US Nato WarEconomyCivil RightsEnvironmentPovertyMediaJustice9/11War CrimesMilitarizationHistoryScience
Supraviețuirea creștinismului în Israel este atacată
Guvernul extremist condus de Netanyahu promovează de facto epurarea etnică
De Philip Giraldi
Cercetare globală, 5 iulie 2023
Regiune: Orientul Mijlociu și Africa de Nord
Tema: Drept și Justiție , Religie
imprimare
Translate Website
3

4
4

12

Toate articolele Global Research pot fi citite în 51 de limbi prin activarea butonului Traducere site-ul web de sub numele autorului.

Pentru a primi Newsletter-ul zilnic al Global Research (articole selectate), faceți clic aici .

Faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus pentru a trimite prin e-mail/redirecționare acest articol prietenilor și colegilor dvs. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram . Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

***

Noul guvern al Israelului încă se conturează, dar unele dintre schimbările de politică promovate sunt atât de centrate pe evrei, încât vor avea un impact inevitabil disproporționat asupra comunităților dezavantajate minoritare, cum ar fi creștinii palestinieni și musulmanii. Guvernul însuși este deja descris în presă ca fiind „cea mai extremistă sau de dreapta din istoria Israelului”, deși ceea ce înseamnă exact asta este lăsat la percepția cititorului. Câțiva miniștri guvernamentali au fost chiar uneori criticați pentru unele dintre opiniile lor extreme, inclusiv încurajarea genocidului criminal sau chiar îndepărtarea completă a tuturor neevreilor cu forța din țară și teritoriile ocupate.

Administrația Joe Biden, în care aproape jumătate din toate numirile de conducere sunt evrei, precum și aproape toți cei care se ocupă de politica externă, își face partea pentru a respecta supunerea tradițională a Casei Albe față de interesele percepute ale Israelului. Israelul este pe scaunul de conducere, iar Biden știe asta, declarându-se personal sionist. S-a vorbit mult despre faptul că Biden nu l-a invitat pe Netanyahu la Casa Albă pentru a-l felicita pentru ultima sa victorie electorală asupra preocupărilor legate de modificările propuse în sistemul judiciar și de extinderea în creștere a așezărilor, dar este clar că Israelul și lobby-ul evreiesc al Americii sunt pe deplin. controlează atât Casa Albă, cât și Congresul.

Israelul s-a transformat cu siguranță într-un loc frumos dacă cineva îi place să se simtă superior rasial și moral în timp ce împușcă copii arabi. Această mișcare a guvernului israelian spre dreapta se reflectă într-o schimbare a sentimentului popular. Un sondaj recent realizat de Institutul pentru Democrație din Israel a arătat că un record de 62% dintre evreii israelieni se plasează în aripa dreaptă a hărții politice. Schimbarea este cel mai bine apreciată examinând profilurile câtorva dintre noii miniștri ai lui Netanyahu. Cel mai des citat este Itamar Ben-Gvir a partidului Puterea Evreiască. Ben-Gvir, care cere deportarea arabilor, a fost acuzat de crime de 50 de ori și condamnat de opt ori, inclusiv o dată pentru implicare într-un grup terorist evreiesc. Ben-Gvir este renumit pentru provocările sale îndreptate împotriva musulmanilor și creștinilor palestinieni, care au inclus marșuri ale coloniștilor înarmați care și-au etalat steaguri israeliene prin cartierele arabe ale orașelor și orașelor. Pentru a acoperi ironia, deși este un încălcător persistent al legii, din noiembrie 2022 este ministrul Securității Naționale, ceea ce îi conferă autoritate asupra poliției. În prezent, el încearcă ca Knesset să adopte o legislație care să confere în mod explicit imunitate legală tuturor soldaților israelieni pentru orice ucidere a palestinienilor și, de asemenea, a făcut presiuni asupra parlamentului să instituie o pedeapsă cu moartea oficială, administrată judiciar, pentru „teroriști”.

