CD
1.347 aprobate
denitsoc@gmail.com
149.102.242.167
.
.

Karl Haemers spune: ” Mă străduiesc să mă gândesc la orice adult și tânăr de astăzi care nu ar dobândi o perspectivă crucială asupra istoriei și evenimentelor actuale pe care să le aplice pentru propria lor protecție și apărarea lumii.”
Poate ca recenzia lui Haemers sa deschida apetitul maturilor sa citeasca ‘Protocoalele” si sa le recomande ca lectura si sa le explice tinerilor de astazi.

Iata traducerea in limba romana:
https://www.academia.edu/43816291/Protocoalele_inteleptilor_sionului
CD

PROTOCOALELE REVIZITATE
Recenzie de Karl Haemers • 19 septembrie 2023

“Protocols of the Elders of Sion: The Definitive English Edition”, editat și tradus de Thomas Dalton, Clemens & Blair, 2023

Clemens & Blair a publicat o carte nouă pe un subiect dezbătut îndelung, intitulat Protocols of the Elders of Zion: The Definitive English Edition, editat și tradus de Thomas Dalton PhD. Am fost intrigat să-l văd, după ce am găsit material fragmentat despre protocoalele misterioase de-a lungul anilor de studiu indirect și, de asemenea, studiind o singură altă carte completă dedicată acestui subiect, Protocols of the Learned Elders of Zion, Prefață de Texe Marrs, comentariu de Henry Ford, tradus Victor E. Marsden (1934, retipărit Rivercrest Publishing, Austin TX, 2011). M-am întrebat dacă o altă carte pe acest subiect persistent ar oferi multe lucruri noi.

Această carte a lui Dalton cuprinde 275 de pagini, aproape la fel ca cartea Marrs din 2011. Ambele conțin în esență traduceri exacte ale celor 24 de protocoale în sine, care sunt necesare pentru referință. Dalton adaugă propriile sale note explicative utile și titluri pentru fiecare protocol. Valoarea mare a noului tratament Dalton se află în celelalte trei secțiuni: PARTEA ÎNTÂI: Privire de ansamblu și comentarii timpurii, PARTEA A TREIA: Comentarii național-socialiste, PARTEA A PATRA: Reflecții contemporane (PARTEA A DOUA este protocoalele în sine). Ambele cărți dedică aproximativ 75% din paginile lor unei astfel de atenții.

Introducere
Aceste comentarii și reflecții sunt deosebit de binevenite în volumul Dalton. Introducerea lui de 14 pagini ne oferă descrierea și explicația necesară pentru ceea ce sunt în esență: „Sunt tentat să o numesc cea mai frumoasă lucrare de anti -Semitismul cunoscut omului.” Autorul și editorul Thomas Dalton este cunoscut pentru multe volume care abordează chestiunea evreiască, iar cartea sa Protocoale este încă una – surprinzător că nu toate analizele Protocoale reusesc sa o facă.

Mi s-a părut admirabil faptul că Introducerea admite, de asemenea, că „documentul este cu adevărat învăluit în mister”, „Originile lui sunt necunoscute” și „Autorul la fel este necunoscut”, evitând astfel aroganța ignorantă a altor lucrări.
Introducerea continuă să stabilească ceea ce este cunoscut, inclusiv o analiză a stilului și structurii ciudate de scriere (sau a lipsei acestuia), faptul clar că Protocoalele sunt de către evrei pentru evrei și stridența evreiască în a insista că este un „fals. ”

În sub-secțiunea „Origini tulburi”, Dalton oferă publicului primele semne ale apariției Protocoalelor în 1902 în Rusia, publicarea ulterioară de către Serghei Nilus în cartea sa din 1905 și de acolo. Cu toate acestea, Protocoalele au origini anterioare, în Franța și, în timp ce secțiunile ulterioare ale cărții prezintă o parte din aceste cunoștințe, în general din carte lipsesc câteva.

Am căutat în indexul convenabil „Justine Glinka” și am găsit că lipsește, dar indexul acoperă numai protocoalele în sine. În general, cartea a îndeplinit standardele pentru o ediție „definitivă”, în timp ce omiterea acestui mic detaliu al originilor a lăsat-o doar mai puțin exhaustivă. Versiunea Marrs include contul Glinka și am constatat că nicio sursă unică de analiză a Protocoalelor nu colectează toate cunoștințele într-un singur loc. Versiunea lui Dalton se apropie mai mult decât oricare.

