Pomelnic de martiri

2021-05-25T12:49:22+03:0025 mai 2021|Doctrină naţionalistă, Legionarii în eternitate|

Articol re-publicat

*

Pomelnic de martiri

INCORECTIUDINI POLITICE UNIVERSAL ACCEPTATE

de Dan Cristian Ionescu

Trăim timpuri în care se pare că principiul suprem este corectitudinea politică. Dar uite că aceasta are excepții, prevede derogări pe care le acceptă toate forurile mondiale, toate țările creștine, ceea ce este de fapt incorect politic.

În ultimul său mandat de președinte, Ion Iliescu a vorbit despre cele 12 milioane de victime ale holocaustului. Evreimea (nu mai țin minte acum exact care anume foruri) a sărit în sus și a precizat că holocaustul se referă doar la cei 6 milioane de evrei (cifră care de ani de zile este în continuă scădere, cel puțin victimele de la Auschwitz, dar în contabilitatea lor nu se ștornează nimic). Omenirea civilizată nu protestează la această definiție a holocaustului care are în vedere talmudul și conform căreia doar evreii sînt oameni și doar viața lor are valoare. Mie asta îmi pare incorect politic.

Nu este firesc să te bucuri de masacrarea unor nevinovați, cu atît mai puțin nu este firesc să transformi acest masacru într-o sărbătoare, o sărbătoare a bucuriei. Și totuși, poporul evreu a transformat masacrul unor nevinovați într-o sărbătoare a bucuriei. Este vorba de Purim, cînd evreii se bucură de uciderea în două zile a peste 70.000 de perși nevinovați ca urmare a uneltirilor reginei evreice Estera. Haman a vrut uciderea evreilor din Persia, și pentru asta a fost spînzurat. Dar fiii lui și cei peste 70.000 de perși ce vină aveau? Omenirea civilizată nu protestează la transformarea unui masacru într-o bucurie. Mie asta îmi pare incorect politic.

x

La data de 8 iunie 2014 a murit Alexander Imich, evreu născut în Polonia la data de 4 febr. 1903 (fugit de frica naziștilor în URSS unde a fost pe perioada războiului internat într-un lagăr de muncă întrucît ar fi refuzat să primească cetățenia sovietică), în acel moment cel mai bătrîn om de pe planetă.

La data de 11 aug. 2017 a murit Israel Kristal evreu născut în Polonia la data de 15 sept. 1903, supraviețuitor al holocaustului, în acel moment cel mai bătrîn om de pe planetă.

Nu vreau să se înțeleagă că eu aș susține că lagărele, fie bolșevice fie naziste, erau sanatorii de odihnă și regenerare care au prelungit viața celor internați, dar văd și aici ceva incorect politic.

Am făcut o listă scurtă (fără nici un fel de cercetări suplimentare, numai pe baza a ceea ce mi-am amintit) cu 12 foști deținuți politică români care au depășit vîrsta de 90 de ani. Dar spre deosebire de evreii internați în lagărele naziste, aceștia au fost de trei ori mai ghinioniști:

– evreii au stat în lagărele naziste pînă la 5 ani, unii dintre cei la care mă refer mai jos au stat 23 de ani;

– evreii nu au fost supuși la muncile la care au fost supuși deținuții politici români, nu au fost puși iarna să intre pînă la brîu în apa înghețată din deltă pentru a tăia stuful, nici să sape pămîntul arid de la canal;

– spre deosebire de evrei, care pînă la internarea (abuzivă) în lagăre au avut o viață plăcută și liniștită, lucrînd ca bancheri sau cămătari, medici sau farmaciști, bijutieri, muzicieni, etc. mulți dintre deținuții politici români au petrecut înainte de arestare ierni grele ascunși în munți, cu arma în mînă, luptînd împotriva dușamnilor țării.

Apoi, au fost trimiși în lagăre de evreii bolșevici, dar după eliberare au ajuns la vîrsta de cel puțin 90 de ani.