Un alt politician extremist care a obținut un minister important în guvernul Netanyahu este Bezalel Yoel Smotrich , care a ocupat funcția de ministru de finanțe din 2022. Acesta a încheiat recent o călătorie controversată în Statele Unite, unde s-a întâlnit cu lideri sioniști americani. Smotrich este liderul Partidului Religios Sionist și locuiește într-o așezare ilegală într-o casă din Cisiordania ocupată de Israel, care a fost construită de două ori ilegal în afara așezării propriu-zise. Smotrich sprijină extinderea coloniilor israeliene din Cisiordania, se opune oricărei forme de stat palestinian și chiar neagă existența poporului palestinian. Acum i s-a acordat autoritate asupra dezvoltării așezărilor și sprijinului pe Cisiordania.

Deși dușmanii interni ai Israelului, așa cum sunt ei, sunt adesea caracterizați ca musulmani, comunitatea creștină antică în scădere din Israel și ceea ce rămâne din Palestina a fost, de asemenea, sub o presiune din ce în ce mai mare, pe măsură ce Israelul devine mai puțin multicultural și mai mult un stat conceput doar pentru a găzdui evreii. . Creșterea creșterii așezărilor ilegale în zonele în mare măsură creștine a amenințat, de asemenea, supraviețuirea multor sate și orașe creștine. Cu toate acestea, Israelul rămâne o casă pentru 185.000 de palestinieni creștini, dintre care majoritatea locuiesc în Nazaret, Haifa și Ierusalim. Zeci de mii de oameni cu ascendență creștină parțială sau deplină, dintre care unii sunt căsătoriți cu evrei, trăiesc și în Israel. Dincolo de asta, în Israel există multe biserici, instituții, locuri sfinte și cimitire catolice, ortodoxe și protestante.

Caută Israel o „soluție finală pentru palestinieni?”
În urmă cu câteva luni, șeful bisericii romano-catolice din Israel, Pierbattista Pizzaballa, a spus că creștinii s- au confruntat cu provocări dificile.de la formarea guvernului de extremă dreaptă a lui Netanyahu în decembrie anul trecut. Potrivit lui Pizzaballa, guvernul său a încurajat activiștii religioși ultra-naționaliști, mulți dintre ei coloniști înarmați, iar unii dintre ei au hărțuit membri ai clerului și au vandalizat proprietăți religioase. Pizzaballa a observat că „Frecvența acestor atacuri, a agresiunilor, a devenit ceva nou. Acești oameni simt că sunt protejați… atmosfera culturală și politică poate acum justifica sau tolera acțiuni împotriva creștinilor.” Un coleg, Francesco Patton, Custodele Țării Sfinte, a explicat cum „Suntem îngroziți și răniți în urma numeroaselor incidente de violență și ură care au avut loc recent împotriva comunității catolice din Israel”. El a descris profanarea unui cimitir luteran, vandalizarea unei săli de rugăciune maronită, urinarea pe locuri sfinte, distrugerea imaginilor sacre și stropirea „morții creștinilor” pe proprietatea bisericii, toate având loc la scurt timp după instalarea noului guvern. El a menționat, de asemenea, „responsabilitatea liderilor, a celor care au puterea”, adăugând că poliția israeliană nu a reușit să investigheze astfel de incidente după ce bisericile le-au raportat.

Pentru a determina dacă afirmațiile privind creșterea violenței și crimele motivate de ură îndreptate împotriva creștinilor erau adevărate, pe 26 iunie, ziarul israelian liberal Haaretz a trimis unul dintre jurnaliștii săi îmbrăcat în preot în centrul Ierusalimului. În cinci minute, jurnalistul Yossi Eli „a fost batjocorit și scuipat la el, inclusiv de către un copil și un soldat… Puțin mai târziu, un bărbat și-a luat joc de [el] în ebraică, spunând: „Iartă-mă, tată, că am păcătuit”. Apoi, un copil de 8 ani l-a scuipat la [el], la fel ca [un alt] soldat, când un grup de trupe a trecut mai târziu pe acolo”.

