Preotul Daniel Corogeanu a fost complet nevinovat

2019-04-12T17:09:58+03:0012 aprilie 2019|Doctrină naţionalistă, Textele altora|
Adevăruri șocante, ascunse de autorități! Ce au pățit cei care l-au condamnat pe fostul călugăr de la Tanacu, după exorcizarea unei măicuțe! Cu ce se ocupă astăzi fostul preot

Adevăruri șocante, ascunse de autorități! Ce au pățit cei care l-au condamnat pe fostul călugăr de la Tanacu, după exorcizarea unei măicuțe! Cu ce se ocupă astăzi fostul preot

Daniel Petru Corogeanu este un nume despre care nu s-a mai auzit demult, dar care era celebru acum câțiva ani. Acesta a ajuns în atenția autorităților după ce a exorcizat o măicuță de la mănăstirea Tanacu, în vârstă de 23 de ani. Cazul a fost intens mediatizat. Se întâmpla în anul 2005 și povestea șoca o țară întreagă. Procesul a fost unul controversat și multe probe au fost respinse. Preotul a susținut tot timpul că este nevinovat.

Este Daniel Petru Corogeani vinovat? De exemplu medicul legist susținea că măicuța ar fi murit în urma unei doze de adrenalină, iar asistenta de pe salvare care i-ar fi administrat-o a recunoscut că într-adevăr ea i-ar fi făcut injecția. Dar mărturiile nu au fost luate în calcul în proces, iar preotul a fost condamnat la 7 ani de închisoare. Procurorul care a anchetat cazul a murit subit. După ce a stat la serviciu 12 ore, i s-a făcut rău, iar apoi în doar o lună de zile a murit. Judecătorul de la Înalta Curte de Casație și Justiție care a dat sentință definitivă a murit și el la fel de suspect și neașteptat.

În anul 2011, fostul călugăr a fost eliberat din închisoare, dar a ales să se izoleze de lume. Acesta s-a retras într-o casă izolată din localitatea vasluiană Portari (comuna Zăpodeni). Casa situată departe de sat, la marginea unei păduri, i-a fost oferită în mod gratuit de un om de afaceri din zonă, despre care localnicii spun că Daniel Corogeanu l-ar fi vindecat, înainte de a ajunge în închisoare, în mod miraculos, prin rugăciune, în timp ce medicii nu i-ar fi acordat nicio şansă, potrivit adevarul.ro.

*

Nota redacției: Am cunoscut destul de bine cazul părintelui Daniel Corogeanu. Am fost sunat de un călugăr care m-a făcut atent asupra abuzului ce urma să se producă din partea episcopului de Huși de la acea dată, invidios pe părintele Daniel pentru „succesul” acestuia la poporeni. Despre episcop mi-a spus că este un „călugăr în blugi”! După ce am aflat datele problemei l-am sunat pe Dan Diaconescu și l-am sfătuit să trimită o echipă să filmeze la Tanacu. Cu flerul său autentic de ziarist, Dan Diaconescu s-a deplasat în persoană la mânăstire și a făcut câteva emisiuni memorabile. Nevinovăția părintelui Daniel era evidentă. Vina era medicilor și a autorităților pentru moartea bietei femei.

La vremea aceea am apreciat că a greșit și doamna Muscă, în calitatea de ministru. S-a pronunțat înainte de vreme cu privire la vinovăția părintelui. A atins-o și pe dna Muscă pedeapsa, în măsura în care a ieșit din politică pe baza unei acuzații nedrepte. 

Pe parcursul procesului am încercat să intervin ca martor, dar avocatul apărării, dl Antonie Popescu, a apreciat că n-ar fi oportună și utilă intervenția mea. Am încercat să-i transmit părintelui câteva cuvinte de încurajare. Sper că au ajuns la sfinția sa…

Mă întreb dacă justiția laică ar mai putea face ceva pentru a îndrepta abuzul celor care l-au condamnat pe nedrept pe vrednicul de stima noastră părintele Daniel Corogeanu.

ion coja 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top