„Mai mult de jumătate din rezerva de aur de 103 tone a Băncii Naţionale a României (respectiv 60%) este depozitată în afara graniţelor ţării, în principal la Londra.”

„2000 – 2006 preţul aurului a crescut cu peste 134 la sută (de la 272 la 637,7 dolari/uncie)”

Prea complicat articolul!; prea „curat murdar”, iar de la mine se vede un pic altfel:

Nu sunt economist, dar mai stiu oleaca de „artimetica”. Cresterea nu este de 134% ci de 234%, cee ce este enorm pentru numai SASE ani!
De fapt NU se poate vorbi despre cresterea valorii aurului, ci devalorizarea dolarului american (USD)!; devalorizare care se produce prin tiparirea dolarului american de catre „Rezervele Federale Americane” – propietatea bancherilor jidani! – plasarea pe piata mondiala si impartirea deficitului USA cu toate tarile lumii! Aproape ca USA nici nu mai are nevoie de valoare nou creata in economie, deoarece deficitul anual se poate face doar prin tiparire de noi VAGOANE de dolari. De aceia a aparut BRICS-ul!

Va invit sa urmariti graficul interactiv de la adresa: http://goldprice.org/gold-pric…
Activati va rog 15y, insemnind fluctuatia pret aur/ dolar american din ultimii 15 ani! Pentru cine nu stie, o uncie (ounce) este abreviata cu „oz” si are cam 28[g]. In 2000 o uncie era: 272 USD, iar in 2016 este cam 1340USD. O crestere deci de aproape 500%!!!!

Cam cum functioneaza caracatita de tip Rothschild pentru a cuprinde – din aproape in aproape – toate planeta, pentru a crea „democratii consolidate” de tip judeo-american!

1 – se asteapta – dupa caz! – o situatie critica, timp in care se da o lovitura de stat (v. decembrie 1989) si se aduce o putere politica majoritar alogena, din care majoritatea trebuie sa fie din etnia rothschild-ilor; conservati pentru situatii „speciale”! Nu conteaza daca au fost cindva bolsevici pro-Kremlin, deoarece fiind mereu flexibili, peste noapte devin pro-Wall Steet. Elementul patriotic nationalist NU are ce cauta in gasca nou formata, insa se accepta cozi de topor autohtone!; de obicei cu conditia sa fie santajabile si/ sau sa faca parte dintr-un „club masonic” controlat tot de ei
2 – se impune un premier neaparat de aceiasi etnie, disciplinat si ascultator (eventual santajabil pentru a fi siguri ca nu defecteaza), iar apoi se trece la distrugerea economiei nationale (v. cel putin criminalul economic Petre Roman, dar nu numai) pentru a face ca tara (respectiva) sa inceapa sa se imprumute. Parlamentul se goleste de nationalisti, si este umplut de CIURUCURI! Cam cum s-a umplut PCR-ul dupa 1946 de ultimile scursori din tara.
3 – dupa distrugerea economiei si fugarirea a milioane de romani (aici e vorba si de dorinta lor de a avea un spatiu – frumos daruit de Dumnezeu noua! – de rezerva…) se incep imprumuturile masive! Cum lumea s-a cam prins ca hirtia lor – dolarul american – este cam volatila, se cere la momentul imprumutului valoarea acestuia in aur! Uite asa – numai in mandatele lui de bun executant – alogenul Basescu a imprumutat, se pare, 20 de miliarde de USD de la banci jidanesti, iar zeci de tone de aur au plecat pe sest la Londra!; al doilea centru financiar al lumii dupa Wall Street din New York! BNR – Isarescu – chiar ne-a aratat poze cu tezaurul intact! daca nu ma inseala memoria si daca va mai amintiti si dumneavoastra stimati compatrioti…
4 – urmeaza apoi platitul care nu se va sfirsi niciodata! De ce? Pai daca ai imprumutat dolari cind pretul aurului era de exemplu 500USD pe uncie, acum va trebui sa platesti dublu, sau triplu pentru ca intre timp pretul aurului raportat la USD a crescut (…)
5 – pentru ca NU ai cum sa mai platesti – la timp sa zic! – intervin „corporatiile multinationale neo-liberale” – multe tot jidanesti, colaboratoare ale bancilor imprumutatoare – care incep „la lumina noptii” cu santajul: aveti exces de masa lemnoasa, aveti exces de energie electrica, aveti petrol, aveti Rosia Montana, (ati avut si flota!) aveti exces de pamint ca v-au plecat compatriotii, aveti nevoie de medicamente, nu aveti nevoie de spitale ca cei batrini nu mai produc nimic si nici nu mai pot imprumuta de la banci, etc.
6 – intre timp vin si cu trupe americano-mercenare pentru a te apara de „inamicii potentiali”. Sub umbrela NATO! Bucuria romanilor! (sau a nebunilor?). NATO ar putea sa ne apere de niste fisieli ce-i drept, dar care NU vor depasi valoarea a ceea ce se ia!; insa mai ales va apara bancherii mondiali pentru a ne stoarce de tot!; CA PE O LAMIE!

PS. Oare daca domnul Isar si-ar mai adauga un „escu” la numele de familie, l-ar jigni cumva pe „tovarasul” Isar-escu? Oare e o mica batalie impotriva „distributismului” de tip Isarescian la care Isar este inca un perdant?