PARTEA ÎNTÂI: Prezentare generală și comentarii timpurii
Această secțiune include un „Rezumat” al Muzeului Memorial al Holocaustului din S.U.A., care este aproape plin de umor în acest context, dar înțelept pentru a stabili respingerea copleșitoare evreiască a Protocoalelor.
Această propoziție va servi pentru a rezuma aproape toate perspectivele evreiești: „Protocoalele sunt în întregime o operă de ficțiune, scrisă în mod intenționat pentru a da vina pe evrei pentru o varietate de rele”. Caz inchis.

Un comentariu timpuriu vine de la Wickham Steed, care a scris în London Times în 1920. El remarcă asupra protocoalelor publicate în engleză într-o broșură „The Jewish Peril”. Steed își încadrează eseul ca preocupare pentru antisemitismul nedrept pe care cartea l-ar putea provoca dacă nu este examinată, dar în cele din urmă transmite o alarmă reală că Protocoalele sunt aplicate cu succes, în special în URSS veche de trei ani.

El a rezumat cele 24 de protocoale la 7 categorii: valabilitatea unei cabale internaționale secrete de evrei, cu o „ura nepieritoare față de lumea creștină tradițională” și pofta de dominare, pentru a distruge statele-națiune și a impune controlul evreiesc, folosind ideologii politice toxice, de către experți în guvernare de mai multe secole: evrei, peste masele ignorante Goyim folosind marionete corupte, armând fiecare sector și instituție a națiunilor pentru a demoraliza, a deruta, a perverti și a submina populațiile.

Steed speculează: „Oare noi (britanicii), încordând fiecare fibră a corpului nostru național (primul război mondial), am scăpat de o „Pax Germanica” doar pentru a cădea într-o „Pax Judaica”?

În continuare avem o secțiune extinsă din scrierile lui Henry Ford in revista sa “Dearborn Independent”.
Versiunea Marrs are 10 eseuri complete de la Ford, care acoperă 90 de pagini. Această intrare a lui Dalton păstrează accentul, prezentând elementele esențiale în extrase cheie din mai multe eseuri, toate din jurul anului 1920.

În principiu, trece în revistă Protocoalele pentru a arăta că erau implementate la acea vreme, citând textul textual și asociindu-l cu evoluțiile cunoscute ale zilei. În încheiere, acest capitol vorbește despre „… un program prin care un popor poate fi devastat în mod deliberat din punct de vedere material și spiritual și totuși păstrat plăcut tot timpul… cu totul sub controlul membrilor unei rase.”

PARTEA ÎNTÂI se completează cu eseul complet al lui Richard Graves, tot în London Times din 1921, care a anunțat pentru prima dată că Protocoalele au fost un „fals”, dar, de fapt, Graves a anunțat că a fost un plagiat. Aici aflăm povestea pe care documentul se bazează pe larg pe conținutul unei cărți publicate în 1864, cunoscută sub numele de “Dialogurile de la Geneva”, scrisă de Maurice Joli (uneori Joly).

Mi s-au părut utile notele de subsol relevante ale lui Dalton, dar am fost surprins că nu a notat aici că Joli era evreu și chiar francmason (acest lucru este dezvăluit mai târziu în carte). Dialogurile de la Geneva sunt prezentate ca o conversație în lumea interlopă între fantomele lui Montesquieu și Machiavelli, iar Graves își cataloghează numeroasele citate textuale sau aproape verbale care apar în Protocoale. Plagiatul este stabilit, falsificarea nu.

Epilogul acestui capitol este scris nu de Graves, ci de editorii The Times, care resping orice relevanță a Protocoalelor ulterioare: „Faptul plagiatului a fost acum stabilit în mod concludent, iar legenda poate fi lăsată să treacă în uitare. . … crezut că, în opinia noastră, nu afectează problema evreiască, despre care, din fericire, în această țară, nu se poate spune că există în forma ei continentală.”
Desigur, această evaluare a fost complet falsă, așa cum vom vedea în PARTEA A TREIA.