Având în vedere ceea ce se întâmplă pe teren, Comitetul American-Arab Anti-Discriminare (ADC) a solicitat o investigație asupra rolului pe care coloniștii israelieni și americani îl joacă în prezent în valul recent de violențe îndreptate atât împotriva creștinilor. și orașele și satele palestiniene musulmane. Directorul executiv al ADC, Abed Ayoub, a spus că „Avem motive serioase să credem că cetățenii americani sunt printre autorii cheie ai celor mai recente atacuri brutale și violente”. Din 21 iunie, mulțimi de coloni israelieni înarmați au terorizat satele palestiniene din Cisiordania aproape zilnic. Au distrus case, au ars vehicule și au ucis cel puțin un palestinian. De zeci de ani, cetățenii americani s-au mutat în așezările israeliene, pe care le folosesc drept baze pentru angajarea regulată în violențe împotriva palestinienilor, toate cu impunitate, deoarece poliția și armata israeliene nu oferă arabilor nicio protecție și, în schimb, adesea îi protejează pe coloniști. Mulți dintre acești cetățeni americani profită, de asemenea, de legile americane privind impozitele caritabile și non-profit pentru a finanța așezări ilegale și a iniția violențe împotriva palestinienilor.

Într-un alt incident major, în urmă cu cinci săptămâni, zeci de extremiști israelieni, în principal evrei ortodocși, au întrerupt un eveniment de rugăciune creștină pentru pelerini în apropierea Zidul de Vest. Viceprimarul Ierusalimului, Aryeh King și liderul rabinului Avi Thau au condus protestatarii. Denunțând creștinii drept „misionari” care încearcă să-i convertească pe evrei, extremiștii au scuipat și i-au blestemat pe pelerini, mulți dintre ei fiind, în mod ironic, creștini evanghelici pro-Israeli din SUA. Viceprimarul King a spus că creștinii ar trebui să se bucure de libertatea de închinare „doar în interiorul bisericilor lor”.

Potrivit Protecting Holy Land Christians , o organizație înființată de grupuri creștine pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la amenințările religiei lor, 2022 a fost „unul dintre cei mai răi ani pentru creștinii din Ierusalim până în prezent”. Organizația a raportat atacuri de scuipat, vandalism și furt de proprietate ca mecanisme de ștergere. Și există și alte relatări despre modul în care creștinii au fost supuși unei persecuții din ce în ce mai mari. Un raport recentdetaliază modul în care palestinienii au fost vizați de ceea ce numește coloniismul coloniștilor, care este o serie de măsuri menite să le distrugă comunitățile și să-i alunge de pe pământul lor. Acesta identifică șapte politici pe care Israelul le folosește împotriva palestinienilor din întreaga Palestina Mandatară (1948 Palestina, Gaza, Cisiordania, inclusiv Ierusalimul de Est) și, de asemenea, pentru a-i pedepsi pe cei aflați în exil: „negarea rezidenței; confiscarea terenurilor și refuzul folosirii; planificare discriminatorie; refuzul accesului la resurse naturale și servicii; impunerea unui regim de autorizare; fragmentare, segregare și izolare; refuzul reparațiilor; și suprimarea rezistenței.” Raportul concluzionează: „Fie că aceste politici sunt luate în considerare separat sau luate împreună, ele echivalează cu transfer forțat de populație, o încălcare gravă a dreptului internațional umanitar (DIH)”.

