Patriotismul, înseamnă să-ți iubești țara în care trăiești, și cărei cetățean ești. În consecință, poate fi patriot, orice cetățean român, în cazul României, indiferent de etnie, și este o obligație elementară pentru fiecare dintre cetățeni. Altfel se pune problema când o țară, cum este România, scrie negru pe alb în Constituție că este stat național, unitar…Mai mult, este recunoscută și este Țara Românilor. În consecință, pentru majoritarii, dintotdeauna și pentru totdeauna, etnicii români, este patria lor, moștenită de la înaintașii lor, darul Bunului Dumnezeu, către Neamul Său, Poporul Român. Pentru oricare dintre ceilați etnici, este țara în care vroiesc să trăiască, fie că s-au acioiat pe aici, în vremuri tulburi, cu voie sau cu nevoie, invitați sau neinvitați, iar noi românii, de voie de nevoie, i-am acceptat, cu condiția și așteptarea unică, să facă tot ce ține de ei, și să fie BUNI CETĂȚENI ROMÂNI, altfel la țuahus, iar dacă nu, într-un final, să ducă de unde au venit, căci asta este…

Unii etnici, au înțeles bine treaba asta, și chiar sunt FOARTE BUNI CETĂȚENI ROMÂNI, și în consecință, nu avem probleme cu ei, ba din contră, iubesc România și pe români, ca pe ai lor, și trăim în bună pace cu ei. Nu același lucru pot spune de „vreo trei etnii, una mai brează ca alta„, și dacă nu se vor potoli, vor pieri pe limba lor, și se vor duce de unde au venit, că nici așa nu merge să mergem mai departe, otrăvindu-ne viața de zi cu zi, ba cu furtul găinilor și porcului din gospodării, ba cu furtul bucăților din țară, ba cu vise imperiale, toate parcă reînviate, și puse pe rol, „tuciurii„ vrând și ei să fie considerați popor în Europa, și ghici ce le trebuie? Tocmai pământ, că restul au, și dacă tot au auzit că „România este pe rupte„, „ai s-o punem și ei de-o țară„, precum un porc de la vecinu de Crăciun, că tot este pământul la mare preț, și nu ca pe timpul lui Cuza… Până aici este vorba de patriotism și nepatriotism, și de manifestările lor, de la relația cu fievcare cetățean, și cu țara pe alocuri.

Când este vorba de NAȚIONALISM, este cu totul altceva, și ține de faptul dacă ești get-beget român, sau altceva, dacă aici este neamul tău cultivat, pentru a fi, de Bunul Dumnezeu, sau nu, dacă este casa ta sau nu. Iar pentru a fi, și a nu le lăsa la pofta altora, câteodată, când aceștia sunt „obraznici„, este firesc să ajungi și la extreme, fără a fi nevoit să rămâi aici, decât cât este nevoie, și orice este justificat, când aperi și-ți cânți patria, cu armele și arcușurile civilizației. N-o faci tu, o face el, și atunci nu va bine deloc, mai ales că actul în sine, nu mai ține de civilizație, ci de crime și jafuri asupra altui popor.

Dar să venim la lucruri mai civice, ca în vremuri de pace, cât or mai fi și astea, cu atâția descreierați, ce dejea sunt în fruntea popoarelor…Două doamne își plimbau copii pe malul lacului. Una știe să înoate, și alta nu. La un moment dat, copilul doamnei, care nu știe să înoate, cade în apă…Cine credeți că sare în apă pentru a salva copilul? Totdeauna mama copilului, care are aceste simțăminte din fire, și care va sări în apă pentru ași salva copilul, fără să stea, măcar o clipă, să evalueze că neștiind să înoate, își pune viața în pericol.

Asta este SOLUȚIA NAȚIONALĂ, ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ FII NAȚIONALIST, țara ta este pentru tine cum este pentru mamă, copilul ei, și totdeauna va avea sau va găsi soluții s-o țină în viață, și va avea disponibilitatea necondiționată de a face orice pentru ai fi bine țării lui și neamului său, și asta este ceva dumnezeiesc! Azi, la conducerea țării, ne trebuiesc NAȚIONALIȘTI ADEVĂRAȚI, DUPĂ CUM NE TREBUIAU DIN TOTDEAUNA, pentru că avem o țară, un neam și o limbă de apărat, și-ncă ce țară!

Așa că dragi compatrioți, vă invit, cu mic cu mare, cu @Surena, și cu domnul Coja, să ne luăm țara în bună grijă, și să ne întrecem mai degrabă în a traduce în viață solușiile naționale, căci copii noștri, nu numai că au căzut în apă, au apă pusă în cap, și au plecat peste mări și țări, și numai de noi, cei rămași aici, depinde ți să le umplem creierul cu ce trebuie și să-i salvăm de pe acolo pe unde au plecat!
Ce zici @Surena?