PARTEA A TREIA: Comentarii național-socialiste
Iată o contribuție unică la analiza protocoalelor; Nu am văzut-o în altă parte. Este de înțeles că Dalton ar include, având în vedere expertiza sa în acest domeniu al istoriei reflectată în alte cărți pe care le-a tradus și publicat. Întrucât germanii național-socialiști erau renumiți pentru problemele lor cu evreii, eram interesat să văd ce aveau de spus despre protocoale.

Mai întâi este o introducere la o carte completă despre protocoale scrisă de național-socialistul eston Alfred Rosenberg. El explică că încercările elaborate ale evreilor de a suprima cunoașterea și discreditarea validității Protocoalelor le conferă doar mai multă valabilitate și îi discreditează pe evrei. Rosenberg adaugă propriile sale cunoștințe la corpul mare care arată planul evreiesc pentru controlul lumii prin distrugerea civilizației creștine occidentale albe în alte surse, în special în scrierile a trei evrei: Theodore Herzl, Max Nordau și Ahad Ha’am (Asher Ginsberg).

Evreii au dominat Antanta împotriva Germaniei în Primul Război Mondial, iar patru evrei au ocupat poziții de putere în Marea Britanie. Restul eseului lui Rosenberg detaliază puterea evreiască în America, Anglia, Franța, Italia, SUA (din nou), Liga Națiunilor și Germania. „Politica prezentului (1924) corespunde exact detaliilor intențiilor și planurilor așa cum au fost discutate și stabilite cu mai bine de 25 de ani în urmă.” Astfel, Rosenberg aduce Protocoalele în contextul timpului său.

El încheie cu o perspectivă național-socialistă clasică asupra întregii chestiuni evrei-germane:
“… în punctul cel mai înalt al vârfului lacom al puterii, căderea în abis îl așteaptă pe evreu. Căderea finală. După el, evreul nu mai are loc în Europa sau America. … începe o nouă epocă… Ca una dintre semnificațiile acestei lupte viitoare pentru o nouă formare a lumii este cunoașterea naturii demonului declinului nostru prezent. Atunci drumul va fi liber pentru o nouă eră.

Dalton este cunoscut pentru două cărți, “Hitler despre evrei” și “Goebbels despre evrei”, iar în continuare ne oferă „Hitler și Goebbels despre protocoale”. Dintre toate cuvintarile și scrierile sale, Hitler are o singură declarație despre protocoale, din Mein Kampf, volumul 1, 11.4. El afirmă în parte:
“Nu contează din ce creier evreiesc au izvorât aceste revelații; important este că ei dezvăluie, cu o precizie aproape terifiantă, natura și activitatea poporului evreu, expunându-și atât contextele interioare, cât și scopurile finale. … În momentul în care publicul larg va pune mâna pe această carte, pericolul evreiesc va fi înlăturat.”

Din cele multe mii de înregistrări din jurnalele lui Goebbels de peste 20 de ani, doar patru menționează Protocoalele. Mai întâi (1924) spune că trebuie să le studieze după ce le-a citit în lucrarea lui Henry Ford, apoi că sunt un fals, dar încă reflectă „adevărul interior”, apoi se întreabă dacă Protocoalele ar fi o bună propagandă în Franța (1939) și, în sfârșit, decide că Protocoalele pot fi propagandă de război eficientă mai ales în Marea Britanie dacă sunt făcute cu subtilitate (1943).

Goebbels clarifică ceva la care m-am gândit de ani de zile:
“Omul intelectual nu are o apărare naturală împotriva pericolului evreiesc, deoarece este în esență rupt în instinctul său. Drept urmare, oamenii de un nivel înalt de civilizație sunt cei mai vulnerabili. În natură, viața acționează întotdeauna în același mod împotriva parazitismului; aceasta nu este întotdeauna cazul în existenţa naţiunilor. Acest lucru duce de fapt la pericolul evreiesc.”

Penultimul capitol din această secțiune este intitulat „Introducerea NSDAP în protocoalele bătrânilor din Sion”, despre care Dalton suspectează că a fost scris și de Rosenberg. Partidul producea copii pentru consumul public în Germania de când a câștigat conducerea în 1933, iar această introducere este din ediția din 1938. „În acest fel, milioane de oameni au fost informați despre caracterul corupt al gândirii și acțiunii evreiești.”