Pentru a cita doar un exemplu al modului în care funcționează, venerabila comunitate creștină armeană a fost victima unei vânzări controversate de teren în inima cartierului armean al orașului vechi al Ierusalimului, care este dezvoltată ca o stațiune de lux care va distruge efectiv un cartier care a existat. timp de șapte sute de ani. Dezvoltatorul australo-israelian care a obținut terenul se pare că a făcut-o printr-o înțelegere dubiosă cu un oficial comunitar mituit, care a ocolit reglementările locale privind zonarea și vânzarea proprietății. Conducerea religioasă a comunității armenești, care numără mai puțin de 1.000, se teme că stațiunea va forța multe familii, care suferă deja sub stăpânirea Israelului, să plece.

Recent, aceste măsuri esențial genocide au inclus furtul total de clădiri și terenuri istorice de către guvern și refuzul altor drepturi, inclusiv refuzul de a permite adunările credincioșilor la bisericile existente în sărbători majore precum Crăciunul și Paștele. Au fost și multe atacuri fiziceasupra creștinilor individuali, efectuate de evrei extremiști, precum și profanarea locurilor religioase creștine și distrugerea sau deformarea relicvelor și statuilor creștine. O conferință organizată vinerea trecută la Ierusalim pentru a aborda problema intensificării violenței împotriva creștinilor a atras un număr de diplomați, savanți și reprezentanți ai grupurilor religioase, dar a fost boicotată de Ministerul de Externe israelian. Nici Ambasada SUA nu a trimis un reprezentant sau un observator, indicând clar că nu este interesată de situația creștinilor din Israel, sau mai degrabă că nici nu a vrut să admită că există o problemă.

Deci iată-l. Noul guvern israelian nu este foarte interesat de drepturile omului pentru oricine nu este evreu conservator sau ortodox. Este, de fapt, în esență ostil tuturor palestinienilor și străinilor, fie ei musulmani, creștini sau chiar ireligiosi. Ei denigrează oameni precum ceea ce germanii din anii 1930 s-ar fi referit ca „untermenschen”, adică suboameni, un cuvânt folosit atunci pentru a-i descrie pe evrei, destul de ironic. Faptul că Statele Unite ignoră toate crimele de război și încălcările drepturilor omului ale Israelului este rușinos, dar echivalent pentru evreii americani, care sunt susținători ai Israelului, au corupt și au preluat controlul ferm asupra procesului politic. Și să nu vă gândiți nici măcar o secundă că liderii Israelului le dau naibii de Statele Unite și de poporul său. Amintiți-vă pentru o clipă cum fostul prim-ministru Ariel Sharons-a referit la americani într-o discuție cu ministrul de externe Shimon Peres: „De fiecare dată când facem ceva, îmi spui că americanii vor face asta și vor face asta. Vreau să vă spun ceva foarte clar, nu vă faceți griji pentru presiunea americană asupra Israelului. Noi, poporul evreu, controlăm America, iar americanii știu asta.” Și, mai recent, Netanyahu a spus „America este un lucru pe care îl poți mișca foarte ușor, îl poți muta în direcția corectă”. Asta cred ei cu adevărat despre noi.

*

Notă pentru cititori: Vă rugăm să faceți clic pe butonul de distribuire de mai sus. Urmărește-ne pe Instagram și Twitter și abonează-te la canalul nostru Telegram. Simțiți-vă liber să repostați și să distribuiți pe scară largă articolele Global Research.

Acest articol a fost publicat inițial pe The Unz Review .

Philip M. Giraldi, Ph.D. , este director executiv al Consiliului pentru Interesul Național, o fundație educațională deductibilă fiscal 501(c)3 (Număr de identificare federală #52-1739023) care urmărește o politică externă a SUA mai bazată pe interese în Orientul Mijlociu. Site-ul web este councilforthenationalinterest.org, adresa este PO Box 2157, Purcellville VA 20134 și e-mailul este inform@cnionline.org . El este un colaborator regulat la Global Research.

Imaginea prezentată este de la TUR

Sursa originală a acestui articol este Global Research
Drepturi de autor © Philip Giraldi , Global Research, 2023