În răspuns la Akritas.

Aktitas:
si dupa ce ramanem surprinsi de un asa act de tradare si vanzare de neam pe fata, numita „modernizare” de lupii in blana de oaie care au ocupat in totalitate instititiile statului si de cozile lor de topor, citind art. 84 din Constitutia din 1866, si art. 79 din Constitutia din 1923 :
„aleg un Rege dintr’o dinastie suverana din Europa occidentala”,
si pentru cine se mai indoieste de rezultatul „modernizarii” României de catre acesti zisi „regi” straini occidentali, sa citim marturia unui contemporan, unui patriot adevarat : Petre Tutea, in anul 1935, in plina epoca de „modernizare” occidentala, cu aceleasi „valori” ca in ziua de azi, cu privatizari investitori si liberalizari…totul in mana strainilor :
„Statul român actual nu apără bogăţiile ţării şi nu garantează munca naţiunii. Nu, pentru că nu e statul naţional al Românilor ci, statul sucursală la gurile Dunării al burgheziei apusene. Creat cu ajutorul ei, pentru interesul ei, sub sugestiile ei imperative şi după modelul furnizat de ea – statul acesta nu ne apără pe noi de străini, ci pe străini de noi… Ca-n colonii”.

https://m.activenews.ro/stiri-politic/Acesta-este-textul-pentru-care-vor-sa-l-interzica-pe-Petre-Tutea-Statul-acesta-ii-apara-pe-straini-de-noi.-Ca-n-colonii.-Aici-sta-cauza-indolentei-noastre-in-EXPLOATARE.-De-ce-si-pentru-cine-sa-muncesti-in-plus-123784