Această introducere oferă propria sa relatare despre originile Protocoalelor și apoi se concentrează pe dovezile planului evreiesc aplicat Germaniei. Evreul Lucien Wolf este identificat ca expunând influența evreiască asupra Tratatului de la Versailles care a devastat atât de mult Germania. Alți evrei sunt numiți ca fondatori și conducători atât de multe dintre partidele politice opuse violent NSDAP, inclusiv Partidul Comunist German (KPD).

În mod evident, protocoalele au fost aplicate utilizării mass-media și a divertismentului în Germania pre-NSDAP, împreună cu promovarea pacifismului, perversiunii sexuale, avortului și amestecului.

Capitolul se încheie cu avertismente puternice pentru oamenii altor națiuni și, într-adevăr, pentru oamenii din lumea de astăzi:
“Această dorință însetată de sânge de crimă și răzbunare… este înspăimântătoare și revoltătoare, dar totuși o imagine autentică și exactă a dușmăniei eterne pe care evreii o au împotriva ne-evreilor. … acest instinct rasial bine hrănit… lucrează constant pentru a se opune și a distruge toate valorile existente ale comunității, culturii, justiției și moralității. …trebuie să concluzionăm că tezele și faptele proclamate în Protocoale și evidențiate de activitățile evreilor din Germania, au fost pe deplin dovedite. …

În acest moment, Germania este inamicul numărul 1 al evreilor. S-a eliberat de otrava din corpul său rasial prin legile de la Nürnberg. Fiecare popor și fiecare țară, însă, mai devreme sau mai târziu trebuie să se apere împotriva activității subversive evreiești. …Ne-am eliberat de coșmarul dominației evreiești. … Pentru viitor, așadar, și pentru fiecare țară, există un singur apel de avertizare… Popoare ale lumii, apărați cele mai sfinte posesiuni ale voastre!” (popor și națiune – KH)

Deși nu este național-socialist din punct de vedere tehnic, ultimul capitol din această secțiune este al „gânditorului „neo-fascist” italian Julius Evola. Rezumatul inițial al lui Dalton ne spune că numele lui Evola în traducerea italiană din 1938 „a contribuit foarte mult” la răspândirea sa. Acesta este singurul capitol care depășește recunoașterea chestiunii evreiești a protocoalelor – inclusiv de către Muzeul Memorial al Holocaustului evreiesc – prin adăugarea „adevăratelor forțe care lucrează în istorie”.

Evola răspunde mai întâi la întrebarea autenticității versus stabilirea veridicității Protocoalelor. El citează Procesul de la Berna din Elveția, unde evreii au încercat să stabilească neautenticitatea Protocoalelor – singura mențiune pe care am văzut-o în orice lucrare pe această temă. Aici Evola prezintă mai multe detalii despre originile Protocoalelor și aflăm că Joly a fost „pe jumătate evreu, un revoluționar și un francmason”. Ca și în cazul altora pe care le-am văzut, Evola arată că plagiatul nu exclude în niciun fel veracitatea, dat fiind:
„1) dovada prin fapte;
2) dovada prin natura spiritului evreiesc.”

Evola rezumă câteva dintre Protocoale după număr: „Aceasta este prima fază a războiului ocult; scopul ei este să creeze un proletariat enorm, să reducă popoarele la o turmă de ființe fără tradiție sau forță interioară.”
El adaugă perspective istorice largi, inclusiv un Congres masonic care declară Primul Război Mondial „încoronarea Revoluției Franceze”, care a dus la Liga Națiunilor, Frontul Popular să înghită Franța și să incite Războiul Civil Spaniol și „De aceea Adolf Hitler a considerat protocoalele să fie, fără îndoială, cel mai puternic mijloc de a trezi poporul german”.

Acest lucru pare oarecum diferit de ceea ce am citit mai devreme de la Hitler și Goebbels înșiși, dar ideea este clară.
Evola își prezintă teoria, poate unică, conform căreia planul de dominare a lumii poate să nu fie exclusiv evreiesc. El ne cere să „devenim conștienți de forțele pentru care iudaismul însuși ar fi putut fi, într-o oarecare măsură, doar instrumentul”.

