caroline gunderode
601 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42

 

 

Jurnalul lui Kennedy ” The Defender”

13/12/22
„Lovitura de stat data in tacere – cum corporatiile au rasturnat democratia”
Carte noua: „ Silent Coup: How Corporations Overthrew Democracy ”


BIG TECH
› VIZUALIZĂRI
„Nu trăim într-o democrație”: autorul cărții „Lovitură tăcută” dezvăluie preluarea guvernului de către corporații

Jurnalistul de investigații Matt Kennard s-a alăturat actorului și comentatorului politic Russell Brand pentru o discuție despre preluarea guvernelor corporatiste și noua carte a lui Kennard, „Silent Coup: How Corporations Overthrew Democracy”.
De
Statul Major al Apărătorului
0

Dor de o zi, dor de multe. Abonați-vă la Cele mai bune știri ale zilei de la The Defender . Este gratis.

„După cel de-al doilea război mondial, corporația a mâncat complet statul care a creat-o”, potrivit jurnalistului de investigație Matt Kennard . „Este greșit să credem că statul acționează în interesele noastre”, a spus el.
Actorul și comentatorul politic Russell Brand a vorbit cu Kennard despre noua sa carte, „ Silent Coup: How Corporations Overthrew Democracy ”( „Lovitura de stat data in tacere – cum corporatiile au rasturnat democratia” ), care explorează istoria controlului corporativ asupra statului.

În anii 1950, în timpul decolonizării, „corporațiile și capitalul privat erau foarte preocupați de acest lucru – cum menținem controlul” asupra fostelor colonii când imperiile nu mai puteau interveni cu forța în numele lor, i-a spus Kennard lui Brand.

Așa că au înființat sisteme juridice in umbră, cum ar fi sistemul de soluționare a litigiilor investitor-stat , care permite investitorilor străini să dea în judecată statele pentru legi sau acțiuni care ar putea afecta negativ profiturile investitorilor.

„Egiptul crește salariul minim. O companie franceză de apă nu îi place asta… așa că îi duc la aceste instanțe”, a spus Kennard.

„Toate lucrurile pe care le auzi la televizor despre guvernul care protejează securitatea națională”, a spus el, „ceea ce vorbesc ei în interior este cum protejăm puterea corporativă? Și cum protejăm afacerile mari la nivel global?”

Potrivit lui Kennard, Regatul Unit folosește banii contribuabililor pentru a proteja și exporta interesele traficanților de arme precum BAE Systems și ale corporațiilor energetice precum BP , în numele securității naționale.

„Nu trăim într-o democrație”, a spus el lui Brand.

Chiar și state precum El Salvador cu o puternică istorie anticolonială „au fost integrate în sistem” prin tratate și pachete de ajutor care le forțează să protejeze interesele corporative internaționale, a spus el.

„Noi credem că există un fel de secularism, că există o separare între aceste interese”, a adăugat Brand, „dar spuneți că corporatismul a avut vârste în tot felul de agenții guvernamentale… nu este un „bug”(pretext/un fals), este o caracteristică. ”

„Este ca un efect Frankenstein”, a spus Kennard. Statele au închiriat inițial corporații pentru a realiza proiecte de lucrări publice în secolul al XVII-lea, dar apoi structura lor s-a schimbat.

Corporația „s-a transformat într-un monstru nefast și insuportabil”, a spus Brand.

Brand l-a întrebat pe Kennard despre rolul Big Tech în politica americană. „Trebuie să recurgă la înșelătorie și înșelătoria este formalizata și sistematizata într-o asemenea măsură încât să o facă pur și simplu legitima?”

Kennard a răspuns: „Este sistematizata”.

În timpul revoltelor sociale din anii 1960, corporațiile americane și guvernul „s-au speriat”, a spus Kennard. Lewis Powell, care a devenit judecător asociat al Curții Supreme, a conturat o strategie pentru dominarea corporativă în Powell Memo pentru Camera de Comerț a SUA.

Corporațiile „au aruncat bani” în ” THINK TANKS” (grupuri de reflecție) precum Heritage Foundation, Institutul Cato și Camera pentru a „relua controlul asupra narațiunii”, cu un succes extraordinar, a spus Kennard.

Astăzi, companiile de social media au perturbat puterea media moștenita și au deschis spațiu pentru diferite puncte de vedere, dar mențin și dominația corporatistă, a spus el. „Ne bazăm atât de mult pe media deși sunt deținute de acești oligarhi care îi pot trage de la priză oricând doresc.”

Marca adăugată:

„În cele din urmă, [rețelele sociale] vor fi datorate acelorași grupuri de acționari și interese scufundate – blestematele Vanguard și BlackRock – care încep să apară mai devreme sau mai târziu dacă investigați suficient de mult și, evident, ați făcut acele investigații.”

Urmărește videoclipul Russell Brand aici:
Părerile și opiniile exprimate în acest articol aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Children’s Health Defense.

SURSA :
12/13/22

BIG TECH
› VIEWS
‘We Don’t Live in a Democracy’: Author of ‘Silent Coup’ Exposes Corporate Takeover of Government

https://childrenshealthdefense.org/defender/matt-kennard-silent-coup-corporate-control-government-rb/