Ioan
278 aprobate

artlevert@yahoo.com
86.121.50.49

 

Forțele de securitate ucrainene au încercuit joi, 9 noiembrie, Mănăstirea Banceni din regiunea Cernăuți
Posted in MANASTIRE, PS Longhin Jar, Ucraina, Uncategorized by saccsiv on noiembrie 10, 2023

Mai multe filmari la https://danielvla.wordpress.com/2023/11/09/prigoana-la-banceni-ips-longhin-vrem-ca-sa-ne-vie-in-ajutor-ca-nu-putem-suferi-mai-mult-manastirea-este-inconjurata-de-fortele-de-securitate-ucrainiene/

Sursa: https://www.dcnews.ro/manastirea-banceni-a-fost-inconjurata-de-fortele-de-securitate-din-ucraina-sbu-video_937512.html

Forțele de securitate ucrainene au încercuit joi, 9 noiembrie Mănăstirea Banceni din regiunea Cernăuți, încercând să intre pe teritoriul așezământului monahal pentru a „verifica documentele și oamenii”, scrie Uniunea Jurnaliştilor Ortodocşi, citată de Bucpress.

La 9 noiembrie 2023, forțele de ordine, însoțite de zeci de militari înarmați au încercuit teritoriul Mănăstirii Banceni din regiunea Cernăuți. Potrivit reprezentanților bisericii, autoritățile au cerut să fie lăsate să intre pe teritoriul mănăstirii pentru a „verifica documentele mănăstirii și a identifica persoanele aflate acolo”.

Strana.ua scrie că preoții și credincioșii nu au lăsat organele de drept să intre pe teritoriul locașului, deoarece ele nu au indicat motivele vizitei și nu au prezentat documente care să le ateste dreptul de a inspecta biserica.

Potrivit mitropolitului Longhin Jar, la mănăstire au venit reprezentanți ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) și militari. El a mai adăugat că are zece fii care luptă pe front, dintre care patru au fost răniți.

Pe canalul de Youtube al mănăstirii au fost publicate mai multe imagini video cu acest incident. Autoritățile deocamdată nu au comentat cazul dat.

Dam clipul cu talharirea manastirii de catre cei de la Kiev:
https://youtu.be/mAenrDwXRtY?si=hCN003hTHBjyMLBn&t=1

https://youtu.be/rsm3nmpa1J8?si=D5QTtlWFaZepj3v5&t=2

https://youtu.be/Dglt_NfKJy4?si=xuaBPBCp75cNnTHN&t=1

Intrerbare:care este slujitorul adevarat al Domnului?Cel care se plimba cu mercedesuri si sta tot numai in aur si face „rugaciuni ‘prefacute si politice cu cei de alte credinte sau cel care sufera si e prigonit pentru ca isi pune sufletul pentru oile sale .Intrebarea e pentru citabi.