Abraxas
31 aprobate

freemacadam@gmail.com
162.255.46.63
Bine văzut !

Există foarte multe similitudini intre situațiile celor doi oameni de stat.

Asta pentru că se opun aceleiași caracatițe planetare, aceasta la rândul său folosește aceleași metode pentru a aduce război între națiuni. Ca un exemplu, situația masacrelor de către polonezi a germanilor din Polonia este similară cu cea a masacrelor rusofonilor din Donbas de către ucraineni.

Dr. Henry Picker are perfectă dreptate atunci când scrie „Adevăratul motiv al războiului a fost perturbarea de către Hitler a unei economii mondiale funcționale”.
Ce nu scrie probabil este că funcționalitatea economiei (atunci și acum) se bazează pe un sistem măsluit, corupt, subjugat cametei și speculațiilor financiare, iar principalii interesați nu aveau și nu au deloc intenția să piardă controlul.

Economia asta bazată pe camătă poate părea funcțională însă dobânzile la împrumuturi o condamnă ineluctabil la o permanentă creștere – este arhicunoscut acum la toate nivelele că creșterea economică nu poate continua la infinit deoarece resursele disponibile sunt finite.
Iar o economie chiar de înalt nivel dar stagnanta nu poate fi posibila în modelul actual care ne oferă doar doua posibilități : crești sau falimentezi.

Referitor la primul paragraf care privește luarea deciziei de război împotriva Germaniei – sper să regăsesc un document descărcat cu mulți ani în urmă, pe care-l voi prezenta, este vorba despre declarația de război a Imperiului Britanic, documentul este datat … 25 August 1939, exact cu o săptămână înainte de invazia Poloniei.

*

Nota redacției – Declarație de război a Imperiului Britanic datat 25 august 1939?! Nu mă miră, dar ar fi important să fie bine cunoscut documentul!