Despre chestiunea aducerii lui Ceaușescu la M.Ap.N.
Yahoo
/
Drafts

ion coja
To:
Lupu Corvin

Jan 23 at 6:34 PM

On Tuesday, January 23, 2018, 4:53:36 PM GMT+2, Lupu Corvin wrote:

Stimate Domnule Profesor Ion Coja,
Am reținut aspectul privitor la aducerea lui Ceaușescu la sediul M.Ap.N. în 23 decembrie 1989, pe care l-ați oferit dumneavoastră cercetării evenimentelor. Am reținut și numele d-lui Moisescu ca și martor ocular al evenimentului și am stocat această informație.
În acest moment al cercetării, coloana vertebrală a derulării loviturii de stat a fost clarificată, cu contribuția multor cercetători și investigatori, ca și prin contribuțiile unor participanți la evenimente care au spart omerta și au făcut dezvăluiri care s-au confirmat și din alte surse. Această informație oferită de dumneavoastră și de dl. Moisescu (pe care nu îl cunosc) nu o pot lega de contextul acelor zile. În 23 decembrie, preluarea puterii de către echipa de agenți stabilită era încheiată, toate evenimentele decurseseră conform planului, toți susținătorii legislației anterioare și a lui Ceaușescu fuseseră asasinați (Milea, Nuță, Mihalea, Trosca) sau erau capturați și urmau să fie asasinați (Petre Moraru, Voinea, Marin Ceaușescu, Totu, Nicu și Zoia Ceaușescu, Giosan și alții) sau erau capturați și urmau a fi neutralizați fără să fie omorâți (Postelnicu, Dincă, Andrei, Ilie Ceaușescu, Andruța Ceaușescu). În 23 decembrie nu am mai identificat nici un interes în jurul lui Ceaușescu. El nu mai avea nimic de oferit. El nu avea conturi. Conturile cu bani ale țării, altele decât cele la care avea acces guvernul erau controlate de I.C.E. „Dunărea” a Centrului de Informații Externe și de către cei aprox. 330 de directori de credit (toți ofițeri de securitate). Ceaușescu urma să fie asasinat, în jurul lui nu mai era nici un interes, el devenise un balast incomod, deținător de date care trebuiau radiate din memoria istoriei. Țara era deja luată de la români și dată minoritarilor etnici, care urmau să o predea mai departe, mai întâi URSS, iar apoi tuturor străinilor dispuși să o jefuiască, în schimbul susținerii trădătorilor care conduceau țara.
În acest moment nu găsesc nici o explicație pentru o posibilă asemenea aducere a lui Ceaușescu la sediul M.Ap.N. Informația nu își găsește locul în conturul istoriografiei actuale a problemei.
Din alt punct de vedere, este cunoscut că, cel puțin pe timp de noapte, Ceaușeștii erau plimbați cu TAB-ul, nu de teama de a fi capturat, ci în scopul de a-l obosi cu zdruncinăturile acelea, pentru a-l face inapt pentru o confruntare judiciară în cadrul mascaradei care se pregătea, pentru a-l compromite în ochii opiniei publice.
Cu deosebit respect,

Prof. univ. dr. Corvin Lupu

La acest răspun al dlui profesor Lupu Corvin, răspuns care mă dezamăgește, am de făcut următorul comentariu:

Domnule Profesor Corvin Lupu,

Înțeleg că pentru dumneavoastră lucrurile pentru care nu găsiți o explicație nu există!… Nici măcar strădania autorităților de a ascunde acest episod nu vă interesează, deoarece nu se poate explica prin scenariul reconstituit de dumneavoastr? Este infailibil acest scenariu?
Când i-am propus lui Adrian Păunescu să facă o emisiune pe acest subiect, au venit la emisiune să mă combată toată artileria grea a PSD, cu Sergiu Nicolaescu și Voican Voiculescu în frunte, bașca Kemenici de la Târgoviște. Emisiunea a durat vreo 5 ore, a trecut de miezul nopții, din public a venit de acasă la studio să mă susțină Titi Enache, care fusese la TV primele zile fără întrerupere. I-am prins pe picior greșit cu următoarea întrebare: de ce arestarea lui Ceaușescu a fost dată ca sigură abia pe data de 23 decembrie, pe orele 16-17?
În seara de 22 decembrie a apărut pe la orele 22 Iliescu și a anunțat că Nu se confirmă vestea că Ceaușescu a fost arestat! V-ați întrebat de ce? De ce a mințit Iliescu? Ați prins în cărțile dumneavoastră acest moment bizar. Repet, Iliescu a apărut pe post și a spus această minciună: Ceaușescu încă nu a fost prins!…
La emisiunea amintită, Nicolaescu și Voican au încercat să mintă, să nu recunoască, dar nu a ținut!
Există o carte care reproduce toate intervențiile la TV din ziua de 22 decembrie. Bănuiesc că acolo este consemnată intervenția lui Iliescu!
Apelez la cititori: vă amintiți apariția la TV a lui Iliescu?! Era ciudat că președintele de facto vine pe post să facă un anunț! Un anunț mincinos!
Ce sens avea această intervenție? Bănuiesc că „revoluționarii” au așteptat rezultatul discuțiilor de a doua zi cu Ceaușescu! Cine a participat la aceste discuții, n-aș putea spune.

Repet, în cărțile dumneavoastră ați luat în discuție „minciuna lui Iliescu” din 22 decembrie, orele 22, la TV?

Aștept cu interes răspunsul dvs.

ion coja