Pe 7 Octombrie zi mare, de referendum național, în apărarea normalității !

2018-09-11T21:44:24+03:0011 septembrie 2018|Doctrină naţionalistă|

Senatul României a VOTAT PENTRU desfășurarea Referendumului pentru căsătorie!

FacebookTwitterg+Email

ACTUALIZARE 18:39 Președintele Senatului, CP Tăriceanu, a anunțat rezultatul votului. Referendumul a fost votat de către 107 de senatori, 13 au fost împotrivă, în timp ce 7 s-au abținut. Din 136 de senatori,9 au fost absenți, între care și fostul președinte Traian Băsescu.

Legea va fi trimisă Curții Constituționale care va trebui să dea un aviz în termen de cinci zile. Dacă CCR dă undă verde revizuirii, va fi organizat un referendum pentru aprobarea revizuirii pe 7 octombrie.

Cei care au cotat împotrivă:

1. Vlad Alexandrescu – USR
2. Allen Coliban – USR
3. Silvia-Monica Dinică – USR
4. Nicoleta-Ramona Dinu – USR
5. George-Edward Dîrcă – USR
6. Nicu Fălcoi – USR
7. Cristian Ghica – USR
8. Mihai Goțiu – USR
9. Dan Lungu – USR
10. George Marussi – USR
11. Radu-Mihai Mihail – USR
12. Florina Presadă – USR
13. Adrian Wiener – USR

Abțineri:

1. Antal Lorant – UDMR
2. Florin Cîțu – PNL
3. Daniel Fenechiu – PNL
4. Alina Gorghiu – PNL
5. Csaba-Zoltan Novak – UDMR
6. Iulia Scântei – PNL
7. Turos Lorand – UDMR

Absenți:

1. Traian Băsescu – PMP
2. Constantin-Daniel Cadariu – PNL
3. Vergil Chițac – Independent
4. Gabriela Crețu – PSD
5. Răducu George Filipescu – PNL
6. Teodor Meleșcanu – ALDE
7. Doru-Adrian Pănescu – PSD
8. Ion Popa – ALDE

ACTUALIZARE 18:19 Senatorul PMP, Gheorghe Baciu, spune că va vota pentru Referendum. Președintele Senatului, Tăriceanu, anunță că se trece la vot. E nevoie de 2/3 din voturi. Liderul grupului PSD propune ca votul să fie deschis, nominal. S-a adoptat, în unanimitate, ca modalitatea de vot să fie cea propusă de Șerban Nicolae.

ACTUALIZARE 18:06 Senatoarea Florina Presadă spune că USR nu va vota pentru Referendum: „Trebuie să luăm în calcul decât constituționalitatea sau legalitatea unui demers. Trebuie să ne gândim dacă propunerea este oportună și dacă ea răspunde unor nevoi reale ale societății.

Orice parlamentar de bună-credință dacă ce va vota va schimba în bine sau nu. Intrăm în politică pentru că ne dorim binele semenilor noștri.
USR nu va vota în favoarea inițiativei, pentru că nu rezolvă nicio problemă. Ce se întâmplă cu familiile în care copiii sunt crescuți de bunici? Cum rămâne cu familiile care au în grijă bătrâni și pentru care statul român nu face nimic?Această modificare a Constituției s-a născut din ură și hrănește ura.”

ACTUALIZARE 17:56 Senatorul Eugen Pârvulescu din partea PNL spune că senatorii partidului său vor vota pentru organizarea Referendumului:

„Europa își reneagă rădăcinile, trebuie să rămână ceea ce a fost, nu să niveleze tradițiile și credințele altora.
Puterea este a poporului, votul majoritar este cel care decide. Reprezentanții poporului nu pot legifera împotriva voinței poporului român? Nu. Azi voi vota categoric pentru modificarea articolului 48 din Constituție. Nimeni altcineva, în afară de poporul român, nu poate decide în numele poporului român”, a spus Pârvulescu la tribună.

ACTUALIZARE 17:49 Senatorul UDMR Cseke Atilla spune că toți senatorii maghiari sunt de acord cu formularea, „căsătoria este uniunea consimțită între un bărbat și o femeie”. Acesta mai spune că „textul propus de inițiativa cetățenească este mai bun decât cel actual din Constituție, dar nu perfect. Senatorii UDMR vor vota pentru această inițiativă. ”

ACTUALIZARE 17:37 Senatorul PSD Titus Corlățean susține necesitatea desfășurarea Referendumului. Acesta spune că nimeni nu-l poate obliga „să legalizeze păcatul”.

„Pe mine, personal, nu mă poate obliga nimeni să legalizez păcatul. Și o spune unul care s-a zbătut pentru decriminalizarea celebrului articol 200.Pentru noi a fost clar că acești diplomați nu au înțeles că avem și noi dreptul, ca români, să avem specificul nostru național? Avem o istorie în care comunismul a călcat în picioare, 50 de ani, creștinismul. Preoți, pastori, prezbiteri și laici au fost torturați și chiar uciși pentru credința lor.

Reacția ambasadelor a dovedit o lipsă de respect față de poporul român”, a spus Corlățean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top