gheorghe pe stil nou
2 aprobate

tauru55gh@yahoo.ro
95.76.1.211

 

 

De ce a amanat guvernul Ciuca pentru anul 2023 pensiile de Holocaust acordate urmasilor evreilor “romani” ajunsi in Israel? S-au inscris sute de mii si nu sunt bani la buget?
!?!
„Preotule” Vasilica Militaru (care-ti spui si „Asociatia Neamul Romanesc”), de ce nu spui ca iti dai cu presupusul fara sa studiezi, fara sa cunosti? Esti mereu „savant” (mai ales in copy-paste din studiile altora, pe care le numesti „texte”, doar insailarile tale fiind „studii”, din punctul tau de vedere), dar de fapt spui neadevaruri, doar ca sa il acuzi pe George Simion, care oricum si el greseste (fata de romani) cu (re)acordarea cu toptanul a cetateniei romane catre israelienii plecati de aici si urmasilor lor, dar poate este o petarda, caci oricum nu este proiectul sau idea lui treaba cu acordarea cetateniei romane la aproape un milionde evrei (nu numai din Israel), ci a fost al PSD, inca de cand era premier Viorica Dancila (ca raspuns la ce vor evreii), dar si al PNL (si nu s-a facut). Tu nu ai trait in Romania? S-a spus si la stiri (era Viorica Dancila in vizita in SUA – inainte de prezidentiale – si nu au primit-o decat organizatiile evreiesti; acolo, la sediile evreiesti din America a facut ea declaratia politica). Afli de la altii niste informatii, nu le cunosti bine, dar te repezi sa le trambitezi deformat, in numele tau si abuzand si de denumirea „Neamul Romanesc”, pe care ti-ai insusit-o prea usor si o fluturi fara demnitate si onoare.
De ce nu ai anuntat tu public – la timpul potrivit – despre existenta acestor pensii, daca esti in tema? De ce vorbesti fara sa stapanesti materia?
Acordarea „indemnizatiei lunare” de „persecutie etnica” nu se acorda conditionat de detinerea cetateniei romane, cum insinuezi sau afirmi aici, doar ca sa il faci vinovat pe Simion de acordarea „pensiilor de Holocaust” (desi AUR chiar a votat impotriva lor), ci aceasta conditie a fost inlaturata de statul roman de ani buni, la cererea unor organizatii evreiesti americane, via Departamentul de stat al SUA. Nici asta nu ai vazut si nu ai citit la stiri? Pe unde ai umblat?
Pensiile de Holocaust trebuiau sa se acorde si urmasilor din Israel sau din alte tari ai „supravietuitorilor Holocaustului din Romania” (al evreiilor din Romania ce au prins cel de AL Doilea Razboi Mondial pe aici), din ianuarie 2022, fara nici o conditionare privind detinerea cetateniei romane, dar guvernul Ciuca , printr-o ordonanta din 27 decembrie 2021, a amanat pensiile pentru anul 2023.
Daca esti asa de priceput (desi cei care se pricep, vad ca bati campii) afla si spune public de ce s-a amanat acordarea pensiilor de Holocaust de abia din 2023 (in loc de ianuarie 2022), dar fara sa mai scoti perle ca si cand sunt adevaruri, eventual subliniaza ca sunt doar ipotezele tale.
Spune, de ce a amanat guvernul Ciuca pentru anul 2023 pensiile de Holocaust acordate urmasilor evreilor ce au trait in Romania si in Ungaria in timpul razboiului?