Cine nu-i iubeşte pe proşti , are tare mulţi duşmani.
Nu rataţii sunt plătitorii de rate…

Ce aiurea e mâncarea în Olanda! Și în tot Vestul… Numai italienii se mai scot, în rest numa’carton, ca și ăla din cofrajele de ouă.
Pământul e și el vai steaua lui! Ce au vesticii, e din furat – colonii și teritorii de „la vecini”!– e la mintea cocosului. De ce au colonii?! Pentru că s-au dus peste alții , că acasă nu aveau…Românii au avut, așa că au stat cum stau și azi: ca tâmpiții și proştii, ca să-i jefuiască străinii!
Ce e istoria economica a …Europii? O poveste cu tâlhari și criminali, aia este! De la Troia, la Războiul din Golf, același rahat: expediții de jaf. Acum … ceva sute de ani , vesticii trebuiau să mearga pe mare la furat , azi ne aduc nouă rahaturi pe uscat și cică-s de mâncat…Niște mizerii , dar musai să plătești firma, brandul… Cum va sună, de pildă: „Cârnați de Turingia” WOW! in realitate, o mizerie! Dintr-un porc românesc nu poți să faci așa ceva nici din greșeală…. Nici un amărât de cartof pai nu au ăia pe acolo – zici că-s peleți. De ciolan afumat nici nu au auzit, ca urmare nici fasolea lor – insipidă oricum! – devine inutilizabilă.
Așa că, mi-am făcut o listă cu ce trebuie dus din România la copii , în vestul cel civilizat! N’șpa de sarbatori , ca nu se mai zice Craciun; Doar nu…strica copiilor niste zeci de kg cartofi, 20 kg de burtă- vită, 20 de ciolane afumate,niste saci de mere,ceapă. E groaznic! – pana si oală Kuhta, de presiune, morcovi, 30 cutii brânză … Năsal (net peste orice au ăștia!) 30 bucăți de brânză Homorod, zeci de metri liniari de cârnați, un braț de salam de Sibiu , o canistră de țuică de prune, una de pere… 50 de table de slănina afumata și… mai văd eu. Și îmi bag… în dietele lor de figuranți, de hoți, de zgârciți, care ambalează fiecare cartof în parte, îi dau o denumire pompoasă și de fapt e inferior celor care se aruncau în spatele aprozarelor lui Ceaușescu! Dar… nu ei, „civilizații”, sunt proști! Românii sunt proștii…
Au vrut „o țara ca afara”? – … afară o să fie! Băi mototolilor, care ai fost in armata româna cand se cânta :
: „Nu vom ceda o palma de pământ / chiar de vom intra in mormânt!” Da , e cel mai bun pământ din lume. De aceea își rescriu istoria toți vecinii noștri, ca să pună o laba pe el – și nu numai vecinii… Care parteneriat, care prieteni? Aiurea! Va e foame … hai la furat…
Vine la Noi in Ardeal pămpălăul ăla de …viitor rege la 75-80 de ani și își pune ceapă aici și face dulcețuri din fructe adevărate! Fosta monarhie, aia de-a abdicat pe la pa’șepte, e prezentă și ea aici … la furat. Și românii?! Românii… ciotcă la șaorma cu de toate… Stau cu mâna la cosor. Păi mă, teritoriul acesta este absolut vital! Cică „lapte din Alpi” – un pișu… Vorbe, reclamă!
Imperiul Roman a venit aici pentru că-și băteau unii călători gura: „În Dacia curge lapte și miere, iar vesela e din aur…” România există ca țintă fixă pentru orice altă țară sau concern multinațional. Nu există azi prieteni în jocul profiturilor la nivel mondial. Suntem doar…Vacă de muls, atât și nimic altceva. NI-MIC! Mai mult , țara e locuită de proști , ușor de păcălit și manevrat. Să fii popor sărac într-o țară ca România, în mod cert nu meriți ceea ai avut si ce mai ai de bine,de rau!
De ce, m-a întrebat un grec , capitan de vas : bai , mai aveti ieșire la mare ? Oricum România nu mai înseamnă mare lucru in istoria navigatorilor și a vaselor de tot soiul ! Căci, in afara de pânzarul moldovenesc, alte corăbii românești de pe vremuri, nu știa … Nu galere , nu caravele, nu tu bricuri, fregate, goelete, baleniere, crucișătoare sau cuirasate, nu portavioane, etc. – Nimic în afară de bărci de pescuit și plute pe Bistrița!
Caravelele portugheze și spaniole au mers la furat până în America. Vikingii or fi tras la ramele drakkarelor, mânați de foame, tot până în America. În 1722, olandezii au descoperit Insula Paștelui și au sărbătorit asta , măcelărind populația! Evident, primii invadatori planetari sunt englezii. După care vin spaniolii, portughezii, francezii, turcii… Toți cei care aveau flote. Istoria i-a înregistrat ca descoperitori, dar descoperirile au fost doar inerente în goana lor lacomă după bogățiile lumii. În realitate veneau, pentru ca …mergeau la furat!
Toată istoria navala este un concurs pentru supremație și descoperirea de noi rute comerciale. Mulți și-au frânt gâtul. Olandezii au fost printre cei mai temerari – au forțat Novaia Zemlea (Nova Zembla, cum spun ei) pierzând navele si întorcându-se acasă doar jumatate după ani , pe o ruta reușită doar peste 200 de ani, de către un spărgător de gheata atomic. Civilizatii de englezi au înhățat 60% din uscat, la un moment dat, iar asta nu demult. FOAMEA ȘI LĂCOMIA! Mergeau la furat și spaniolii, nu pentru a face pe bunii samariteni, chiar dacă-iși cărau și preoții misionari după ei.
Românii mai…aveau, de aceea nu se omorau cu munca si cu navigația decat in filme… Neamurile care nu aveau ieșire la mare și nici mâncare, dădeau buzna la vecini. Am intrat noi peste careva? Niciodată! Pentru că de bine de rau, aveam de toate! Ehei, acu’ s-a rezolvat, nu mai avem! Așa că… n’șpe milioane de români și-au luat lumea în cap și sunt ba la muncă, ba la furat, ba la ucis prin Afganistan (în cârdășie cu alți hoți!) sau înrolați în Legiunea Străină. Va e foame? … hai la furat ! Mecanismul jafului este simplu: orice neam care … n-are, întrepătrunde alt neam, ca vine la furat! Toți hoții au aceeași vrăjeala, ca englezii în India: cică aduceau civilizația! …
Aiurea, au venit să fure…cu acte! La noi, indiferent că au fost habsburgii și apoi austro-ungurii (…care parca mai sunt încă!),inainte au fost turcii si grecii din Fanar, apoi au fost nemții și pe urmă …din belsug , rușii, Ca se poate… toți au venit la furat! Până și bulgarii au venit la ciupeală pe aici , de-a lungul istoriei. Dintre vecini, numai sârbii au mai avut ceva obraz si ce le trebuia… Pana la Revolutie…cand se uitau cu jind la Banatul nostru… Măcar ei ne – au lăsat dracu’ în pace…Ca ultimul lor Regele o luase de nevasta pe o frumusetze , fiica altei minuni de femeie: Regina fara egal , Maria!! Sa fi fost Nea Gigi pe-atunci , ehei , altfel se-nvartea roata istoriei! Ce Ghinion pe poporul asta…!!

(Semneaza: Dan Capitan de Plai; Ai,n-ai,dai!)