Pofta ce-o poftește Putin

2019-09-28T20:38:07+03:0028 septembrie 2019|Doctrină naţionalistă, Textele altora|
„Putin vrea să anexeze Moldova!” Un șef de stat devoalează planul Kremlinului pe 5 ani

„Putin vrea să anexeze Moldova!” Un șef de stat devoalează planul Kremlinului pe 5 ani

Trei milioane de români ar putea ajunge din nou sub cizma Moscovei, avertizează un fost președinte de țară ex-sovietică.

Este vorba despre fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakashvili, care a declarat într-un interviu preluat de presa rusă că Vladimir Putin are planuri să anexeze Georgia, Armenia, Moldova, Belarus, și o mare parte din Ucraina până în 2024.

„Putin are planuri să anexeze Georgia, Armenia, Moldova, Berlarus și o mare parte din Ucraina, mai puțin vestul a spus Saakashvili.

Fostul lider georgian a mai declarat că intenția liderului rus este de a forța aceste țări să-și declare neutralitatea pentru a-i „slăbi” pe liderii lor, potrivit rbc.ru, citată de Pro TV.

Mai mult, Saakashvili crede că Putin vrea să refacă URSS până în 2024.

Kremlinul a reacționat la aceste acuzații afirmând că „nu există astfel de planuri”. Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Putin, Dmitri Peskov, Rusia nu negociază cu Georgia un statut de neutralitate al țării, transmite potrivit Ria Novosti.

Cu toate acestea, Vladimir Putin, a refuzat, în august, să clarifice ce planuri are după terminarea mandatului de președinte. „E prea devreme să vorbim de 2024. Suntem în 2019”,  a spus liderul de la Kremlin.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top