alte cuvinte, este vorba de activități care nu implică un efort din partea președinte.Ponderea statistică a acestor zile ”cu jumătate de normă” arată așa: în 2015 zilele în care președintele a semnat decrete reprezintă 47% din numărul total de zile lucrătoare, în 2016 – 49% și în 2017 – 46%.

Numărul zilelor ”cu jumătate de normă” s-a redus considerabil în 2018. Doar 23% dintre zilele lucrate de președinte anul trecut au fost dedicate semnării decretelor și altor activități neprecizate. Pe de altă parte, Klaus Iohannis a beneficiat în 2018 de un număr mai mare de zile libere sau cele în care nu a făcut nimic.În mod previzibil, activitatea președintelui Iohannis s-a intensificat din luna aprilie din 2019, perioadă care s-a suprapus cu campania pentru alegerile europarlamentare și referendumul pe temele Justiției.

Concediile, petrecute în destinații exotice

Rigoarea cu care președintele își respectă programul de concediu a devenit deja proverbială. Președintele nu a ratat ocazia să-și ia zile libere chiar și în perioade politice importante.Destinațiile turistice ale soților Klaus și Carmen Iohannis au fost dintre cele mai variate și sofisticate – de la insulele Tenerife și Madeira, la vizite private în SUA,Italia, Spania,Israel, sau Germania.

Totodată, Klaus Iohannis a folosit deplasările sale externe pentru a vizita ,cu o suita consistenta, mai multe destinații de vis împreună cu soția sa. În 2016, cu ocazia vizitei în Israel, președintele Iohannis declara: „Sunt foarte bucuros și foarte mișcat că pot să fiu în această seară în mijlocul dumneavoastră Soția mea Carmen și cu mine ne-am gândit de multe ori, în viața noastră anterioară, cum ar fi să venim la Ierusalim cu dumneavoastră. . Și iată, am venit într-o poziție care mă face să stau în fața dumneavoastră”.

Autor: Denisa Miron

*

Nota redacției: Îi rog pe onor cititorii acestui text să-mi deslușească și mie ce a vrut să spună președintele nătărău prin declarația făcută în Israel. Am citit declarația, am recitit-o și nu i-am găsit nici o noimă. Cum adică „în viața noastră anterioară”? Au fost împreună și într-o viață anterioară? Și despre ce „poziție” este vorba?!
i.c.