Canalul HISTORY a găzduit în ziua de duminică trei emisiuni cu titlul PE URMELE LUI HITLER. Din păcate nu am putut urmări decât cinci minute din a doua emisiune. Pentru ziua de ieri, la ora 23, era anunțată altă emisiune, alt episod cu același titlu, dar  nu s-a mai dat. Nu mi-e clar nici dacă a fost o singură emisiune repetată sau o succesiune de episoade.

Minutele pe care le-am urmărit au prezentat tunelul care pleca din bunkerul berlinez al lui Hitle și ajungea într-o stație de metrou, cucerită de ruși la o săptămână după „moartea” lui Hitler. Ultimele minute au prezentat plaja din Argentina unde se bănuie că au debarcat de pe un submarin cei care l-au însoțit pe Hitler și însuși acesta. Un localnic, prezentat ca o autoritate, a confirmat debarcarea acelui grup. Urma ca în episodul următor să se vină cu detalii. Nu l-am mai prins. Dar, ca impresie generală, autorii filmului nu dădeau nicio valoare variantei cu sinuciderea!

Apelez la cititorii acestui site,  pricepuți în navigația pe internet și pe televiziuni, să dea de urma acestui film și să mă ajute și pe mine să-l văd. Meditând la acest subiect, sunt uimit de importanța tot mai mare pe care sunt nevoit să i-o acord. Mă străduiesc să nu provoc stări emoționale nici măcar pentru mine pornind de la informații greșite.

Ca și alte informații care se leagă de acest subiect: Cacealmaua numită Hitler. Dacă dați de informații interesante și sigure, vă rog să mi le comunicați pe site în comentariu la nu contează ce articol! Eu citesc toate comentariile de pe site. Nu reușec să le citesce pe toate cele care vin pe E mail, dar asta este altă poveste.

Așadar, ajutor! Ajutoooor!

i.c.