El susține că prima ediție a Protocoalelor este „semnată de reprezentanții Sionului de gradul 33” și explică că Francmasoneria nu a fost fondată de evrei, ci a devenit iudaizată abia în anii 1700. Acesta este Evola clasic: „De aici rezultă că este necesar să ne referim la o rețea mult mai mare de forțe oculte coruptoare, despre care suntem chiar înclinați să credem că nu este pur uman.” Unii au spus că evreii nu sunt pe deplin umani, iar unii evrei spun asta despre Goyim, dar Evola se referă la entități spirituale sau energetice. [1]

Întorcându-se la evrei, Evola acceptă prezența și puterea lor incontestabilă de a conduce Protocoalele, dar atribuie asta nu naturii lor rasiale, ci „Legii”, „spiritului talmudic… fie într-o manieră atavică și inconștientă, fie într-o manieră ocultă. …” El arată exemple despre modul în care protocoalele derivă direct din această lege.

Evola se încheie cu speranță, solidaritate și inspirație pentru „un bloc robust, de nezdruncinat, irezistibil” de recucerire europeană împotriva suveranului evreu, într-un conflict „de o natură atât de nemiloasă pe care lumea nu a mai văzut-o până acum”. (Acest ultim citat este din protocoale) Recall Evola scrie în 1938.

Pentru o perspectivă suplimentară, acest capitol include un fragment extins din cartea sa din 1953, Men Among the Ruins. Se concentrează asupra probabilității ca o forță ascunsă dincolo de evreii și francmasonii organizați să apară în ultima fază a controlului mondial. Poate chiar să-i înlocuiască pe evrei și francmasoni: „…rolul unei forțe directoare centrale a subversiunii globale în această ultimă perioadă (a patra stare – mass-media) nu va mai fi jucat de iudaism sau masonerie și că curentul principal se poate întoarce împotriva ambelor. grupuri, de parcă ar fi resturi de lichidat odată pentru totdeauna…” Evola nu încearcă să definească această forță.

PARTEA A PATRA Reflecții contemporane
Aceasta este cea mai scurtă secțiune, dar de mare interes pentru mine. Prezintă două capitole alcătuind 39 de pagini, primul din 2010 și finalul din anul publicării, 2023. Cartea Marrs nu are nimic atât de actual decât pentru o scurtă Concluzie, nici altă sursă pe care am văzut-o.

Carlo Mattogno, cunoscut pentru munca sa de revizuire a holocaustului, este autorul cărții „The Fake ‘Fake Protocols’: The Purpose and Significance of the Protocols of the Elders of Sion”. Mattogno începe cu opinia că protocoalele ca „antisemitism fals” ale rușilor pentru a îndrepta vina asupra evreilor erau false.
În al doilea rând, el prezintă opinia că „filosemitismul a folosit Protocoalele” într-o „strategie menită să întărească ideea că antisemitismul nu are cauze legitime”. Ambele teze sunt susținute de referințe și analize extinse.

În cele din urmă, Mattogno își dezvăluie marea sa perspectivă asupra falsului dublu în titlul său: Protocoalele „certează în mod explicit popoarelor Europei să respingă liberalismul și să restabilească suveranitatea autocratică… monarhia absolută prin dreptul divin”. Acest lucru sugerează că rușii țariști și poate alți monarhi ai Europei sunt autorii supremi, cu scopul de a-și păstra monarhiile împotriva amenințării crescânde a democrațiilor parlamentare liberale – o cale pentru evrei, aș întreba?

După caz, editorul Thomas Dalton are ultimul cuvânt în „Protocoalele în secolul 21”. El restabilește necunoscutele și misterele Protocoalelor ca bază umilă și adecvată pentru înțelegere. Ca și în alte capitole, Dalton trece în revistă evidența dovezilor pentru dominația evreiască a lumii înainte de apariția Protocoalelor, găsind o altă explicație decât Evola. El o aduce la zi, deși vag: „Nu se poate decât să se întrebe cât de extremă este situația astăzi, peste 150 de ani.”