Vă dau o listă cu nume pentru ca tinerii, în afară de artiști și artiste, cîntăreți și cîntărețe, fotbaliști, băieți de băieți și fete de fete, să afle despre cei a căror viață a fost închinată dragostei de Dumnezeu și de țară, și pentru asta au pătimit (la stabilirea vîrstei am avut în vedere anul de naștere și cel al morții, chiar dacă la momentul decesului nu împliniseră vîrsta menționată de mine):

99 de ani – părintele călugăr Adrian Făgețeanu (1912-2011), membru al grupului „Rugul Aprins”;

98 de ani – Marina Chirca (1915-2013), luptătoare în Munții Făgărașului în grupul de rezistență „Haiducii Muscelului” înființat de frații Arnăuțoiu din Nucșoara;

97 de ani – Filon Verca (1915-2012), conducător legionar, organizator al rezistenței în Munții Banatului, evadat de două ori din beciurile securității din Timișoara, autorul excepționalei cărți „Parașutați în România vîndută” în care-și povestește viața;

97 de ani – parintele arhimandrit aromân Arsenie Papacioc (1914-2011), legionar;

97 de ani – părintele arhimandrit Mina Dobzeu (1921- 2018), cel care l-a creștinat în temniță pe Nicu-Aurelian Steinhard, viitorul călugăr Nicolae Steinhard;

95 de ani – Aspazia Oțel Petrescu (1923-2018), membră a cetățuilor de fete (forma de organizare a tinerelor legionare);

94 de ani – părintele arhimandrit Iustin Pîrvu (1919-2013), legionar;

94 de ani – părintele Nicolae Bordașiu (1924-2018), legionar;

91 de ani – Elisabeta Rizea (1912-2003), membră a aceluiași grup „Haiducii Muscelului”;

90 de ani – părintele Nicolae Ciolacu (1910-2000), aromân, legionar, unul dintre liderii mișcării de rezistență „Haiducii Dobrogei” înființate de Gogu Puiu,, călugărit după eliberare;

90 de ani – părintele Sofian Boghiu (1912-2002), membru al grupului „Rugul Aprins”;

90 de ani – mitropolitul Bartolomeu Anania (1921-2011), legionar.

Nu mai continui cu lista celor între 80-90 de ani.

Oare să fie adevărat ce spun americanii? Că ce nu te ucide te întărește?

x

Este incorect politic faptul că ONU, UNESCO, UE, nimeni nu stabilește o zi de oamgiere a martirilor români. Această zi cred că ar putea fi oricare zi din an.

Ar putea fi ziua de 19 iulie 1959 cînd au fost executați frații Toma și Petre Arnăuțoiu, conducătorii grupului „Haiducii Muscelului” dar și ziua în care, în 1948, rămas fără muniție, aromânul Gogu Puiu, șeful grupului „Haiducii Dobrogei”, s-a aruncat în aer cu ultima grenadă.

Ar putea fi ziua de 18 februarie 1952 cînd a murit Valeriu Gafencu cel numit „Sfîntul închisorilor”.

Ar putea fi și ziua în care Gheorghiu Dej a decretat amnistia deținuților politici.

Ar putea fi chiar și ziua de 1 iunie sau noaptea de 29/30 nov.

Nu este zi din an în care patrioții români să nu fi jertfit dar erau alte timpuri, pe acest pămînt se nășteau eroi. Acum, cînd este nevoie mai mult decît oricînd de eroi, din cauza globalizării nu se vor mai naște.

2 Comments

 1. Un glont in ceafa ! 25 mai 2021 la 1:59 pm - Raspunde

  La ora adevarului !
  UDMR !
  Tribunal Militar in tegim de urgenta!

  Se trece cu vedere un mare adevar.
  Pentru ocuparea tarii de rusi KGB a creiat o aripa romana, condusa de Iliescu. Si una maghiara condusa de iudeocomunisti numit UDMR.
  Toti conducatorii de ieri, de azi si de maine ,sunt evrei.
  Sunt impotriva oricarei discriminari etnice . Acesti evrei maghiari trebuie
  sa stea alaturi de colegii romani in fata unui Tribunal Militar si sa fie invinuiti de distrugerea Romaniei.
  Serviciile unguresti si romanesti stiu adevarul . Sub acoperirea politica se gaseste un serviciu de spionaj KGB
  sub acoperire maghiara.
  Ele nu sunt lasate sa actioneze,
  Rog pe domnul profesor Corvin Lupu sa deschida de urgenta o ancheta.
  Este singura persoana de incredere.
  Maghiarii din Ardeal a-i vor fii recunoscatori.
  Ungurii s-au ridicat in 56 impotriva comunismului.
  UDMR este Partidul Comunist Maghiar. Si trebuie scos in afara legii.
  Speranta moare ultima.
  Robert Horvath din Deva.

