De ce sã stricãm voturile pe Viorica?

HUHU REZEA SÂMBĂTĂ, NOIEMBRIE 02, 2019

Pentru poporul social-democrat, în contextul politic complet imoral din acest an, este mult mai important ca leneșul Werner sã nu mai prindã încã un mandat prezidential de 5 ani … decât ca Dãncilã sã intre în turul 2.
Este evident cã Dãncilã nu are vreo șansã în turul 2… cand in turul 1 nu obține niciun procent de la simpatizanții altor partide, potrivit celui mai recent sondaj CURS.
Trecând peste faptul cã actorul Mircea Diaconu a fost propus de coaliția ALDE-PRO Romania, ostilã PSD în ultima perioadã, în cea mai mare parte din cauza greșelilor pe care Dragnea și Dãncilã le-au comis, și peste dezvãluirile lui Gușã cã strategia cu candidatura lui Diaconu a fost stabilitã de Ponta, la o intâlnire cu Coldea și Maior într-o stațiune din Croația, nu putem sã nu observã cã Diaconu nu este prizonierul politic al celor douã partide și cã programul pe care îl propune corespunde fișei postului prezidențial stabilit imperativ prin Constituție, act normativ facultativ pentru ultimii 2 presedinti, Petrov și Leneșul.
Mircea Diaconu nu se amestecã prin programul sãu în competențele altor autoritãti ale statului, asa cum propun ceilalți candidați ale primelor trei partide in preferintele electoratului.
Nu trebuie uitat cã Mircea Diaconu a fost membru al acelui partid liberal sãnatos din urmã cu 5-6 ani, care lupta impotriva regimului Bãsescu și a pãrasit acel partid când, rușinos, PNL-ul lui Antonescu și Werner a trecut peste noapte in tabãra Popularilor Europeni și s-a lãsat înghițit politic de PDL-ul care-și cãuta acoperire, pentru a nu mai fi recunoscut de electorat.
Are o primã reușitã electorala în anul 2014, cãnd, ca independent, a cãștigat un mandat de europarlamentar.
Mai elocventã este analiza din Pe surse pe marginea ultimului sondaj CURS.

Diaconu, singurul candidat capabil să-l bată pe Iohannis în turul doi

Conform graficului, bazat pe datele sondajului CURS, singurul candidat care ar putea produce surpriza în turul doi este Mircea Diaconu. Asta pentru că Diaconu are o plajă largă de unde adună voturi: 18% de la PSD, 6% de la PNL, 2% de la Alianța 2020 USR-PLUS, 31% de la ALDE, 39% de la Pro România, 0% de la PMP și 4% de la alții. Pe fondul unor mesaje care sa-i vizeze pe alegătorii celor două partide care îl susţin, ALDE şi Pro România, dar şi mesaje pentru atragerea alegătorilor tradiţionali ai PSD, care nu sunt mulţumiţi de candidatura Vioricăi Dăncilă, Mircea Diaconu ar putea să ajungă în turul doi, unde îi va pune mari probleme lui Klaus Iohannis.