Dalton își oferă propria viziune asupra a patru aspecte: „falsificarea”, politica în Rusia, analiza stilului scrisului și veridicitatea. Am fost intrigat să citesc despre cunoștințele sale despre cei patru țari în apropierea temporală a apariției Protocoalelor, în special Alexandru al II-lea care a fost asasinat de evrei în 1881.

Viziunea lui Dalton este în esență aliniată cu cea a național-socialiștilor și a celorlalți de-a lungul cărții, cu cu excepția Muzeului Memorial al Holocaustului din SUA, Graves și Evola: fals, plagiat, origine rusă sau nu, Protocoalele sunt aplicate și evreii își realizează planul de dominare mondială.

Dalton oferă o listă fascinantă de citate care denunță evrei, de la Hecateus în 300 î.Hr. până la Heidegger (1976); vezi în special citatele Voltaire, Nietzsche, Twain și H G Wells. Dalton concluzionează: „Ambele teme principale sunt astfel dovedite: evreii au într-adevăr planuri asupra dominației lumii și, într-adevăr, privesc întreaga umanitate neevreiască cu dispreț și ură. Protocoalele sunt, în acest sens, adevărate.”

În propriile mele studii asupra multor surse de opinie despre Protocoale, nu îmi amintesc să fi văzut vreodată vreo soluție de fond la ororile îngrozitoare pe care le înfățișează. Dalton își oferă soluțiile în acest ultim capitol al unei cărți fascinante și captivante.
1) Limitați numărul evreilor din fiecare națiune, restrângeți calitatea lor de membru în poziții de putere și impozitați-i în compensație pentru predarea lor financiară.
2) națiunile independente se unesc pentru a impune boicoturi și sancțiuni asupra națiunilor controlate de evrei.
3) campanie de educație masivă pentru a dezvălui adevărul evreilor în istorie și astăzi.

În încheiere, Dalton afirmă cu utilitate că, dacă cunoașterea Protocoalelor poate ajuta la evitarea unei „calamități globale”, valoarea lor este asigurată.
Cartea oferă o bibliografie și m-am gândit că ar putea fi mai completă dacă ar include volumul Marrs, precum și poate și eseul lui Revilo P. Oliver „Those Awful Protocols” (1991), care completează acele foarte puține detalii care de altfel definitive. ediția omite. Un index este, de asemenea, o resursă foarte binevenită pentru cei dintre noi atrași de cercetare, iar acest index acoperă numai Protocoalele și nu comentariile și reflecțiile.

Thomas Dalton, PhD a dovedit pretenția înaltă a titlului său in “Protocols of the Elders of Zion: The Definitive English Edition”. Deși o astfel de lectură nu poate fi considerată „divertisment”, având în vedere subiectul urgent și alarmant, am găsit varietatea de stiluri de scriere, puncte de vedere și analize dintre multele capitole convingătoare în contrapunct și, de asemenea, în consens.

Mă străduiesc să mă gândesc la orice adult și tânăr de astăzi care nu ar dobândi o perspectivă crucială asupra istoriei și evenimentelor actuale pe care să le aplice pentru propria lor protecție și apărarea lumii. Pe lângă aducerea acestei cunoștințe în atenția noastră încă o dată în această nouă formă, cea mai mare contribuție a lui Dalton sunt soluțiile simple, clare și eficiente pe care le oferă la final. Am rămas cu un zgomot persistent de pasiune: Trebuie să facem asta!

NT:
1. Evola avea să publice mai târziu textul “Doctrina trezirii”, pe care îl considera o rambursare a datoriei sale față de budism. În acest moment, interesele sale l-au condus către studii spirituale, transcendentale și „supra-raționale”. El a început să citească diverse texte ezoterice și a adâncit treptat mai adânc în studiile oculte, alchimie, magie și orientale, în special yoga tantrică tibetană. Istoricul Richard H. Drake a scris că înstrăinarea lui Evola de valorile contemporane semăna cu cea a altor intelectuali din Generația Pierdută care au devenit majori în Primul Război Mondial, dar au luat o formă fără compromisuri, excentrică și reacționară.

Sursa: https://www.unz.com/article/urgent-mysteries

Traducerea: CD