 2. Citeste si da mai departe ! 25 mai 2021 la 1:53 pm - Raspunde

  NECORECT POLITIC : UDMR …TRIBUNAL MILITAR SI UN GLONT IN CEAFA !

  HUNGARIAN MANIFESTO- JOS REGIMUL

  APEL ADRESAT CONCETATENILOR MAGHIARI, PENTRU A SE UNII CU ROMANII
  PENTRU A SALVA TARA DELA DEZASTRU, INAINTE DE A FI PREA TARZIU, PENTRU NOI TOTI!

  Am crezut intodeauna ca romanii si ungurii pot trai impreuna in pace. Inainte de revolutie
  dupa absolvirea facultatii, am lucrat la televiziune si la principalele studiouri de film din Romania.
  Intre operatorul de film Horvath si ceilalti cineasti nu am simtit nici o diferenta. Ne certam intre noi, dar uniti prin ura impotriva lui Ceausescu,….. am fost impreuna si frati.
  Acum cateva ore un fost coleg ma sunat la telefon si mi-a spus un mare
  adevar. ” fiecare om ,fiecare natiunile are bune si rele dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreodata despre unguri ca sunt lasi sau lipsiti demnitate …..dar m-am inselat…… Voi prin alesii dumneavoastra mentineti la putere Regimul Mafiot…..Securist

  Parlamentarii vostrii cu 6% din voturi sunteti principalii vinovati pentru razboiul care sa declarat nu numai impotriva romanilor ci impotriva tuturot cetatenilor acestei tari.
  Da domnilor maghiari peste capul vostru mafia maghiara si mafia romana si-a dat
  mana . Asa numita autonomie nu va izoleaza sau rezolva problemele. Bugetarului ungur ca si bugetarul roman i se reduce la fel salariul . Pensionarii din Tinutul Secuiesc au ajuns cersetori la fel ca romanii . Nu cred ca este vreo deosebire intre copilul maghiar sau copilul roman, care plange……. de foame. Cu ce va ajuta daca istoria se invata in limba maghiara, cat timp ce prezentul si genocidul indreptat impotriva tuturor se invata in limbajul hotilor , manelistilor si vanzatorilor de neam.?
  Desi unii nu vor sa recunoasca voi sunteti cei care, cu un curaj nebun ati aprins la Timisoara, flacara revolutiei din 1989. Din pacate flacara sa stins si prin alesii vostrii faceti azi jocul comunistilor si securistilor impotriva carora v-ati ridicat impreuna cu romanii.
  Am citit nu demult un articol

  in care se spune ” Dragi compatrioti, dragi romani, fiti unguri! ”
  …..aratati acelasi curaj si demnitate macar pentru o zi. Pentruca mi-a crapat obrazul de rusine nu ramane decat sa intorc foaia si sa va spun Dragi compatrioti, dragi ungurii, fiti romani! Sau cu alte cuvinte unitiva ,asigurand nu nimai painea de toate zilelele , ci si viitorul copiilor vostrii !
  Citesc sau urmaresc pe micul ecran sute de mii de solutii , frectii la un picior de lemn de a iesi din criza si prapastie. Solutia este simpla si unica : Pe langa romani un milion de unguri pe strada!
  Acum cateva minute am citit si recitit de zeci de ori un articol extraordinar…… care se termina spunand RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE!
  Nu ramane decat sa extrapolez spunand:
  RIDICA-TE GHEORGHE , IOSCA, ION SI PISTA !!! RIDICAT-VA ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU ,,,,,,,,,
  Robert Horvath DEVA Cineast USA

  Distribuie

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top