Povestea lui Marius Lulea și manifestul pentru reconstrucția României
05/07/2024

Inginerul Marius Lulea, originar din Piatra Neamț, a avut o evoluție remarcabilă, de la absolvent al unui liceu de informatică, la șef de promoție al Facultății de Construcții din București, și apoi la antreprenor și om politic implicat în Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). În cadrul unui interviu, Lulea a abordat mai multe teme relevante pentru contextul actual al României, inclusiv experiențele sale personale, ideile sale politice și viziunea sa asupra viitorului țării.

Marius Lulea a relatat cum, odată ajuns la facultate, a constatat că nivelul de educație din București era mai scăzut decât cel cu care era obișnuit din Piatra Neamț. Acest lucru i-a permis să obțină note mai mari cu un efort similar celui depus în liceu, devenind șef de promoție la Facultatea de Construcții. A explicat cum baza sa solidă în matematică și logică, obținută în liceu, l-a ajutat să exceleze în inginerie.

Marius Lulea a subliniat importanța consecvenței și determinării în realizarea obiectivelor, evidențiind activitatea lui George Simion. El a apreciat capacitatea lui Simion de a găsi resursele necesare pentru a continua proiectele unioniste, un exemplu notabil fiind aducerea a 100.000 de români basarabeni în vizite în România. Lulea a evidențiat astfel importanța unor lideri capabili să mobilizeze și să inspire comunitățile.

Deși nu a avut inițial intenția de a se implica în politică, Lulea a explicat că a făcut acest pas din dorința de a contribui la schimbarea României. În contextul intrării AUR în Parlament, el a realizat că resursa umană din politică era insuficientă pentru nevoile partidului, motiv pentru care a decis să se implice mai activ. A menționat că această decizie a fost luată împreună cu familia și asociații săi din afaceri, subliniind importanța sprijinului familial în astfel de decizii.

Lulea a discutat despre provocările majore cu care se confruntă politica românească, inclusiv lipsa de implicare a oamenilor de afaceri. El a argumentat că, deși este mai comod pentru antreprenori să evite implicarea politică din cauza posibilelor atacuri și erori din trecut, este esențial ca aceștia să aibă curajul de a face o schimbare. Lulea a criticat deprofesionalizarea partidelor politice tradiționale și a subliniat necesitatea atragerii unor oameni competenți în politică.

Referindu-se la controversele legate de proiectele sale de construcții, inclusiv refacerea unei clădiri aparținând Ambasadei Rusiei, Lulea a clarificat că proiectele sale au fost contractate legal și că nu a avut cunoștință inițial despre proprietarii reali ai clădirii. El a subliniat că, în calitate de inginer, misiunea sa este să salveze clădiri indiferent de proprietar, comparând munca sa cu cea a unui medic care tratează pacienți fără a judeca meritele lor.

Marius Lulea a discutat și despre necesitatea unui proiect de țară pentru România, subliniind că schimbările majore vin adesea din partea cetățenilor și că este nevoie de lideri politici care să-și asume reforme chiar și împotriva voinței unei părți a electoratului. El a dat exemplul Coreei de Sud, care a trecut printr-o transformare rapidă și radicală sub conducerea unui lider dedicat.

Marius Lulea reprezintă o voce puternică în peisajul politic românesc, aducând o combinație de experiență profesională solidă și determinare politică. El militează pentru implicarea antreprenorilor în politică și pentru realizarea unor reforme necesare pentru dezvoltarea durabilă a României.