„De ce unii evrei sunt deranjați de datoriile de recunoștință pe care le au față de români?!”

Nikodim 3 hours ago

Este o temă actuală -cumsecădenia românească. Recent am citit în mai multe surse despre românul-pompier care a reînviat un câine, găsit întro casă incendiată. În toate sursele lipsea numele acestui erou al zilelor noastre. Tot în aceste zile am citit despre gestul eroic al unui moldovean-român care a salvat de la flăcări o bătrînă în Italia.

Zicea un filosof antic nevăzător din Grecia cândva așa, când cineva se apropia de el ,, Vorbește ca să știu cine ești,. Uneori mi se pare că după vorbă putem afla cine este în preajma noastră. Îi depistăm așa și pe cei buni și pe cei răi. Ei singuri, ultimii, se dau de gol. Unora le pare că toată lumea e ca și ei, mizantropi și călăi .

Despre cumsecădenia românească a scris și B.P.Hașdeu întrun studiu despre toleranță. Afirma academicianul că în acest spațiu și-au găsit refugiu și alinare multe etnii. Aici au venit și lipovenii, și husiții etc caare erau prigoniți în vetrele lor. Se afirmă, că știința a devenit o operă comună.

Poate că e timpul de adunat un Conclav al istoricilor onești și să fie făcut un proiect al acestei Istorii a omeniei românești. Să o începem de la Herodot, Burebista care au scris și făcut fapte demne ca să le știe posterioritatea. E timpul ca istoricii să vadă altfel trecutl nostru glorios, care cam deranjează pe unii alogeni.

Cândva fiul meu m-a întrebat de ce profesoara, diriginta clasei , nu invită preotul din vecinătate să facă lecții de religie. Preotul eraa de acord. Timp de 12 ani nimeni nu l-a invitat, deși părinții la o adunare au cerut acest lucru. I-am zis fiului ,, Cum crezi tu. Oare asta dorește profesoara ta. Să vadă elevul că mai există și altă lume. Alt concept despre viață.Dragoste, Adevăr…. Profesoara cu pricina nu a vrut ca copiii să aibă altă viziune despre lume. Ea a preferat ca ei să fie copia ei . O copie a unei persoane, lacome după bani și alte cadouri de la părinții elevilor. De altfel nici ei nu aveau salarii decente Mai tîrziu când fiul aflase din Occident că diriginta lui avea un copil bolnav, a întrebat cum ar putea să o ajute. M-a emoționat pînă la lacrimi cumsecădenia fiului. Deși ea i-a produs multă durere la liceu, el și-a păstrat omenia, pe care diriginta vroia să o distrugă, corupînd moral și material elevii